Zaplijenjene veće količine zlata

U akciji "Zlatni karat", koja se po nalogu Tužilaštva BiH sprovodi širom BiH s ciljem presijecanja i sprečavanja krijumčarenja i plasiranja na ilegalnom tržištu proizvoda od plemenitih metala, zaplijenjena je veća količina proizvoda od plemenitih metala, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 06.03.2019 | 21:17
Zaplijenjene veće količine zlata
U saopštenju se precizira da u zajedničkoj akciji učestvuju pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), policija Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, te poreske uprave entiteta i Brčko distrikta.

U aktivnostima učestvuje više stotina policijskih službenika i inspektora poreskih uprava, a aktivnosti koordiniše postupajući tužilac.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbe Suda BiH, policijske agencije vrše pretrese više desetina pravnih i fizičkih lica u svim krajevima BiH.

Nakon pretresa i hapšenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Iz Sipe je ranije saopšteno da je u operativnoj akciji uhapšeno sedam lica zbog osnova sumnje da su umiješani u krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje necarinjenih predmeta od zlata i srebra.

Na 54 lokacije na području Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja u toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari koje koristi 31 osumnjičeno lice, saopšteno je iz Sipe.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

guz

06.03.2019 21:46

Sve na podrucju FBiH,na prostorima RS nema zlata,osim one kile sto je Mile dobio u Rusiji.

ODGOVORITE
Name

policiska šifta-babini zubi

06.03.2019 21:52

Babi sam poslao hitnu poruku da ne izlazi nigde,da se ne smije pred nepoznatim ljudima jer ako je vidi ova ničija milicija BH što otima zlato po kućana ostaće bez ona njena dva zlatna zuba u glavi.

ODGOVORITE
Name

Tal

07.03.2019 07:22

Ovako su u RC Mostar u zlatarni "Leo" u Medjugorju oduzeli vise kilograma zlata da bi ga poslije vratili i jos drzava morala platiti 200.000,00 KM izgubljene dobiti vlasniku.Tom prilikom su u startu svjesno napravljeni propusti da bi to palo na sudu,ali su zato korumpirani i skolni i prije takvim radnjama Miro Prelo i Sanel Nuhic novcano debelo nagradjeno i to se zna ali u UIO su zasticeni kao mal tko.

ODGOVORITE