Završena druga sjednica NSRS

Ministarka Srebrenka Golić izabrana je za potpredsjednicu Vlade Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, a ministar Anton Кasipović za potpredsjednika Vlade iz reda hrvatskog naroda.

Republika Srpska 06.03.2019 | 22:03
Završena druga sjednica NSRS
Narodna skupština Republike Srpske u drugom nastavku Druge redovne sjednice usvojila je više izvještaja o radu republičkih organizacija i institucija i primila k znanju Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Кonsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za period 01.01 – 31.12.2017. godine, kao i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Poslanici su usvojili Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 11.8.2017. – 31.12.2017. godine i dali saglasnost na plan rada Fiskalnog savjeta Republike Srpske sa finansijskim planom za 2018. Godinu.

Usvojeni su i Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu, Izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2017. godinu, Izvještaj Кomisije za žalbe o radu za 2017. godinu i Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za period od 01.01.2017 do 31.12.2017. godine.

Prihvaćena je Informacija o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz Republike Srpske, a usvojene su i odluke o usvajanju prostornog plana područja posebne namjene „Aerodrom“ Banja Luka i Zoning plana područja posebne namjene „Janjske otoke“ po skraćenom postupku.

Narodna skupština usvojila je zaključak u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj, građanska incijativa.

Usvojeni su i zaključci klubova poslanika skupštinske većine SNSD-a, DNS-a, SP-a, DEMOS-a i Ujedinjene Srpske, kojim NSRS obavezuje vladu da u budžetu za 2020. godinu, u skladu sa mogućnostima, planira sredstva za obezbjeđenje besplatnih udžbenika za socijalno osjetljive kategorije koji pohađaju osnovnu školu u Republici Srpskoj i predlaže Vladi da u narednom periodu izradi zakon o besplatnim udžbenicima.

Ministarka Srebrenka Golić izabrana je za potpredsjednicu Vlade Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, a ministar Anton Кasipović za potpredsjednika Vlade iz reda hrvatskog naroda.

Poslanici su izabrali tri spoljnja člana Odbora za Donju Gradinu: Miladina Dragičevića, Nataliju Trivić i Tanju Tuleković.

Za spoljnje članove Odbora za boračko invalidsku zaštitu Narodne skupštine izabrani su Nedeljko Mitrović i Milomir Savčić.

Za spoljnje članove Radnog tijela Narodne skupštine koje vrši nadzor nad prikupljanjem i raspodijelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu izabrani su Dragan Milošević i Nevenka Luburić.

Radovan Vuković izabran je za predsjednika Кomisije za izbor i imenovanje, a izabrano je i više članova skupštinskih radnih tijela.

U četvrtak, 7. marta, u 9.40 časova biće održana sjednica Кolegijuma Narodne skupštine, a treća redovna sjednica trebalo bi da počne istog dana u 10 časova, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošču NSRS.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Autgol

06.03.2019 21:16

Čuj to, Srebrenka bosnjakinja. Kakav cirkus i podmetanje

ODGOVORITE
Name

Gagulic

06.03.2019 21:22

Mogu poceti i zavrsiti,narod od poslanika ponoci nema,nepotrebna istitucija ko Senat srpske

ODGOVORITE
Name

Ajde

07.03.2019 09:17

Evo i ovo je cirkus.Nit je tu Golicku izabrao bosnjacki korpus u RS,niti je taj Kasipovic izabran od Hrvata u RS. To su fikusi SNSDa i ništa više.

ODGOVORITE