Завршена друга сједница НСРС

Министарка Сребренка Голић изабрана је за потпредсједницу Владе Републике Српске из реда бошњачког народа, а министар Антон Касиповић за потпредсједника Владе из реда хрватског народа.

Република Српска 06.03.2019 | 22:03
Завршена друга сједница НСРС
Народна скупштина Републике Српске у другом наставку Друге редовне сједнице усвојила је више извјештаја о раду републичких организација и институција и примила к знању Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за период 01.01 – 31.12.2017. године, као и Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине за 2017. годину.

Посланици су усвојили Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о раду за период 11.8.2017. – 31.12.2017. године и дали сагласност на план рада Фискалног савјета Републике Српске са финансијским планом за 2018. Годину.

Усвојени су и Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2018. годину, Извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2017. годину, Извјештај Комисије за жалбе о раду за 2017. годину и Извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за период од 01.01.2017 до 31.12.2017. године.

Прихваћена је Информација о предлагању члана у Државну регулаторну комисију за електричну енергију из Републике Српске, а усвојене су и одлуке о усвајању просторног плана подручја посебне намјене „Аеродром“ Бања Лука и Зонинг плана подручја посебне намјене „Јањске отоке“ по скраћеном поступку.

Народна скупштина усвојила је закључак у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској, грађанска инцијатива.

Усвојени су и закључци клубова посланика скупштинске већине СНСД-а, ДНС-а, СП-а, ДЕМОС-а и Уједињене Српске, којим НСРС обавезује владу да у буџету за 2020. годину, у складу са могућностима, планира средства за обезбјеђење бесплатних уџбеника за социјално осјетљиве категорије који похађају основну школу у Републици Српској и предлаже Влади да у наредном периоду изради закон о бесплатним уџбеницима.

Министарка Сребренка Голић изабрана је за потпредсједницу Владе Републике Српске из реда бошњачког народа, а министар Антон Касиповић за потпредсједника Владе из реда хрватског народа.

Посланици су изабрали три спољња члана Одбора за Доњу Градину: Миладина Драгичевића, Наталију Тривић и Тању Тулековић.

За спољње чланове Одбора за борачко инвалидску заштиту Народне скупштине изабрани су Недељко Митровић и Миломир Савчић.

За спољње чланове Радног тијела Народне скупштине које врши надзор над прикупљањем и расподијелом средстава Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству изабрани су Драган Милошевић и Невенка Лубурић.

Радован Вуковић изабран је за предсједника Комисије за избор и именовање, а изабрано је и више чланова скупштинских радних тијела.

У четвртак, 7. марта, у 9.40 часова биће одржана сједница Колегијума Народне скупштине, а трећа редовна сједница требало би да почне истог дана у 10 часова, саопштено је из Одсјека за односе с јавношчу НСРС.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аутгол

06.03.2019 21:16

Чуј то, Сребренка босњакиња. Какав циркус и подметање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гагулиц

06.03.2019 21:22

Могу поцети и заврсити,народ од посланика поноци нема,непотребна иституција ко Сенат српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

07.03.2019 09:17

Ево и ово је циркус.Нит је ту Голицку изабрао босњацки корпус у РС,нити је тај Касиповиц изабран од Хрвата у РС. То су фикуси СНСДа и ништа више.

ОДГОВОРИТЕ