СЛС: Звезда се вратила на побједнички колосјек!

Пенали, чаролија Марина. . . ! Фудбалери Црвене звезде савладали су Младост у Лучанима са 3:1 у ванредном 25. колу Суперлиге Србије.  Звезда у Лучанима најавила дупло славље за суботу! Црвено-бели сигурни против Младости.  Маринова лепотица слађа и од Звездиног рекорда! Црвено-бели славили у Лучанима – 3:1.

Фудбал 06.03.2019 | 18:15
СЛС: Звезда се вратила на побједнички колосјек!
Црвено-бели су дошли до победе после прекида тријумфалне серије ремијем у 159. "вечитом" дербију против Партизана.

Младост је уписала други узастопни пораз у пролећном делу шампионата, који је отворила са две победе, али остала у горњем делу табеле.

Црвено-бели су изашли са жељом да се докажу после ремија са црно-белима, а већ у 15. минуту су дошли до предности.

Филип Стојковић, који се нашао на позицији левог бека, оборен је у казненом простору ривала. Стојковић је надмудрио дефанзивца Младости, а лопту је на белу тачку ставио Ел Фарду Бен и прецизним шутем матирао голмана домаћина Росића за 1:0 за госте.

Младост није имала одговор на притисак црвено-белих, који су били жељни другог гола. До таквог сценарија дошло је у 29. минуту, када је Милан Павков прецизним шутем са десне стране шеснаестерца повисио на 2:0.

Екипа Нешка Миловановића је тек после другог примљеног гола показала знаке живота. До најбоље прилике су дошли у 36. минуту после неспретне интервенције Иванића и новог пенала, овога пута у корист Младости.

Лопту је на белу тачку ставио Бојовић, који је ушао само два минута раније и, како то обично бива у таквим ситуацијама, промашио пенал. Зоран Поповић је прочитао његов ударац, који није било тешко прочитати, и свачувао мрежу свог тима.

Ипак, добра игра екипе из Лучана се исплатила у другом полувремену. Петар Бојић је надмудрио комплетну одбрану шампиона Србије и избио један на један са Поповићем, којег је матирао ударцем главом.

Младост је добру игру одржавала још неко време, али није успевала да дође до изгледнијих шанси. То је, у 70. минуту, искористила Звезда, а гледоаци су могли да виде чаролију Марка Марина.

Некадашњи репрезентативац Немачке је наместио лопту на око 20ак метара од гола противника, а затим прелепим и "хируршки" прецизним шутем послао лопту у мрежу Младости. Лопта се одбила о једну и о другу стативу, али на крају ипак завршила иза Росићевих леђа.

Маринов гол као да је деморалисао домаће, који нису наставили да пружају отпор који су пружали до тада, а црвено-бели су се задовољили са рутинских 3:1 и нова три бода.

Звезда у наредном колу, 10. марта, дочекује Земун, док Младост иде у Ниш, где их дочекује захуктали Раднички.

Фудбалери Црвене звезде могли би у суботу на свом стадиону против Земуна (18 часова) да имају дупло славље. Прво је већ заказано поводом 74. рођендана клуба, а друго би могло да буде клупски рекорд по броју утакмица без пораза у домаћем првенству.

Победом у Лучанима против Младости - 3:1 (2:0), црвено-бели су везали 51. утакмицу без пораза у Суперлиги и тако се изједначили са генерацијом коју је водио Славољуб Муслин, а која је тај учинак остварила у периоду од 3. новембра 1999. до 31. марта 2000.

Повратак на победнички пут, после ремија са Партизаном (1:1), обезбедили су Мохамед Ел Фарду Бен (из пенала у 15. минуту), Милан Павков (после сјајног пријема и ударца у даљи угао у 29) и Марко Марин (из "слободњака" у 70).

Петар Бојић је у 55. минуту успео да врати резултатску неизвесност, али је она трајала свега 15 минута, када је Марин сјајно извео слободан ударац.

Могли су домаћи фудбалери и раније до поготка, али је Зоран Поповић у 35. одбранио пенал Милану Бојовићу, који је само неколико тренутака пре тога ушао уместо повређеног Уроша Синђића.

Звезда је у Лучанима стигла до 22. победе ове сезоне, уз три ремија, па сада има 10 бодова више од другопласираног Радничког из Ниша, који од 18 часова игра у Хумској против Партизана (пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Владан Милојевић одлучио је да за ову утакмицу одмори четворицу стартера из претходног "вечитог дербија", па су на клупи били Борјан, Савић и Јовичић, док Симић није путовао у Лучане. Дошло је и до промене у формацији, пошто су црвено-бели, као у другом полувремену против Партизана, заиграли са двојицом класичних нападача у тиму.

Најистуренији били су Ричмонд Боаћи и Милан Павков, а иза њих - у ромбу - стајали су Душан Јованчић, Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Марко Марин.

Офанзивна поставка значила је притисак гостију од првог минута, али је у 61. (после поготка Младости), Милојевић одлучио да се врати на уобичајених 4-1-3-1, па је извео Боаћија. То се није допало нападачу из Гане, који је видно незадовољан напустио терен...

Звезда се из Лучана враћа са пуном шаком браде! Рекорд по броју утакмица без пораза у првенству (50) генерације Славољуба Муслина је изједначен, формација са два шпица функционисала је врло добро у првом полувремену, а поново је на џомбастим теренима Суперлиге засијао вансеријски таленат Марка Марина.

У периоду Звездине обезглављене игре, када је Младост показивала амбицију да изједначи, лопту је на 28 метара поставио некадашњи репрезентативац Немачке и правом лепотицом засладио нови тријумф српског шампиона. Једна статива, друга статива, и лопта у мрежи. За безбедних и коначних 3:1.

Како се одвијхала утакмица, чинило се да би Црвена звезда могла да упише рекордну победу у овом првенству. Као булдожер страћару поставка Владана Милојевића са двојицом класичних нападача срушила је одбрану Младости. Поново је Милан Павков горео, али после врло доброг првог полувремена, у којем је Поповић одбранио пенал Бојовићу, Младост је добрих 20 минута натерала црвено-беле да пате. Биће то озбиљаан каменчић у ципели Владана Милојевића. Међутим, бројне ситемске грешке сакрио је пројектилом Марко Марин и показао зашто је његово присуство битно за Звездин тим .

Ни старији навијачи Црвене звезде се не сећају када је њихов вољени клуб изашао са офанзивном поставком игре, налик овој у Лучанима. Као што је између редова најавио Милан Косановић, Ричмонду Боаћију у шпицу се продружио Милан Павков, док су средњи ред чинили Јованчић, Иванић и Марин. Црвено-бели су, дакле, запуцали из свих оружја. Почело је одличном шансом Боаћија, коју је неутралисао голман Лучанаца Росић. Један од јунака 159. вечитог дербија Милан Павков био је константно опасан, спреман да материјализујер иницијативу шампиона.

Дакле, Звезда је препала дерфанзивну поставку Ненада Миловановића, али је повела после лаганог прекршаја Радивојевића над Стојковићем. Судија Милош Ђорић је показао на креч, пенал је сигурно извео Ел Фарду Бен. Било је много садржаја у првих 45 минута. Видели смо сјај Милана Павкова који је црвено-беле одвео на сигурно предност, а сигурно ће се поново много полемисати о арбитражи.

Не само због једанестерца за Црвену звезду. После одличног паса спољном Јованчића, поништен је погодак Боаћија, а потом је Ђорић још један лаган контакт окаректерисао као пенал. Овог пута Иванић је оборио Радивојевића, али је Поповић зауставио ударац резервисте Бојовића.

Управо после прекршаја за најстрожу казну, Младост је мало живнула. Пренела тежиште игре на половину тима Владана Милојевића и речју постала конкуретна.

Са много више самопоуздања Лучанци су изашли из свлачионице. Уместо домнације једног тима видели смо борбу на оба дела терена. Исплатио се такав резон Ненаду Миловановић. После неколико везаних прекида, Павловић је одлично савио центаршут на другу стативу, где је био Бојић и главом сместио лопту у даљи угао.

Младост је и после тога бил активна, морао је Владан Милојевић да реагује и уместо Боаћија 8незадовољног изменом) у ватру убаци Ерика Јирку...

Дрхтали су звездаши, али Маринова лепотица је украсила рекорд генерације Владана Милојевића.

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (0:2)

/Бојић 55 - Бен 15, Павков 29, Марин 70/

Стадион: Младост

Гледалаца: 5000

МЛАДОСТ (4-5-1): Росић - Шатара, Синђић (од 36. Бојовић), Андрић, Лековић - Пејовић, Пешић (од 46. Јовановић), Тумбасевић, Павловић, Бојић - Радивојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Поповић - Стојковић, Милуновић, Бабић, Гајић – Бен (од 88. Јовељић), Јованчић, Иванић, Марин (од 85. Јовичић) - Боаћи (од 61. Јирка), Павков.

Преокрет на Брду: Чукин "клинац" оборио Напредак! Узбудљив меч у једном од дербија кола завршен тријумфом Београђана.

Чукарички је лоше почео "пролећни" део сезоне, убедљиво изгубио на гостовању Радничком, а онда је ушао у серију победа.

После успеха против Вождовца и Спартака, екипа Сима Крунића тријумфовала је и ове среде, у једном од дербија 25. кола Суперлиге:

Чукарички - Напредак 2:1 (0:1)

Иако су "чарапани" први постигли гол и повели ударцем Игора Ивановића у 29. минуту, сва три бода поново су остала у дому "брђана". У другом делу меча, резултат су преокренули Миладин Стевановић и Марко Шарић, погоцима у 46. и у 89. минуту.

