Вашингтон стеже обруч око Мадура

САД ће поништити визе за 77 званичника владе председника Венецуеле Николаса Мадура или њихових рођака, најавио је амерички потпредседник Мајк Пенс.

Свијет 07.03.2019 | 08:18
Вашингтон стеже обруч око Мадура
Прошле недеље, Вашингтон је укинуо визе за 49 појединаца повезаних са Мадуром, а АП наводи да је одлука да се поништи још виза део покушаја да се појача притисак на Мадура да се повуче с власти.

Пенс је на самиту Коалиције латинских земаља у Вашингтону рекао да је "дошло време да се ослободи Венецуела од Кубе", пренео је АП. 

Стејт департмент је прошле недеље саопштио да су рестрикције виза уведене "појединцима одговорним за угрожавање демократије у Венецуели" и да ће таква политика бити примењена према "многобројним званичницима повезаним с Мадуром као и њиховим породицама". 

Администрација председника Доналда Трампа, појачавајући притисак на владу Николаса Мадура, претходно је увела санкције за још шест високопозиционираних венецуеланских безбедносних званичника због ометања испоруке стране хуманитарне помоћи. 

Амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон раније јуче рекао је да САД разматрају увођење нових санкција Венецуели с циљем да се изврши притисак на владу председника Николаса Мадура. 

Прошле недеље САД су објавиле да су увеле санкције Венецуели, а њима су обухваћени и поједини чланови Националне гарде и полиције због блокирања уласка стране хуманитарне помоћи у земљу.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

08.03.2019 18:17

Јадна та земља којој ви саљете помоц,видели смо у бивсојСФРЈ

ОДГОВОРИТЕ