Краљ Ерик је срећан - "Дајте му посао!"

Манчестер јунајтед шокирао је фудбалску Европу елиминацијом ПСЖ из Лиге шампиона, а као главног "кривца" за то сви виде Олеа Гунара Солскјера.  Ноћ Манчестер јунајтеда: Кад Ерик Кантона занеми! Клупске легенде такође су славиле историјски тријумф у Паризу.

Фудбал 08.03.2019 | 10:15
Краљ Ерик је срећан - "Дајте му посао!"
Норвежанин је средином децембра преузео посрнулог гиганта и експресно препородио "Црвене ђаволе".

Упркос поразу од 2:0 на Олд Трафорду, првом и за сада једином, те повредама скоро половине стартера, Солскјер је успео да са Јунајтедом приреди сензацију на Парку принчева.

Тим са неколико јуниора, од којих је Солскјер двојицу увео у игру у последњих 15 минута меча на Парку принчева, шокирао је екипу у коју је од 2011. године уложено више од милијарду евра. 

Ако до сада није било сигурно да ли ће Норвежанин бити само привремено решење на клупи Јунајтеда, сада је и дефинитивно сигурно да ће добити сталан посао. 

Одушевљење резултатом у Паризу не крију Јунајтедове легенде, а свакако се између осталих посебно истиче Ерик Кантона. 

"Много сам срећан", рекао је четвороструки шампион са Јунајтедом који је после меча овековечио велику победу са Солскјером и још једном легендом Олд Трафорда – сер Алексом Фергусоном.

Иако се чак три пута пео на кров Европе, Манчестер јунајтед ипак ће дуго, дуго памтити јучерашњи успех и победу против Пари Сен Жермена у гостима.

Голом Маркуса Рашфорда из пенала у 93. минуту, "црвени ђаволи" ушли су у четвртфинале најјачег такмичења и одушевлии своје навијаче, међу којима су биле и клупске легенде.

На пример, чувени Алекс Фергусон био је део Јунајтедове експедиције на "Парку принчева", а уз њега је био и бивши центарфор "црвених ђавола", такође легендарни Ерик Кантона.

Њих двојица постављали су деведесетих година темеље новог, модерног Манчестер јунајтеда и у томе су имали велику помоћ Оле Гунара Солскјера, Норвежанина који је за сада вршилац дужности менаџера, али би веома брзо могао да постане и шеф струке "на неодређено".

Оле је донео толику радост свима у клубу и око клуба, да је и Ерик Кантона остао без текста.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар