SLS: Zvezda se vratila na pobjednički kolosjek!

Penali, čarolija Marina. . . ! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u Lučanima sa 3:1 u vanrednom 25. kolu Superlige Srbije.  Zvezda u Lučanima najavila duplo slavlje za subotu! Crveno-beli sigurni protiv Mladosti.  Marinova lepotica slađa i od Zvezdinog rekorda! Crveno-beli slavili u Lučanima – 3:1.

Fudbal 06.03.2019 | 18:15
SLS: Zvezda se vratila na pobjednički kolosjek!
Crveno-beli su došli do pobede posle prekida trijumfalne serije remijem u 159. "večitom" derbiju protiv Partizana.

Mladost je upisala drugi uzastopni poraz u prolećnom delu šampionata, koji je otvorila sa dve pobede, ali ostala u gornjem delu tabele.

Crveno-beli su izašli sa željom da se dokažu posle remija sa crno-belima, a već u 15. minutu su došli do prednosti.

Filip Stojković, koji se našao na poziciji levog beka, oboren je u kaznenom prostoru rivala. Stojković je nadmudrio defanzivca Mladosti, a loptu je na belu tačku stavio El Fardu Ben i preciznim šutem matirao golmana domaćina Rosića za 1:0 za goste.

Mladost nije imala odgovor na pritisak crveno-belih, koji su bili željni drugog gola. Do takvog scenarija došlo je u 29. minutu, kada je Milan Pavkov preciznim šutem sa desne strane šesnaesterca povisio na 2:0.

Ekipa Neška Milovanovića je tek posle drugog primljenog gola pokazala znake života. Do najbolje prilike su došli u 36. minutu posle nespretne intervencije Ivanića i novog penala, ovoga puta u korist Mladosti.

Loptu je na belu tačku stavio Bojović, koji je ušao samo dva minuta ranije i, kako to obično biva u takvim situacijama, promašio penal. Zoran Popović je pročitao njegov udarac, koji nije bilo teško pročitati, i svačuvao mrežu svog tima.

Ipak, dobra igra ekipe iz Lučana se isplatila u drugom poluvremenu. Petar Bojić je nadmudrio kompletnu odbranu šampiona Srbije i izbio jedan na jedan sa Popovićem, kojeg je matirao udarcem glavom.

Mladost je dobru igru održavala još neko vreme, ali nije uspevala da dođe do izglednijih šansi. To je, u 70. minutu, iskoristila Zvezda, a gledoaci su mogli da vide čaroliju Marka Marina.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke je namestio loptu na oko 20ak metara od gola protivnika, a zatim prelepim i "hirurški" preciznim šutem poslao loptu u mrežu Mladosti. Lopta se odbila o jednu i o drugu stativu, ali na kraju ipak završila iza Rosićevih leđa.

Marinov gol kao da je demoralisao domaće, koji nisu nastavili da pružaju otpor koji su pružali do tada, a crveno-beli su se zadovoljili sa rutinskih 3:1 i nova tri boda.

Zvezda u narednom kolu, 10. marta, dočekuje Zemun, dok Mladost ide u Niš, gde ih dočekuje zahuktali Radnički.

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi u subotu na svom stadionu protiv Zemuna (18 časova) da imaju duplo slavlje. Prvo je već zakazano povodom 74. rođendana kluba, a drugo bi moglo da bude klupski rekord po broju utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu.

Pobedom u Lučanima protiv Mladosti - 3:1 (2:0), crveno-beli su vezali 51. utakmicu bez poraza u Superligi i tako se izjednačili sa generacijom koju je vodio Slavoljub Muslin, a koja je taj učinak ostvarila u periodu od 3. novembra 1999. do 31. marta 2000.

Povratak na pobednički put, posle remija sa Partizanom (1:1), obezbedili su Mohamed El Fardu Ben (iz penala u 15. minutu), Milan Pavkov (posle sjajnog prijema i udarca u dalji ugao u 29) i Marko Marin (iz "slobodnjaka" u 70).

Petar Bojić je u 55. minutu uspeo da vrati rezultatsku neizvesnost, ali je ona trajala svega 15 minuta, kada je Marin sjajno izveo slobodan udarac.

Mogli su domaći fudbaleri i ranije do pogotka, ali je Zoran Popović u 35. odbranio penal Milanu Bojoviću, koji je samo nekoliko trenutaka pre toga ušao umesto povređenog Uroša Sinđića.

Zvezda je u Lučanima stigla do 22. pobede ove sezone, uz tri remija, pa sada ima 10 bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, koji od 18 časova igra u Humskoj protiv Partizana (prenos na TV Arena Sport 1).

Vladan Milojević odlučio je da za ovu utakmicu odmori četvoricu startera iz prethodnog "večitog derbija", pa su na klupi bili Borjan, Savić i Jovičić, dok Simić nije putovao u Lučane. Došlo je i do promene u formaciji, pošto su crveno-beli, kao u drugom poluvremenu protiv Partizana, zaigrali sa dvojicom klasičnih napadača u timu.

Najistureniji bili su Ričmond Boaći i Milan Pavkov, a iza njih - u rombu - stajali su Dušan Jovančić, Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Marko Marin.

Ofanzivna postavka značila je pritisak gostiju od prvog minuta, ali je u 61. (posle pogotka Mladosti), Milojević odlučio da se vrati na uobičajenih 4-1-3-1, pa je izveo Boaćija. To se nije dopalo napadaču iz Gane, koji je vidno nezadovoljan napustio teren...

Zvezda se iz Lučana vraća sa punom šakom brade! Rekord po broju utakmica bez poraza u prvenstvu (50) generacije Slavoljuba Muslina je izjednačen, formacija sa dva špica funkcionisala je vrlo dobro u prvom poluvremenu, a ponovo je na džombastim terenima Superlige zasijao vanserijski talenat Marka Marina.

U periodu Zvezdine obezglavljene igre, kada je Mladost pokazivala ambiciju da izjednači, loptu je na 28 metara postavio nekadašnji reprezentativac Nemačke i pravom lepoticom zasladio novi trijumf srpskog šampiona. Jedna stativa, druga stativa, i lopta u mreži. Za bezbednih i konačnih 3:1.

Kako se odvijhala utakmica, činilo se da bi Crvena zvezda mogla da upiše rekordnu pobedu u ovom prvenstvu. Kao buldožer straćaru postavka Vladana Milojevića sa dvojicom klasičnih napadača srušila je odbranu Mladosti. Ponovo je Milan Pavkov goreo, ali posle vrlo dobrog prvog poluvremena, u kojem je Popović odbranio penal Bojoviću, Mladost je dobrih 20 minuta naterala crveno-bele da pate. Biće to ozbiljaan kamenčić u cipeli Vladana Milojevića. Međutim, brojne sitemske greške sakrio je projektilom Marko Marin i pokazao zašto je njegovo prisustvo bitno za Zvezdin tim .

Ni stariji navijači Crvene zvezde se ne sećaju kada je njihov voljeni klub izašao sa ofanzivnom postavkom igre, nalik ovoj u Lučanima. Kao što je između redova najavio Milan Kosanović, Ričmondu Boaćiju u špicu se prodružio Milan Pavkov, dok su srednji red činili Jovančić, Ivanić i Marin. Crveno-beli su, dakle, zapucali iz svih oružja. Počelo je odličnom šansom Boaćija, koju je neutralisao golman Lučanaca Rosić. Jedan od junaka 159. večitog derbija Milan Pavkov bio je konstantno opasan, spreman da materijalizujer inicijativu šampiona.

Dakle, Zvezda je prepala derfanzivnu postavku Nenada Milovanovića, ali je povela posle laganog prekršaja Radivojevića nad Stojkovićem. Sudija Miloš Đorić je pokazao na kreč, penal je sigurno izveo El Fardu Ben. Bilo je mnogo sadržaja u prvih 45 minuta. Videli smo sjaj Milana Pavkova koji je crveno-bele odveo na sigurno prednost, a sigurno će se ponovo mnogo polemisati o arbitraži.

