Заплијењене веће количине злата

У акцији "Златни карат", која се по налогу Тужилаштва БиХ спроводи широм БиХ с циљем пресијецања и спречавања кријумчарења и пласирања на илегалном тржишту производа од племенитих метала, заплијењена је већа количина производа од племенитих метала, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 06.03.2019 | 21:17
Заплијењене веће количине злата
У саопштењу се прецизира да у заједничкој акцији учествују припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа), полиција Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта, Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, те пореске управе ентитета и Брчко дистрикта.

У активностима учествује више стотина полицијских службеника и инспектора пореских управа, а активности координише поступајући тужилац.

По налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, уз наредбе Суда БиХ, полицијске агенције врше претресе више десетина правних и физичких лица у свим крајевима БиХ.

Након претреса и хапшења, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Из Сипе је раније саопштено да је у оперативној акцији ухапшено седам лица због основа сумње да су умијешани у кријумчарење и недозвољено растурање нецарињених предмета од злата и сребра.

На 54 локације на подручју Сарајева, Тузле, Грачанице, Живиница, Тешња, Маглаја, Цазина, Бихаћа, Коњица и Кладња у току су претреси лица, стамбених и пословних објеката, и покретних ствари које користи 31 осумњичено лице, саопштено је из Сипе.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

гуз

06.03.2019 21:46

Све на подруцју ФБиХ,на просторима РС нема злата,осим оне киле сто је Миле добио у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полициска шифта-бабини зуби

06.03.2019 21:52

Баби сам послао хитну поруку да не излази нигде,да се не смије пред непознатим људима јер ако је види ова ничија милиција БХ што отима злато по кућана остаће без она њена два златна зуба у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тал

07.03.2019 07:22

Овако су у РЦ Мостар у златарни "Лео" у Медјугорју одузели висе килограма злата да би га послије вратили и јос дрзава морала платити 200.000,00 КМ изгубљене добити власнику.Том приликом су у старту свјесно направљени пропусти да би то пало на суду,али су зато корумпирани и сколни и прије таквим радњама Миро Прело и Санел Нухиц новцано дебело наградјено и то се зна али у УИО су застицени као мал тко.

ОДГОВОРИТЕ