Boateng gospodski: Samo me pustite da se oprostim!

Štoper Bajerna mirno prihvatio isključenje iz reprezentacije. . .

Fudbal 09.03.2019 | 16:00
Boateng gospodski: Samo me pustite da se oprostim!
Posle devet i po godina došlo je vreme da Džerom Boateng kaže aufiderzen. Tačnije, Nemačka se odrekla iskusnog štopera i u novo takmičenje će ući sa mlađim snagama.

U sezoni kad ga čak ni Niko Kovač polako sklanja iz Bajerna, svestan da mu polako ističe rok trajanja, 30-godišnji defanzivac doživeo je i drugi šok, ali ga je baš kao i na klupskom planu podneo maksimalnom profesionalno. Nema svađa, nema prepirke preko medija, nema iznošenja prljavog veša kao, na primer, što bi kod nas bio slučaj.

Umesto toga...

„Joahim Lev mi je u iskreno razgovoru predočio da nisam više deo reprezentacije, da želi da pruži šansu mladim igračima, naročito pred novi ciklus koji se pred državnim timom.I kad sam bio mlad oslanjao sam se na starije igrače, oni su se povlačili da bi meni napravili mesto u selekciji. Ubeđen sam da mogu da nastavim da igram na visokom nivou, što ću i potvrditi u budućnosti, a uvek ću se samo po lepom sećati boravka u reprezentaciji“, kaže Boateng.

Za reprezenatciju je odigrao 76 utakmica, postigao jedan gol, bio prvak sveta...

„Izuzetno sam ponosan pto sam nosio dres Pancer divizije i nikad neću moći da zaboravim leto 2014, kad smo postali prvaci sveta. Naravno, voleo bih da posle svega imam pristojan oproštaj, za nas koji smo osvojili Mundijal. Inače, ekipi želim svu sreću u budućnosti“, doao je Džerom Boateng.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar