Мостар: Ово су детаљи пљачке

Велика драма која се прије два дана одиграла испред Привредне банке на Корзу у Мостару окончана је хапшењем тројице пљачкаша. Они су послије неуспјелог разбојништва, након доласка полиције, као таоце скоро пола сата држали седам људи.

Босна и Херцеговина 07.03.2019 | 07:06
Мостар: Ово су детаљи пљачке
На срећу, припадници МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, нарочито Одјељења криминалистичке полиције ПУ Мостар, који су први стигли на лице мјеста након што се активирао такозвани тихи аларм, успјели су маестрално окончати ову акцију без жртава.

У 15.10 у банку су, у прилично прометном дијелу Мостара, у којој је јуче почела исплата пензија, упали, како је за Аваз незванично потврђено, стари полицијски знанци Ренато Андачић, Дамир Хрњез те Крешимир Север из Загреба.

Били су маскирани и наоружани пиштољима те су одмах разоружали радника обезбјеђења и затражили новац. У банци су се уз радника обезбјеђења те службенике налазила три клијента, а свима су наредили да легну.

Одмах по активацији аларма на лице мјеста су стигли полицајци, међу првима Марио Пекић, замјеник командира ПУ Мостар, којег је прије четири године наградила и Америчка амбасада за сарадњу на једном кривичном дјелу и који је био један од вођа акције.

Када су пљачкаши видјели велики број полицајаца којима су се у једном тренутку сасвим случајно придружила и тројица припадника ФУП-а те СИПА, одмах су се забарикадирали. 

Потом су уперили пиштоље према полицији, која их је све вријеме држала на нишану, а потом су услиједили преговори. Убрзо су дошли и специјалци те су пљачкаши, како сазнаје од Аваза од извора с лица мјеста, схватили да немају избора и да, упркос таоцима, од полиције, практично, не могу ништа изнудити осим предаје.

Радници позлило

Хрњез им је отворио врата и први изашао, спустивши пиштољ, а потом су специјалци заскочили Андачића и Севера те их савладали. Одмах је на лице мјеста упућена екипа Хитне помоћи Мостар, будући да је једној радници позлило, а и остали су били у стању шока.

Како је рекла једна од њих са сузама у очима, све се одиграло као у магли.

– Чим су упали, нису нам ни требали говорити да легнемо, од страха смо се сви порушили. Били су узели новац, али, срећом, све се добро завршило – рекла је она, пише Аваз.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милун

07.03.2019 07:31

Свака част, полицији, као и грађанима.

ОДГОВОРИТЕ