Између два гола Чукаричког, Огњен Мудрински имао је шансу да много раније преокрене резултат, али у 58. минуту није искористио једанаестерац, па је његов посао у завршници урадио млади Шарић, после чега је био искључен.

Био је то први гол Чукиног ђака у сениорској конкуренцији. Дуго ће га памтити...

Шарић носи број "11", игра на позицији офанзивног везисте и боље игра левом ногом.

Са друге стране, Напредак је био близу боду, али је поново доживео неуспех и продужио веома лош почетак другог дела сезоне. У досадашња четири кола, Крушевљани су освојлии само бод.

Експлозија Чукаричког у последњи час, Шарић потопио Напредак, па искључио себе! Радник узео велика три бода против Вождовца, Рад испустио тријумф на Бањици, Динамо и пети пут заредом непоражен.

Баново брдо остаје неосвојива тврђава за Напредак! Каква драма до последњег судијског звиждука и тријумф Чукаричког у смирај утакмице! Имао је Напредак сигуран бод у рукама у судијској надокнади, али је онда бржи од пиштаљке био талентовани Марко Шарић, који је убрзо по матирању Николе Петровића морао раније у свлачионицу - 2:1 (0:1). 

Из двојке, у кеца! Упркос голу мањка, фудбалери Чукаричког су успели да у страшном налету снаге извуку можда и више од максимума како би обезбедили позитиван резултат и Напредак оставили без макар једног бода сада већ пуних десет година. 

Одлука Сима Крунића да Асмира Кајевића у 72. минуту пошаље на клупу и на терен пошаље Шарића испоставила се као победничка! Не само што је млади нападач додатно оптеретио одбрану гостију, већ је успео да стигне до важног поготка после асистенције голобрадог Слободана Тедића у последњем минуту. Додуше, показало се да Шарићу недостаје искуства и смирености, пошто је у само два минута успео да заради два жута картона и тако себе елиминише из утакмице пре краја.

Наставља се Напреткова катарза у пролећном делу сезоне. Ни после четврте утакмице у наставку Чарапани нису успели да прекину црни низ резултата, а били су тако близу да узму бар тај други бод. Важну улогу у том подухвату имао је Никола Петровић, пошто је у 58. минуту скинуо пенал Огњену Мудринскоми тако спречио корпулентног нападача да се прослави. Напредак је имао све у својим рукама, али је на крају поклекао. Гости су ипак први стигли до вођства. Играо се 29. минут када је Игор Ивановић искористио добру асистенцију Николе Аксентијевића и пронашао пут до мреже и Напретку донесе предност пред одлазак на одмор.

Тек што се лопта закотрљала у наствавку, Чукарички је поравнао резултат. Стрелац је био младим Миладин Стевановић. Чука је у наставку имала иницијативу, а искористила је тек у последњим тренуцима. Чукарички тако додатно зацементирао четврто место на табели, а добре вести за Брђане стигле су из Лучана, где је Младост поражена од Црвене звезде.

Рад је на Бањици имао лепу прилику да овери први тријумф после шест месеци. На крају, Рад је ипак поделио плен са ОФК Бачком – 1:1 (1:0).

Грађевинари су отворили утакмицу после 32 минута, када је Милорад Балабановић затресао мрежу. Бод гостима из Бачке Паланке донео је Бранислав Томић у 67. минуту.

Велику победу однео је Радник на свом терену против Вождовца. Тим из Сурдулице је после гола Лазара Арсића у раној фази успео да окрене меч после једанаестоминутног ударног налета домаћина. Прво јеИгор Златановић искористио додавање Риста Ристовића, да би искусни везиста недуго затим и сам пронашао пут до мреже.

Мачва није успела да сломи отпор Динама из Врања који је и у петој узастопној утакмици остао непоражен – 0:0.

Резултати 25. кола Суперлиге

Земун - Пролетер 0:0

Чукарички - Напредак 2:1 (0:1)
/М. Стевановић 46', Шарић 89' - Ивановић 29'/

Мачва - Динамо 0:0

Младост - Црвена звезда 1:3 (0:2)
/Бојић 55' - Бен 15', Павков 29', Марин 70'/

Рад - Бачка 1:1 (1:0)
/Балабановић 32' - Томић 67'/

Радник - Вождовац 2:1 (2:1)
/Златановић 27', Ристовић 38' - Арсић 5'/

Партизан - Раднички у току
Војводина - Спартак у току

Табела: Црвена звезда 69, Раднички (-1) 59, Партизан (-1) 51, Чукарички 48, Младост 39, Напредак 34, Пролетер 33, Радник 32, Војводина (-1) 28, Вождовац 25, Мачва (-1) 24, ОФК Бачка 22, Спартак (-1) 20, Рад 20, Земун 18, Динамо (-1) 17.

Парови 26. кола: Динамо - Чукарички, Напредак - Војводина, Спартак - Радник, Вождовац - Партизан, Раднички - Младост, Црвена звезда - Земун, Пролетер - Рад, ОФК Бачка - Мачва

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар