Гилберт: Новака може да побиједи...

Једино топ сервер или неко као Кирјос! Новак Ђоковић на старту Мастерса у Индијан Велсу играће са тенисером из квалификација, али већ у трећем колу наилази на потенцијалну "мину".

Тенис 09.03.2019 | 18:45
Гилберт: Новака може да побиједи...
Ник Кирјос је у два наврата био неугодан по Ђоковића, и то оба пута у 2017. години. Аустралијанац је победио Новака у Акапулку 7:6, 7:5, а потом и у Индијан Велсу, 6:4, 7:6.

Додуше, то је било у сезони која је била најслабија у Новаковој каријери, али свеједно, јасно је да је тенисер из Канбере дефинитивно неугодан за Ђоковића. Ипак, Кирјос претходно мора да победи Филипа Колшрајбера.

И бивши Топ 10 тенисер, Американац Бред Гилберт, сагласан је са оценама да би Новак највише проблема могао да има са тенисерима попут Кирјоса.

"Шта је потребно да би неко победио Новака у Индијан Велсу? Вероватно једини који могу да га зауставе су одлични сервери и млади, непредвидиви играчи попут Ника Киријоса", рекао је Гиберт.

Он је рекао и да треба обратити пажњу на услове под којима се игра у Калифорнијској пустињи.

"Дефинитвно влажност ваздуха не игра претерану улогу на турниру. Пре ће бити да је ствар у великој промени температуре у пустињи. Тако да су терени ммного бржи када се играју дневни мечеви и кад је топло, за разлику од вечерњих теремина, када пада температура и кад су и терени спорији", рекао је Гилберт.

Он је у преписци преко Твитера са једим од тениских фанова, признао да не би имао никакве шансе када би којим случајем играо са Новаком.

"Када би било могуће да играм са Новаком из својих најбољих дана, мислим да би ме просто одувао са терена, како каквог клинца почетника", написао је Гилберт.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У страха су велике оци

09.03.2019 23:29

Ма сигурно,це мали умисљени идиот,побједити Новака,али у васем сну!!!!!

ОДГОВОРИТЕ