Video: ''Nikola mi je rekao...''

''Treneru, nikada nisam mislio da ću biti u NBA!'' Srpski košarkaš, Nikola Jokić, imao je veoma zanimljivu i bajkovitu priču na putu do najjače lige na svetu.

Košarka 10.03.2019 | 14:15
Video: ''Nikola mi je rekao...''
Centar Denvera sada je jedan od najboljih u ligi i ESPN je uoči meču s Lejkersima napravio priču o njemu.

"Zaljubio sam se u košarku odrastajući u Srbiji. Profesinalnom košarkom krenuo sam da se bavim sa 16 godina, tako da je sve krenulo brzo da se odvija", počeo je Jokić za ESPN. 

Jokić igra trenutno četvrtu sezonu u NBA ligi i kako kaže "kada je došao, želeo je da bude najbolji što može". 

Trener Nagetsa Majk Maloun radi odličan posao sa ovom ekipom i on je bio deo ove priče. 

"Nikola ima bajkovitu priču. Seli smo i pitao sam ga: 'Nikola, pre pet godina, da li si mogao sebe da vidiš kao učesnika Ol-star vikenda. Da li si mogao sebe da vidiš kako se izjednačuješ sa Majklom Džordanom po broju tripl-dablova", rekao je Maloun i nastavio, "On je tada krenuo da se smeje i rekao mi: 'Treneru, nikada nisam mislio da ću biti u NBA'".



Maloun je istakao da je najveća prednost srpskog košarkaša to što sve oko sebe čini boljima.

"Ukoliko svima dodajete, onda će svi hteti da igraju odbranu, želeće da igraju jedni za druge. Nagetsi su druga najmlađa ekipa u NBA, igramo veoma dobro i trudim se da se zabavljam na terenu", kazao je Nikola i dodao:

"Asistencija učini dvojicu košarkaša srećnim, a koš jednog. Prosto je".

Trener Denvera istakao je i da je najviše impresioniran kako Jokić raste kao lider ove ekipe i da je s razlogom budućnost franšize iz Kolorada.

"Radio sam veoma naporno i nadam se da ću jedno dana osvojiti NBA prsten. To mi je cilj", zaključio je Jokić.

Nekadašnji košarkaš Mega Bemaksa odigrao je ukupno 291 meč u NBA i, za sada, ima prosek od 16,1 poena, 9,5 skokova i 5,1 asistencija, dok ove sezone beleži 20,5 poena, 10,8 skokova i 7,7 asistencija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar