Gilbert: Novaka može da pobijedi...

Jedino top server ili neko kao Kirjos! Novak Đoković na startu Mastersa u Indijan Velsu igraće sa teniserom iz kvalifikacija, ali već u trećem kolu nailazi na potencijalnu "minu".

Tenis 09.03.2019 | 18:45
Gilbert: Novaka može da pobijedi...
Nik Kirjos je u dva navrata bio neugodan po Đokovića, i to oba puta u 2017. godini. Australijanac je pobedio Novaka u Akapulku 7:6, 7:5, a potom i u Indijan Velsu, 6:4, 7:6.

Doduše, to je bilo u sezoni koja je bila najslabija u Novakovoj karijeri, ali svejedno, jasno je da je teniser iz Kanbere definitivno neugodan za Đokovića. Ipak, Kirjos prethodno mora da pobedi Filipa Kolšrajbera.

I bivši Top 10 teniser, Amerikanac Bred Gilbert, saglasan je sa ocenama da bi Novak najviše problema mogao da ima sa teniserima poput Kirjosa.

"Šta je potrebno da bi neko pobedio Novaka u Indijan Velsu? Verovatno jedini koji mogu da ga zaustave su odlični serveri i mladi, nepredvidivi igrači poput Nika Kirijosa", rekao je Gibert.

On je rekao i da treba obratiti pažnju na uslove pod kojima se igra u Kalifornijskoj pustinji.

"Definitvno vlažnost vazduha ne igra preteranu ulogu na turniru. Pre će biti da je stvar u velikoj promeni temperature u pustinji. Tako da su tereni mmnogo brži kada se igraju dnevni mečevi i kad je toplo, za razliku od večernjih teremina, kada pada temperatura i kad su i tereni sporiji", rekao je Gilbert.

On je u prepisci preko Tvitera sa jedim od teniskih fanova, priznao da ne bi imao nikakve šanse kada bi kojim slučajem igrao sa Novakom.

"Kada bi bilo moguće da igram sa Novakom iz svojih najboljih dana, mislim da bi me prosto oduvao sa terena, kako kakvog klinca početnika", napisao je Gilbert.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U straha su velike oci

09.03.2019 23:29

Ma sigurno,ce mali umisljeni idiot,pobjediti Novaka,ali u vasem snu!!!!!

ODGOVORITE