Неопрезна изјава или чудан захтјев Панатинаикоса?

Нећемо судије из иностранства, хоћемо Кинезе?! Одмах је стигао и одговор Олимпијакоса!

Кошарка 09.03.2019 | 18:30
Неопрезна изјава или чудан захтјев Панатинаикоса?
Није се још прописно слегла прашина око инцидента из полуфинала Купа Грчке и одлуке челника Олимпијакоса да се не врате на терен после одмора у полувремену, што је отворило нови фронт сукоба на релацији са највећим противником - Панатинаикосом.

У Олимпијакосу су тада захтевали да одсад дербије суде искључиво иностране судије, што су у Панатинаикосу категорички одбили. Током дана су се појавиле информације да је атински клуб чак повукао идентичан потез као ривал из Пиреја и запретио иступањем из грчке лиге ако захтев за промену арбитара буде испуњен, али је та прича убрзо демантована. Из Панатинаикоса су поручили да немају намеру да напуштају грчко првенство, али је председник клуба Манос Пападопулос дао помало неспретну изјаву где је сам погазио оно што је претходно изговорио. Наиме, рекао је да ПАО не жели иностране судије у наредном дербију с Олимпијакосом, али да би хтео да тај меч суде арбитри из Кине?!

“Тимови не могу да контролишу суђење. Јер, никада се нећемо сагласити око тих ствари. Судије могу да буду добре за један, а лоше за други тим и тако у круг. Постоје правила и закони. Из Олимпијакоса су поручили да ће иступити из лиге уколико наредни дерби не буду судили инострани арбитри“, рекао је Пападопулос и онда поручио:

“Ми нећемо да учествујемо ако утакмице не буду судили арбитри из Кине. Играћемо само ако ако одсад буду Кинези. Нећемо да кукамо ако Олимпијакос не жели да игра дерби“.

Није прошло много времена, а на друштвеним мрежама брзо је освануо одговор из Пиреја.

“Кажу да желе само кинеске судије и запретили су иступањем ако дођу странци. Ми им дајемо решење“, стајало је у поруци Олимпијакоса, уз коју је закачена интересантна монтажа...

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар