Почела трећа редовна сједница

У току је трећа редовна сједница Народне скупштине Републике Српске (РС), а за дневни ред предложено је 14 тачака.

Република Српска 07.03.2019 | 08:55
Почела трећа редовна сједница
Посланици ће постављати питања предсједнику Владе РС Радовану Вишковићу, а најављено је и разматрање Приједлога програма рада парламента за ову годину.

На предложеном дневном реду је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању - по хитном поступку, Приједлог закона о Граду Градишка те измјене и допуне Закона о територијалној организацији РС.

Синоћ је окончан други наставак 2. редовне сјеенице.

Након два дана рада усвојено је више извјештаја о раду ентитетских организација и институција у 2017., а министри Сребренка Голић и Антон Касиповић изабрани су за потпредсједнике Владе из бошњачког, односно хрватског народа.

Парламентарци су примили к знању извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета за 2017., као и Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине за 2017. годину.

(Фена)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Бл

07.03.2019 07:58

Телећи поглед овог ретарда ће дати одговоре на сва питања, без ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посланичко питање

07.03.2019 08:52

Кад ће разрешити Стојчиновића (осуђен на 4,5 г.) и Деурића (води се судски процес) у Геодетској управи-РУГИПП, који су удружени крим.злочиначки клан земљишне мафије, укњижили на тајкуне Радишића, Станковића и др. државну земљу вредну 23 милона КМ.

Name

РУГИПП

07.03.2019 08:55

Мирко Стојчиновић, некадашњи замјеник правобраниоца РС осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на 4,5 године, а његов помоћник Борислав Јеличић на годину дана због злоупотребе службеног положаја или овлашћења. Пресудом су проглашени кривим за малверзације у предметима “Наш дом”, “Грађа” и “Пољопривредна школа” којима је, према наводима оптужнице, град Бањалука претрпио вишемилионску штету. Такође, обојици је изречена мјера забране обављања послова државних службеника којима је повјерено управљање имовине.

Name

маре

07.03.2019 10:47

Да ли постоји бесмисленији посланик од Дусице Солаје, онако несто безлицно и бескорисно није видјено у парламентима сиром европе. Вуце се по парламенту годинама,појма нема како је ту и засто,дају јо јда процита несто и то је то, не дај Бозе да се укљуци у неку дискусију,а и интелектуално вјероватно то и не мозе, зато и слузи да процита две стране и вози...оно није ни тузно,смјесно

Name

Одговор за маре

07.03.2019 12:47

Па колико знам, г.Солаја је један од најактивнијих посланика у свим мандатима. То сто је ти не волис, ту помоци нема.

Name

Главни правобранилац Говедарица

07.03.2019 13:02

Повукао замјеницу Правобраниоца за Добој, у БЛ иако је број радника у Правобраниластву Добој минималан. Ста је циљ: ваљда отјерати оне који раде у складу са Законом. Господине Говедарица, вратите Стојциновица у Добој и радите-као до сада.

Name

Перо

07.03.2019 08:02

Да диспечер одговара на посланичка питања ? Страшно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

07.03.2019 10:52

"врана врани очију не копа "аминовање свега што предложи сснд гдје су сад дискусије Чавића није било скупштине да није споменуо пољопривредну школу

Name

Правда

07.03.2019 08:10

Ваљда це посланици бити толико досљедни да путају кад це са смијени министре, првог министра полиције који терорисе и уврозава зивоте људи.Затим министра привреде који дозвољава да криминална фирма Батагон пљацка и пере паре преко насих ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

07.03.2019 08:47

Овај је само оруђе за рад у рукама одређених. Његов став није важан, шта год да каже...

Name

посланичка питања

07.03.2019 09:08

Мирко Стојчиновић и Александар Деурић, које тужилаштво терети за злоупотребу службеног положаја и вишемилионску штету граду Бањалуци, враћени су на посао у Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) и примају пуну плату. Да ствар буде гора, поново се налазе на руководећим местима, на којима могу да доносе одлуке. Стојчиновић и Деурић и још неколико службеника су оптужени за кривично дело којима су, како их терети Републичко тужилаштво, оштетили град у предметима „Наш дом“, „Грађа“ и „Пољопривредна школа“. На посао су враћени чим су изашли из притвора. Стојчиновић је помоћник директора за послове надзора и може да утиче на исход предмета који се воде у Геодетској управи. Деурић је такође враћен, на позицију помоћника директора за оснивање катастра непокретности.

Name

Игор БЛ

07.03.2019 08:11

да власт има имало у глави исплатили би данас пензије, с обзиром да је сутра празник...ал немају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијаска посла

07.03.2019 08:25

Ви из опозиције немојте постављати теска питања, одговар зна само за унапријед припремљено.

Name

саренка

07.03.2019 08:33

ако је ова "сребренка" босњакиња онда сам ја златинка марсовка ! за паре неки би били спремни се изјаснити и као ванземаљац само да доду до позиције и лове! имати образ и мало морала вриједи висе него све злато свијета али некима то оцито није битно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре саренка

07.03.2019 09:43

Ја то гледам на другачији начин, то је само доказ колико је болесно национало уређење било којег ентитета, државе, кантона...зашто је то тако.? Разлог је једноставан, грађански устрој води асимилацији у државу БиХ, ова национално-националистичка матрица ту опцију спутава али и уназађује. Шта ја имам од тога ако је неки министар Србин а не зна радити или ако је Бошњак а супер обавља свој посао.??? То је болесна логика. Рецимо Србија је по уставу грађанска држава али опет има проблема, за министре се постављају подобни а не способни, цио проблем је балкански менталитет, како год окренеш неваља.

Name

саренка

07.03.2019 10:37

потпуно се слазем, у томе и јесте проблем сто се постављају "људи" по припадности по религији... а не особе које су способне и небитно које су религије или националности али назалост овдје це требати јос коју генерацију измуцити мозда док се не отворе оце и види да смо само на пролазу у овом свијету и да је битно да народ има бољу перспективу и зивот а не да се сири мрзња и национализам, видјели смо сви резултат 92 и дали је икоме на овом биједном балкану боље? само онима који и дан данас имају користи да оваква ситуација сто дузе траје, све стране било то срби босњаци или хрвати, али и народ је наиван и глуп сто је пасиван и сто се понасају као овце,цаст изузетцима али то је данас реалност,силом се ријетко успије али да смо паметни сви се ујединити и гледати да боље зивимо да економија буде јаца, да нас свијет гледа позитивније а не као буре барута које мозе сваке секунде да експолодира !

Name

♤♡◇♧

07.03.2019 08:34

Најдрази ми је када УМОТАВА СВЕ КАЗЕ А НИСТА НЕ КАЗЕ..И СИМПА МИ ЈЕ РЕЦЕНИЦА ,;МИ ЋЕМО...Ау приципу неидемо с мртве тацке и у дубиози смо до гусе...АЛ ВУКАНОВИЦ ГА ШИША..ЦАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брандо

07.03.2019 08:37

Ко је убио Давида драгицевица, то нас занима. Мани се лафине лази и преваре.. Правда за Давида драгицевица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРУГ ТИТО

07.03.2019 08:45

КАКО ТО ДА НЕМА НОВЦА ЗА БОРЦЕ И КЊИГЕ ЗА ДЈЕЦУ А ЗА ВАС ЛУКСУЗ ИМА? ПРЕМА ВАШЕМ УЧИНКУ И ВАШИМ СПОСОБНОСТИМА ВИ БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ВОЗИТЕ У ГОЛФУ 2. ЗА ЈЕДНАН ВАС АУДИ МОГУ ДА СЕ КУПЕ ГОЛФОВИ ЗА СВЕ. ТАДА СИГУРНО НЕ БИ ВОЗИЛИ ЗЕНЕ И СВАЛЕРКЕ ПО ШОПИНГ ЦЕНТРИМА РЕГИОНА У ТИМ ВОЗИЛИМА. НЕ БИ БИЛО ЗЛОУПОТРЕБЕ А УШТЕДИЛО БИ СЕ МНОГО МИЛИОНА. ЕТО НОВЦА И ЗА БОРЦЕ И ЗА КЊИГЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

07.03.2019 09:44

Мојој дјеци књиге џаба не требају. Ја хоћу да радим и својој дјеци купим књиге. Не желим бити социјална категорија. Али је други проблем у питању. Мисле да ће тим нешто постићи. Народ хоће посао, фирме, творнице....да се млади задрже, да породице не одлазе одавде .Они нашли расправљати о књигама.

Name

запазање

07.03.2019 10:53

Посматрам несто....Расправља се о куповини књига уценицима. Страсно је да родитељи не могу од своје плате куповати дјеци оно сто им треба...а, на другој страни господја министарка накиндјурена као новогодисња јелка. Нас стил, одијевање и комплетан вањски изглед итекако има везе са унутрасњом сфером.Цему толики слојеви пудера и маскаре? А посебно иритира нацин на који изговара ријец образовање. Акценат који убија. Затим"Нецу да се понављам." Образовање је на маргинама, тај ресор, видимо, мозе сваком припасти. Господин Касиповиц је био адекватна персона за ту функцију. Не знам висе никог од политицара, ко би га могао замијенити.

Name

Пзд

07.03.2019 10:58

какве "бесплатне " књиге све то ми плацамо увешце неки нови порез а неко це дебело зарадити

Name

Јеца

07.03.2019 09:23

Добро јутро Радоване! Јесил пошо или дошо? О шта ме снађе,али нема везе свакако не знам ни ко сам ни ста сам док ми некажу. Али послао сам ја по полиграф да ми донесу од Рајка,а и Циго ће доћи са полиграфом,па изволите,неможе вам бити ништа ,за почетак "одвале"вам пола главе и нешто ребара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

07.03.2019 09:34

Како иду дани све је јасније да је све у Српској тезе и јадније.Премијер у оном систему не би био ни секретар мјесне заједнице.Доктор наука а ниво интелигенције и резоновања је на јако ниском нивоу.Мислило се да после оне премијерке нема низе медјутим преварили смо се.Медјутим овај цовјек је залутао у сваком смислу.И сам Дукиц се сад пита ста му је требао овај цовјек за премијера. Бити толико несналазљив у свом послу је за цовјека његовог знања класицан доказ сумњивих диплома и дисертација. Њему треба 10.000.дана да сконта засто је уопсте у Бања Луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.03.2019 10:55

Кад би Висковицу одузели право на користење народних изрека, он би занијемио. Сто рекла баба, ко сто се казе код нас, ко сто народ прица....

Name

Цињенице

07.03.2019 11:23

Страсно је то са купљеним дипломама и позицијима које су такви неспособни запосјели. Тотални колапс од врха до локалних заједница. Дрзава и градјани у њој су потпуно угрозени. Бјезе на све стране...

Name

БОБА

07.03.2019 10:14

ВЛАСТ МИСЛИ САМО О ПАРАМА И НОН СТОП ГОВОРИ РАДИ НАРОДА И ЈАВНОСТИ. МОЛИМ ВАС НИЈЕ НАРОД РЕТАРДИРАН. ПОЛА СТАНОВНИШТВА НИЈЕ ИЗАШЛО НА ИЗБОРЕ А ПОЛА ЈЕ ПОКРАДЕНО .ВАС НИКО ВИШЕ НЕ ДОЖИВЉАВА КАКО ВИ МИСЛИТЕ. ПАРАМА НЕ МОЖЕТЕ КУПИТИ МОЗАК.ПОЗДРАВ СТАНИВУКОВИЋУ ВУКАНОВИЋУ И СВИМА КОЈИ УКАЗУЈУ НА СУНОВРАТ ОВЕ НАСЕ НАПАЋЕНЕ РС.ОМЛАДИНА УМИРЕ .УМЛАДИНУ УНИШТАВАТЕ. ОТВАРАТЕ КЛАДИОНИЦЕ ЗАТО ШТО ОД ТОГА ИМАТЕ КОРИСТИ .СВЕ НАМ СЕ СВЕЛО НА ТРГОВИНЕ ПЕКАРЕ И КЛАДИОНИЦЕ.ЗАТО НАМ СЕ И ДЕШАВА ОВО ЗЛО.СВИ СУ БОЛЕСНИ СВИ ХОДАЈУ ОБЕЗГЛАВЉЕНИ ЈОШ МАЛО СВИ ЋЕ ПОСТАТИ ДЕМЕНТНИ ОД ЛОШЕГ ЖИВОТА И НЕ УРЕЂЕНЕ ДРЖАВЕ.ДА НАГЛАСИМ И ОНИ КОЈИМА ЈЕ ДОБРО И ОНИ КОЈИМА ЈЕ ЛОШЕ СВЕ ЋЕ ТО У ЈЕДАН КОШ ВРЛО БРЗО АКО СЕ ОВАКО НАСТАВИ.

ОДГОВОРИТЕ