Боатенг господски: Само ме пустите да се опростим!

Штопер Бајерна мирно прихватио искључење из репрезентације. . .

Фудбал 09.03.2019 | 16:00
Боатенг господски: Само ме пустите да се опростим!
После девет и по година дошло је време да Џером Боатенг каже ауфидерзен. Тачније, Немачка се одрекла искусног штопера и у ново такмичење ће ући са млађим снагама.

У сезони кад га чак ни Нико Ковач полако склања из Бајерна, свестан да му полако истиче рок трајања, 30-годишњи дефанзивац доживео је и други шок, али га је баш као и на клупском плану поднео максималном професионално. Нема свађа, нема препирке преко медија, нема изношења прљавог веша као, на пример, што би код нас био случај.

Уместо тога...

„Јоахим Лев ми је у искрено разговору предочио да нисам више део репрезентације, да жели да пружи шансу младим играчима, нарочито пред нови циклус који се пред државним тимом.И кад сам био млад ослањао сам се на старије играче, они су се повлачили да би мени направили место у селекцији. Убеђен сам да могу да наставим да играм на високом нивоу, што ћу и потврдити у будућности, а увек ћу се само по лепом сећати боравка у репрезентацији“, каже Боатенг.

За репрезенатцију је одиграо 76 утакмица, постигао један гол, био првак света...

„Изузетно сам поносан пто сам носио дрес Панцер дивизије и никад нећу моћи да заборавим лето 2014, кад смо постали прваци света. Наравно, волео бих да после свега имам пристојан опроштај, за нас који смо освојили Мундијал. Иначе, екипи желим сву срећу у будућности“, доао је Џером Боатенг.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар