Видео: Леброне, хајде играј мало одбрану!

Саиграчи буквално гурају најбољег кошаркаша Лејкерса да се покрене у дефанзиви.

Кошарка 08.03.2019 | 20:30
Видео: Леброне, хајде играј мало одбрану!
Леброн Џејмс је најдоминатнији играч данашњице и један од најбољих на свету. За многе и најбољи.

Међутим, ова сезона не иде ни њему ни Лејкерсима како су хтели прошлог лета, када су се окупили на новом почетку славне франшизе.

Док се ближи плеј-оф, све је јасније да "Краљ" и саиграчи неће играти у доигравању, а на том путу су прошле ноћи претрпели један од вероватно најважнијих удараца - у мечу против Клиперса.

И током тог дуела многи су бар у једном тренутку видели оно што је неколико пута било очигледно претходних недеља - Џејмс нити има фокус, нити има вољу да посвећено игра одбрану.

Штавише, саиграч Кајл Кузма у последњој четвртини га је буквално гурнуо на противничког играча, да би га покренуо и бар отежао покушај шутеру, Данилу Галинарију.

Сцену на коју нисмо навикли од "Краља" погледајте од 10. секунде.



Некадашњи НБА кошаркаш Чонси Билапс, освајач титуле са Детроитом 2004, сада је коментатор на ТВ мрежи "ЕСПН" и пре неколико дана је без устезања говорио о Леброновој дефанзиви, као и о игри читавог тима Лејкерса на својој половини.

"Труд је део игре који увек можеш да контролишеш. То не видим. Ту мислим на све - од лидера, 'Краља', па до свих. Нема труда, нема комуникације, а најважније је да нема поноса у тој одбрани", рекао је Билапс.

Као пример лоше Лебронове одбране узима се и његов наступ против Мемфиса, крајем фебруара.

Погледајте:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар