Kralj Erik je srećan - "Dajte mu posao!"

Mančester junajted šokirao je fudbalsku Evropu eliminacijom PSŽ iz Lige šampiona, a kao glavnog "krivca" za to svi vide Olea Gunara Solskjera.  Noć Mančester junajteda: Kad Erik Kantona zanemi! Klupske legende takođe su slavile istorijski trijumf u Parizu.

Fudbal 08.03.2019 | 10:15
Kralj Erik je srećan - "Dajte mu posao!"
Norvežanin je sredinom decembra preuzeo posrnulog giganta i ekspresno preporodio "Crvene đavole".

Uprkos porazu od 2:0 na Old Trafordu, prvom i za sada jedinom, te povredama skoro polovine startera, Solskjer je uspeo da sa Junajtedom priredi senzaciju na Parku prinčeva.

Tim sa nekoliko juniora, od kojih je Solskjer dvojicu uveo u igru u poslednjih 15 minuta meča na Parku prinčeva, šokirao je ekipu u koju je od 2011. godine uloženo više od milijardu evra. 

Ako do sada nije bilo sigurno da li će Norvežanin biti samo privremeno rešenje na klupi Junajteda, sada je i definitivno sigurno da će dobiti stalan posao. 

Oduševljenje rezultatom u Parizu ne kriju Junajtedove legende, a svakako se između ostalih posebno ističe Erik Kantona. 

"Mnogo sam srećan", rekao je četvorostruki šampion sa Junajtedom koji je posle meča ovekovečio veliku pobedu sa Solskjerom i još jednom legendom Old Traforda – ser Aleksom Fergusonom.

Iako se čak tri puta peo na krov Evrope, Mančester junajted ipak će dugo, dugo pamtiti jučerašnji uspeh i pobedu protiv Pari Sen Žermena u gostima.

Golom Markusa Rašforda iz penala u 93. minutu, "crveni đavoli" ušli su u četvrtfinale najjačeg takmičenja i oduševlii svoje navijače, među kojima su bile i klupske legende.

Na primer, čuveni Aleks Ferguson bio je deo Junajtedove ekspedicije na "Parku prinčeva", a uz njega je bio i bivši centarfor "crvenih đavola", takođe legendarni Erik Kantona.

Njih dvojica postavljali su devedesetih godina temelje novog, modernog Mančester junajteda i u tome su imali veliku pomoć Ole Gunara Solskjera, Norvežanina koji je za sada vršilac dužnosti menadžera, ali bi veoma brzo mogao da postane i šef struke "na neodređeno".

Ole je doneo toliku radost svima u klubu i oko kluba, da je i Erik Kantona ostao bez teksta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar