Počela treća redovna sjednica

U toku je treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), a za dnevni red predloženo je 14 tačaka.

Republika Srpska 07.03.2019 | 08:55
Počela treća redovna sjednica
Poslanici će postavljati pitanja predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću, a najavljeno je i razmatranje Prijedloga programa rada parlamenta za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Gradu Gradiška te izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Sinoć je okončan drugi nastavak 2. redovne sjeenice.

Nakon dva dana rada usvojeno je više izvještaja o radu entitetskih organizacija i institucija u 2017., a ministri Srebrenka Golić i Anton Kasipović izabrani su za potpredsjednike Vlade iz bošnjačkog, odnosno hrvatskog naroda.

Parlamentarci su primili k znanju izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta za 2017., kao i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

(Fena)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Bl

07.03.2019 07:58

Teleći pogled ovog retarda će dati odgovore na sva pitanja, bez riječi.

ODGOVORITE
Name

Poslaničko pitanje

07.03.2019 08:52

Kad će razrešiti Stojčinovića (osuđen na 4,5 g.) i Deurića (vodi se sudski proces) u Geodetskoj upravi-RUGIPP, koji su udruženi krim.zločinački klan zemljišne mafije, uknjižili na tajkune Radišića, Stankovića i dr. državnu zemlju vrednu 23 milona KM.

Name

RUGIPP

07.03.2019 08:55

Mirko Stojčinović, nekadašnji zamjenik pravobranioca RS osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 4,5 godine, a njegov pomoćnik Borislav Jeličić na godinu dana zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja. Presudom su proglašeni krivim za malverzacije u predmetima “Naš dom”, “Građa” i “Poljoprivredna škola” kojima je, prema navodima optužnice, grad Banjaluka pretrpio višemilionsku štetu. Takođe, obojici je izrečena mjera zabrane obavljanja poslova državnih službenika kojima je povjereno upravljanje imovine.

Name

mare

07.03.2019 10:47

Da li postoji besmisleniji poslanik od Dusice Solaje, onako nesto bezlicno i beskorisno nije vidjeno u parlamentima sirom evrope. Vuce se po parlamentu godinama,pojma nema kako je tu i zasto,daju jo jda procita nesto i to je to, ne daj Boze da se ukljuci u neku diskusiju,a i intelektualno vjerovatno to i ne moze, zato i sluzi da procita dve strane i vozi...ono nije ni tuzno,smjesno

Name

Odgovor za mare

07.03.2019 12:47

Pa koliko znam, g.Solaja je jedan od najaktivnijih poslanika u svim mandatima. To sto je ti ne volis, tu pomoci nema.

Name

Glavni pravobranilac Govedarica

07.03.2019 13:02

Povukao zamjenicu Pravobranioca za Doboj, u BL iako je broj radnika u Pravobranilastvu Doboj minimalan. Sta je cilj: valjda otjerati one koji rade u skladu sa Zakonom. Gospodine Govedarica, vratite Stojcinovica u Doboj i radite-kao do sada.

Name

Pero

07.03.2019 08:02

Da dispečer odgovara na poslanička pitanja ? Strašno !

ODGOVORITE
Name

Pzd

07.03.2019 10:52

"vrana vrani očiju ne kopa "aminovanje svega što predloži ssnd gdje su sad diskusije Čavića nije bilo skupštine da nije spomenuo poljoprivrednu školu

Name

Pravda

07.03.2019 08:10

Valjda ce poslanici biti toliko dosljedni da putaju kad ce sa smijeni ministre, prvog ministra policije koji terorise i uvrozava zivote ljudi.Zatim ministra privrede koji dozvoljava da kriminalna firma Batagon pljacka i pere pare preko nasih ledja.

ODGOVORITE
Name

On

07.03.2019 08:47

Ovaj je samo oruđe za rad u rukama određenih. Njegov stav nije važan, šta god da kaže...

Name

poslanička pitanja

07.03.2019 09:08

Mirko Stojčinović i Aleksandar Deurić, koje tužilaštvo tereti za zloupotrebu službenog položaja i višemilionsku štetu gradu Banjaluci, vraćeni su na posao u Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) i primaju punu platu. Da stvar bude gora, ponovo se nalaze na rukovodećim mestima, na kojima mogu da donose odluke. Stojčinović i Deurić i još nekoliko službenika su optuženi za krivično delo kojima su, kako ih tereti Republičko tužilaštvo, oštetili grad u predmetima „Naš dom“, „Građa“ i „Poljoprivredna škola“. Na posao su vraćeni čim su izašli iz pritvora. Stojčinović je pomoćnik direktora za poslove nadzora i može da utiče na ishod predmeta koji se vode u Geodetskoj upravi. Deurić je takođe vraćen, na poziciju pomoćnika direktora za osnivanje katastra nepokretnosti.

Name

Igor BL

07.03.2019 08:11

da vlast ima imalo u glavi isplatili bi danas penzije, s obzirom da je sutra praznik...al nemaju

ODGOVORITE
Name

Mafijaska posla

07.03.2019 08:25

Vi iz opozicije nemojte postavljati teska pitanja, odgovar zna samo za unaprijed pripremljeno.

Name

sarenka

07.03.2019 08:33

ako je ova "srebrenka" bosnjakinja onda sam ja zlatinka marsovka ! za pare neki bi bili spremni se izjasniti i kao vanzemaljac samo da dodu do pozicije i love! imati obraz i malo morala vrijedi vise nego sve zlato svijeta ali nekima to ocito nije bitno !

ODGOVORITE
Name

re sarenka

07.03.2019 09:43

Ja to gledam na drugačiji način, to je samo dokaz koliko je bolesno nacionalo uređenje bilo kojeg entiteta, države, kantona...zašto je to tako.? Razlog je jednostavan, građanski ustroj vodi asimilaciji u državu BiH, ova nacionalno-nacionalistička matrica tu opciju sputava ali i unazađuje. Šta ja imam od toga ako je neki ministar Srbin a ne zna raditi ili ako je Bošnjak a super obavlja svoj posao.??? To je bolesna logika. Recimo Srbija je po ustavu građanska država ali opet ima problema, za ministre se postavljaju podobni a ne sposobni, cio problem je balkanski mentalitet, kako god okreneš nevalja.

Name

sarenka

07.03.2019 10:37

potpuno se slazem, u tome i jeste problem sto se postavljaju "ljudi" po pripadnosti po religiji... a ne osobe koje su sposobne i nebitno koje su religije ili nacionalnosti ali nazalost ovdje ce trebati jos koju generaciju izmuciti mozda dok se ne otvore oce i vidi da smo samo na prolazu u ovom svijetu i da je bitno da narod ima bolju perspektivu i zivot a ne da se siri mrznja i nacionalizam, vidjeli smo svi rezultat 92 i dali je ikome na ovom bijednom balkanu bolje? samo onima koji i dan danas imaju koristi da ovakva situacija sto duze traje, sve strane bilo to srbi bosnjaci ili hrvati, ali i narod je naivan i glup sto je pasivan i sto se ponasaju kao ovce,cast izuzetcima ali to je danas realnost,silom se rijetko uspije ali da smo pametni svi se ujediniti i gledati da bolje zivimo da ekonomija bude jaca, da nas svijet gleda pozitivnije a ne kao bure baruta koje moze svake sekunde da ekspolodira !

Name

♤♡◇♧

07.03.2019 08:34

Najdrazi mi je kada UMOTAVA SVE KAZE A NISTA NE KAZE..I SIMPA MI JE RECENICA ,;MI ĆEMO...Au pricipu neidemo s mrtve tacke i u dubiozi smo do guse...AL VUKANOVIC GA ŠIŠA..CAR

ODGOVORITE
Name

Brando

07.03.2019 08:37

Ko je ubio Davida dragicevica, to nas zanima. Mani se lafine lazi i prevare.. Pravda za Davida dragicevica...

ODGOVORITE
Name

DRUG TITO

07.03.2019 08:45

KAKO TO DA NEMA NOVCA ZA BORCE I KNJIGE ZA DJECU A ZA VAS LUKSUZ IMA? PREMA VAŠEM UČINKU I VAŠIM SPOSOBNOSTIMA VI BI TREBALO DA SE VOZITE U GOLFU 2. ZA JEDNAN VAS AUDI MOGU DA SE KUPE GOLFOVI ZA SVE. TADA SIGURNO NE BI VOZILI ZENE I SVALERKE PO ŠOPING CENTRIMA REGIONA U TIM VOZILIMA. NE BI BILO ZLOUPOTREBE A UŠTEDILO BI SE MNOGO MILIONA. ETO NOVCA I ZA BORCE I ZA KNJIGE.

ODGOVORITE
Name

Sandra

07.03.2019 09:44

Mojoj djeci knjige džaba ne trebaju. Ja hoću da radim i svojoj djeci kupim knjige. Ne želim biti socijalna kategorija. Ali je drugi problem u pitanju. Misle da će tim nešto postići. Narod hoće posao, firme, tvornice....da se mladi zadrže, da porodice ne odlaze odavde .Oni našli raspravljati o knjigama.

Name

zapazanje

07.03.2019 10:53

Posmatram nesto....Raspravlja se o kupovini knjiga ucenicima. Strasno je da roditelji ne mogu od svoje plate kupovati djeci ono sto im treba...a, na drugoj strani gospodja ministarka nakindjurena kao novogodisnja jelka. Nas stil, odijevanje i kompletan vanjski izgled itekako ima veze sa unutrasnjom sferom.Cemu toliki slojevi pudera i maskare? A posebno iritira nacin na koji izgovara rijec obrazovanje. Akcenat koji ubija. Zatim"Necu da se ponavljam." Obrazovanje je na marginama, taj resor, vidimo, moze svakom pripasti. Gospodin Kasipovic je bio adekvatna persona za tu funkciju. Ne znam vise nikog od politicara, ko bi ga mogao zamijeniti.

Name

Pzd

07.03.2019 10:58

kakve "besplatne " knjige sve to mi placamo uvešce neki novi porez a neko ce debelo zaraditi

Name

Jeca

07.03.2019 09:23

Dobro jutro Radovane! Jesil pošo ili došo? O šta me snađe,ali nema veze svakako ne znam ni ko sam ni sta sam dok mi nekažu. Ali poslao sam ja po poligraf da mi donesu od Rajka,a i Cigo će doći sa poligrafom,pa izvolite,nemože vam biti ništa ,za početak "odvale"vam pola glave i nešto rebara.

ODGOVORITE
Name

Valter

07.03.2019 09:34

Kako idu dani sve je jasnije da je sve u Srpskoj teze i jadnije.Premijer u onom sistemu ne bi bio ni sekretar mjesne zajednice.Doktor nauka a nivo inteligencije i rezonovanja je na jako niskom nivou.Mislilo se da posle one premijerke nema nize medjutim prevarili smo se.Medjutim ovaj covjek je zalutao u svakom smislu.I sam Dukic se sad pita sta mu je trebao ovaj covjek za premijera. Biti toliko nesnalazljiv u svom poslu je za covjeka njegovog znanja klasican dokaz sumnjivih diploma i disertacija. Njemu treba 10.000.dana da skonta zasto je uopste u Banja Luci

ODGOVORITE
Name

re

07.03.2019 10:55

Kad bi Viskovicu oduzeli pravo na koristenje narodnih izreka, on bi zanijemio. Sto rekla baba, ko sto se kaze kod nas, ko sto narod prica....

Name

Cinjenice

07.03.2019 11:23

Strasno je to sa kupljenim diplomama i pozicijima koje su takvi nesposobni zaposjeli. Totalni kolaps od vrha do lokalnih zajednica. Drzava i gradjani u njoj su potpuno ugrozeni. Bjeze na sve strane...

Name

BOBA

07.03.2019 10:14

VLAST MISLI SAMO O PARAMA I NON STOP GOVORI RADI NARODA I JAVNOSTI. MOLIM VAS NIJE NAROD RETARDIRAN. POLA STANOVNIŠTVA NIJE IZAŠLO NA IZBORE A POLA JE POKRADENO .VAS NIKO VIŠE NE DOŽIVLJAVA KAKO VI MISLITE. PARAMA NE MOŽETE KUPITI MOZAK.POZDRAV STANIVUKOVIĆU VUKANOVIĆU I SVIMA KOJI UKAZUJU NA SUNOVRAT OVE NASE NAPAĆENE RS.OMLADINA UMIRE .UMLADINU UNIŠTAVATE. OTVARATE KLADIONICE ZATO ŠTO OD TOGA IMATE KORISTI .SVE NAM SE SVELO NA TRGOVINE PEKARE I KLADIONICE.ZATO NAM SE I DEŠAVA OVO ZLO.SVI SU BOLESNI SVI HODAJU OBEZGLAVLJENI JOŠ MALO SVI ĆE POSTATI DEMENTNI OD LOŠEG ŽIVOTA I NE UREĐENE DRŽAVE.DA NAGLASIM I ONI KOJIMA JE DOBRO I ONI KOJIMA JE LOŠE SVE ĆE TO U JEDAN KOŠ VRLO BRZO AKO SE OVAKO NASTAVI.

ODGOVORITE