Ne samo zbog jedanesterca za Crvenu zvezdu. Posle odličnog pasa spoljnom Jovančića, poništen je pogodak Boaćija, a potom je Đorić još jedan lagan kontakt okarekterisao kao penal. Ovog puta Ivanić je oborio Radivojevića, ali je Popović zaustavio udarac rezerviste Bojovića.

Upravo posle prekršaja za najstrožu kaznu, Mladost je malo živnula. Prenela težište igre na polovinu tima Vladana Milojevića i rečju postala konkuretna.

Sa mnogo više samopouzdanja Lučanci su izašli iz svlačionice. Umesto domnacije jednog tima videli smo borbu na oba dela terena. Isplatio se takav rezon Nenadu Milovanović. Posle nekoliko vezanih prekida, Pavlović je odlično savio centaršut na drugu stativu, gde je bio Bojić i glavom smestio loptu u dalji ugao.

Mladost je i posle toga bil aktivna, morao je Vladan Milojević da reaguje i umesto Boaćija 8nezadovoljnog izmenom) u vatru ubaci Erika Jirku...

Drhtali su zvezdaši, ali Marinova lepotica je ukrasila rekord generacije Vladana Milojevića.

MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:2)

/Bojić 55 - Ben 15, Pavkov 29, Marin 70/

Stadion: Mladost

Gledalaca: 5000

MLADOST (4-5-1): Rosić - Šatara, Sinđić (od 36. Bojović), Andrić, Leković - Pejović, Pešić (od 46. Jovanović), Tumbasević, Pavlović, Bojić - Radivojević.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović - Stojković, Milunović, Babić, Gajić – Ben (od 88. Joveljić), Jovančić, Ivanić, Marin (od 85. Jovičić) - Boaći (od 61. Jirka), Pavkov.

Preokret na Brdu: Čukin "klinac" oborio Napredak! Uzbudljiv meč u jednom od derbija kola završen trijumfom Beograđana.

Čukarički je loše počeo "prolećni" deo sezone, ubedljivo izgubio na gostovanju Radničkom, a onda je ušao u seriju pobeda.

Posle uspeha protiv Voždovca i Spartaka, ekipa Sima Krunića trijumfovala je i ove srede, u jednom od derbija 25. kola Superlige:

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

Iako su "čarapani" prvi postigli gol i poveli udarcem Igora Ivanovića u 29. minutu, sva tri boda ponovo su ostala u domu "brđana". U drugom delu meča, rezultat su preokrenuli Miladin Stevanović i Marko Šarić, pogocima u 46. i u 89. minutu.

Između dva gola Čukaričkog, Ognjen Mudrinski imao je šansu da mnogo ranije preokrene rezultat, ali u 58. minutu nije iskoristio jedanaesterac, pa je njegov posao u završnici uradio mladi Šarić, posle čega je bio isključen.

Bio je to prvi gol Čukinog đaka u seniorskoj konkurenciji. Dugo će ga pamtiti...

Šarić nosi broj "11", igra na poziciji ofanzivnog veziste i bolje igra levom nogom.

Sa druge strane, Napredak je bio blizu bodu, ali je ponovo doživeo neuspeh i produžio veoma loš početak drugog dela sezone. U dosadašnja četiri kola, Kruševljani su osvojlii samo bod.

Eksplozija Čukaričkog u poslednji čas, Šarić potopio Napredak, pa isključio sebe! Radnik uzeo velika tri boda protiv Voždovca, Rad ispustio trijumf na Banjici, Dinamo i peti put zaredom neporažen.

Banovo brdo ostaje neosvojiva tvrđava za Napredak! Kakva drama do poslednjeg sudijskog zvižduka i trijumf Čukaričkog u smiraj utakmice! Imao je Napredak siguran bod u rukama u sudijskoj nadoknadi, ali je onda brži od pištaljke bio talentovani Marko Šarić, koji je ubrzo po matiranju Nikole Petrovića morao ranije u svlačionicu - 2:1 (0:1). 

Iz dvojke, u keca! Uprkos golu manjka, fudbaleri Čukaričkog su uspeli da u strašnom naletu snage izvuku možda i više od maksimuma kako bi obezbedili pozitivan rezultat i Napredak ostavili bez makar jednog boda sada već punih deset godina. 

Odluka Sima Krunića da Asmira Kajevića u 72. minutu pošalje na klupu i na teren pošalje Šarića ispostavila se kao pobednička! Ne samo što je mladi napadač dodatno opteretio odbranu gostiju, već je uspeo da stigne do važnog pogotka posle asistencije golobradog Slobodana Tedića u poslednjem minutu. Doduše, pokazalo se da Šariću nedostaje iskustva i smirenosti, pošto je u samo dva minuta uspeo da zaradi dva žuta kartona i tako sebe eliminiše iz utakmice pre kraja.

Nastavlja se Napretkova katarza u prolećnom delu sezone. Ni posle četvrte utakmice u nastavku Čarapani nisu uspeli da prekinu crni niz rezultata, a bili su tako blizu da uzmu bar taj drugi bod. Važnu ulogu u tom poduhvatu imao je Nikola Petrović, pošto je u 58. minutu skinuo penal Ognjenu Mudrinskomi tako sprečio korpulentnog napadača da se proslavi. Napredak je imao sve u svojim rukama, ali je na kraju poklekao. Gosti su ipak prvi stigli do vođstva. Igrao se 29. minut kada je Igor Ivanović iskoristio dobru asistenciju Nikole Aksentijevića i pronašao put do mreže i Napretku donese prednost pred odlazak na odmor.

Tek što se lopta zakotrljala u nastvavku, Čukarički je poravnao rezultat. Strelac je bio mladim Miladin Stevanović. Čuka je u nastavku imala inicijativu, a iskoristila je tek u poslednjim trenucima. Čukarički tako dodatno zacementirao četvrto mesto na tabeli, a dobre vesti za Brđane stigle su iz Lučana, gde je Mladost poražena od Crvene zvezde.

Rad je na Banjici imao lepu priliku da overi prvi trijumf posle šest meseci. Na kraju, Rad je ipak podelio plen sa OFK Bačkom – 1:1 (1:0).

Građevinari su otvorili utakmicu posle 32 minuta, kada je Milorad Balabanović zatresao mrežu. Bod gostima iz Bačke Palanke doneo je Branislav Tomić u 67. minutu.

Veliku pobedu odneo je Radnik na svom terenu protiv Voždovca. Tim iz Surdulice je posle gola Lazara Arsića u ranoj fazi uspeo da okrene meč posle jedanaestominutnog udarnog naleta domaćina. Prvo jeIgor Zlatanović iskoristio dodavanje Rista Ristovića, da bi iskusni vezista nedugo zatim i sam pronašao put do mreže.

Mačva nije uspela da slomi otpor Dinama iz Vranja koji je i u petoj uzastopnoj utakmici ostao neporažen – 0:0.

Rezultati 25. kola Superlige

Zemun - Proleter 0:0

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)
/M. Stevanović 46', Šarić 89' - Ivanović 29'/

Mačva - Dinamo 0:0

Mladost - Crvena zvezda 1:3 (0:2)
/Bojić 55' - Ben 15', Pavkov 29', Marin 70'/

Rad - Bačka 1:1 (1:0)
/Balabanović 32' - Tomić 67'/

Radnik - Voždovac 2:1 (2:1)
/Zlatanović 27', Ristović 38' - Arsić 5'/

Partizan - Radnički u toku
Vojvodina - Spartak u toku

Tabela: Crvena zvezda 69, Radnički (-1) 59, Partizan (-1) 51, Čukarički 48, Mladost 39, Napredak 34, Proleter 33, Radnik 32, Vojvodina (-1) 28, Voždovac 25, Mačva (-1) 24, OFK Bačka 22, Spartak (-1) 20, Rad 20, Zemun 18, Dinamo (-1) 17.

Parovi 26. kola: Dinamo - Čukarički, Napredak - Vojvodina, Spartak - Radnik, Voždovac - Partizan, Radnički - Mladost, Crvena zvezda - Zemun, Proleter - Rad, OFK Bačka - Mačva

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar