Neoprezna izjava ili čudan zahtjev Panatinaikosa?

Nećemo sudije iz inostranstva, hoćemo Kineze?! Odmah je stigao i odgovor Olimpijakosa!

Košarka 09.03.2019 | 18:30
Neoprezna izjava ili čudan zahtjev Panatinaikosa?
Nije se još propisno slegla prašina oko incidenta iz polufinala Kupa Grčke i odluke čelnika Olimpijakosa da se ne vrate na teren posle odmora u poluvremenu, što je otvorilo novi front sukoba na relaciji sa najvećim protivnikom - Panatinaikosom.

U Olimpijakosu su tada zahtevali da odsad derbije sude isključivo inostrane sudije, što su u Panatinaikosu kategorički odbili. Tokom dana su se pojavile informacije da je atinski klub čak povukao identičan potez kao rival iz Pireja i zapretio istupanjem iz grčke lige ako zahtev za promenu arbitara bude ispunjen, ali je ta priča ubrzo demantovana. Iz Panatinaikosa su poručili da nemaju nameru da napuštaju grčko prvenstvo, ali je predsednik kluba Manos Papadopulos dao pomalo nespretnu izjavu gde je sam pogazio ono što je prethodno izgovorio. Naime, rekao je da PAO ne želi inostrane sudije u narednom derbiju s Olimpijakosom, ali da bi hteo da taj meč sude arbitri iz Kine?!

“Timovi ne mogu da kontrolišu suđenje. Jer, nikada se nećemo saglasiti oko tih stvari. Sudije mogu da budu dobre za jedan, a loše za drugi tim i tako u krug. Postoje pravila i zakoni. Iz Olimpijakosa su poručili da će istupiti iz lige ukoliko naredni derbi ne budu sudili inostrani arbitri“, rekao je Papadopulos i onda poručio:

“Mi nećemo da učestvujemo ako utakmice ne budu sudili arbitri iz Kine. Igraćemo samo ako ako odsad budu Kinezi. Nećemo da kukamo ako Olimpijakos ne želi da igra derbi“.

Nije prošlo mnogo vremena, a na društvenim mrežama brzo je osvanuo odgovor iz Pireja.

“Kažu da žele samo kineske sudije i zapretili su istupanjem ako dođu stranci. Mi im dajemo rešenje“, stajalo je u poruci Olimpijakosa, uz koju je zakačena interesantna montaža...

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar