ИВ - Изазован жријеб за Новака! Довољно је рећи: Ник Кирјос!

Новак наплаћује дугове младима, Рафа и Роџер у истој половини! У Индијан Велсу је обављен жреб за први мастерс турнир у сезони. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић неће имати лак посао.  Најбољи тенисер света већ у трећем колу Индијан Велса би могао да се састане са "лајавим" Аустралијанцем, кога никада у каријери није победио.  Џумхурова шанса за "освету" у Индијан Велсу! У америчком Индијан Велсу вечерас почиње први тениски Мастерс турнир сезоне.

Тенис 06.03.2019 | 19:15
ИВ - Изазован жријеб за Новака! Довољно је рећи: Ник Кирјос!
То не важи за старт, пошто ће у другом колу играти против тенисера из квалификација, али већ после тога, могао би да има доста посла.

У трећем колу, на видику је врло занимљив окршај са Аустралијанцем Ником Киријосом, који је недавно освојио трофеј на турниру у Акапулку. Ник је Новаков дужник, млади тенисер је добио оба њихова дуела и Ђоковић свакако жели да прекине ту негативну серију.

Наравно, Киријос пре тога мора да прође прву препреку, највероватније Немца Филипа Колшрајбера.

Уколико Ђоковић прескочи Киријоса, у четвртој рунди могао би да се састане највероватније са Гаелом Монфисом или Италијаном Марком Чекинатом од којег је изгубио прошле године на Ролан Гаросу.

Противник у четвртфиналу могао би, барем према костуру, као најбоље рангирани носилац, бити Аустријанац Доминик Тим. Он је седми носилац и Новак је у сваком случају фаворит ако дође до тог дуела. Међутим, питање је хоће ли то бити Тим или можда неко из групе коју чине Борна Ћорић, Николоз Басилашвили или Жил Симон.

У евентуалном полуфиналу, вреба сусрет са Александером Зверевом, мада су у делу жреба где је Немац и Кевин Андерсон, Стефанос Циципас, Милош Раонић...

Коначно, евентуални финални меч могао би да буде са Роџером Федерером или Рафаелом Надалом који су у истом делу жреба.

Федерер је на старту слободан, док у другом колу чека победника меча Петер Гојовчик - Андреас Сепи.

Што се тиче Надала, њега у другом колу чека меч са бољим из окршаја између Џареда Доналдсона и неког од играча из квалификација.

Од српских тенисера, треба рећи да је Душан Лајовић у половини где су Федерер и Надал. Тенисер из Старе Пазове на старту игра са Јапанцем Данијелом Таром, а ако прође, могућ је окршај са Марином Чилићем.

Ласло Ђере, који је добио специјалн позивницу, слободан је у првом колу, док га у другом очекује меч са победником сусрета између Иље Ивашке и Гвида Андреоција. Већ у трећем колу могао би да се сусретне са петим носиоцем, Кевином Андерсоном.

Џумхурова шанса за "освету" у Индијан Велсу! У америчком Индијан Велсу у четвртак почиње први тениски Мастерс турнир сезоне.

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер, Дамир Џумхур, за првог противника, на 9.31 милиона долара вриједном турниру, имаће Шпанца, Алберта Рамоса Вињоласа.

То ће бити други меч Џумхура, 54. играча на АТП листи и Шпанца, који је рангиран на 91. позицији. У првом мечу, одиграном прије двије године, такође на турниру у Индијан Велсу, Вињолас је славио са 6:4, 5:7, 7:5, па ће 26-годишњи Сарајлија имати прилику да се реваншира шпанском тенисеру.

Шпанац у каријери има један освојен АТП турнир, а најбољи ренкинг остварио је у мају 2017. када је био 17. играч свијета.

Побједника дуела Џумхур - Вињолас, у другом колу очекује 15. носилац Италијан, Марко Чекинато.

Мастерс у Индијан Велсу сигурно је један од најзахтевнијих турнира у АТП календару, после четири гренд слем такмичења. По великим врућинама за ово доба године, за трофеј треба нанизати шест победа ако сте међу 32 носиоца, а седам ако сте на нижој полазној позицији.

Да Новак Ђоковић буде потпуно фокусиран од старта турнира, на коме је тријумфовао пет пута (2008, 2011, 2014, 2015. и 2016) и једном био поражени финалиста, "побринуо" се и жреб, будући да му је већ од другог меча наменио врло озбиљне противнике.

Најбољи тенисер света биће слободан у првој рунди, а поход на рекордну, шесту титулу, почеће против неког од играча из квалификационог дела.

Већ у трећој рунди могао би да се састане са Аустралијанцем Ником Кирјосом, једним од ретких - ако не и јединим из светског врха, у широком смислу - који не само да се може похвалити позитивним скором у окршајима са Новаком, него и чињеницом да од њега никада није изгубио!

Кирјос и Ђоковић одмерили су снаге два пута, у кратком временском размаку почетком 2017. године, а грубијан из Канбере славио је победе у четвртфиналу Акапулка (7:6, 7:5) и потом у осмини финала Индијан Велса (6:4, 7:6).

Осим на терену, Кирјос је умео да "поткачи" Новака и у својим јавним иступима, као почетком ове године, када је у склопу спекулација о повлачењу Ендија Мареја открио да је Британцу често говорио како је "много бољи од Ђоковића", који је освојио "толико гренд слем титула" и да је стога он требало да има знатно успешнију каријеру.

ЧЕКАЈУ СЕ МОМИР И ФИЛИП

Србија би могла да има чак петорицу представника у главном жребу, ако Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић преброде последње коло квалификација. Кецмановић треба да победи Американца Маркоса Хирона (217), док је Крајиновићу жреб наменио озбиљнијег противника, Литванца Рикардаса Беранкиса (95).

Дакле, први мотив Новаку биће да "испере" лош укус из уста због прошлогодишњег пораза од Таро Даниела у другом колу турнира, а онда да Кирјоса постави на место и не дозволи непријатних 0:3 у "хеад то хеад" билансу.

У осмини финала би први рекет света могао да има условно речено лакшег противника, јер се у том делу жреба налазе Гаел Монфис, Марко Чекинато, Алберт Рамос и други.

Даље би потенцијалног ривала тражио међу неколицином најистакнутијих припадника "новог таласа", а то су Хрват Борна Ћорић, Аустријанац Доминик Тим, Грк Стефанос Циципас, Александер Зверев из Немачке...

Ласло Ђере, добитник специјалне позивнице и 30. "костураш", у првом колу је такође слободан, а потом чека бољег из дуела Иља Ивашка (Белорусија, 96. на АТП листи) - Гвидо Андреоци (Аргентина, 88).

У тој половини жреба, супротној од Новакове, налази се и Душан Лајовић, који је извукао поменутог Јапанца Тара Данијела, који је пре годину дана направио сензацију у сусрету са још неспремним Ђоковићем. Ако буде славио у том дуелу, ићи ће право на 10. носиоца Марина Чилића.

Претенденти на финале из тог дела су Рафаел Надал, Роџер Федерер, Стен Вавринка, Кевин Андерсон, Кеи Нишикори, Карен Хачанов...

Поменимо на крају да се Новак увелико налази у Индијан Велсу, где је у уторак одрадио заједнички тренинг са Вавринком. Погледајте...



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар