Video: Lebrone, hajde igraj malo odbranu!

Saigrači bukvalno guraju najboljeg košarkaša Lejkersa da se pokrene u defanzivi.

Košarka 08.03.2019 | 20:30
Video: Lebrone, hajde igraj malo odbranu!
Lebron Džejms je najdominatniji igrač današnjice i jedan od najboljih na svetu. Za mnoge i najbolji.

Međutim, ova sezona ne ide ni njemu ni Lejkersima kako su hteli prošlog leta, kada su se okupili na novom početku slavne franšize.

Dok se bliži plej-of, sve je jasnije da "Kralj" i saigrači neće igrati u doigravanju, a na tom putu su prošle noći pretrpeli jedan od verovatno najvažnijih udaraca - u meču protiv Klipersa.

I tokom tog duela mnogi su bar u jednom trenutku videli ono što je nekoliko puta bilo očigledno prethodnih nedelja - Džejms niti ima fokus, niti ima volju da posvećeno igra odbranu.

Štaviše, saigrač Kajl Kuzma u poslednjoj četvrtini ga je bukvalno gurnuo na protivničkog igrača, da bi ga pokrenuo i bar otežao pokušaj šuteru, Danilu Galinariju.

Scenu na koju nismo navikli od "Kralja" pogledajte od 10. sekunde.



Nekadašnji NBA košarkaš Čonsi Bilaps, osvajač titule sa Detroitom 2004, sada je komentator na TV mreži "ESPN" i pre nekoliko dana je bez ustezanja govorio o Lebronovoj defanzivi, kao i o igri čitavog tima Lejkersa na svojoj polovini.

"Trud je deo igre koji uvek možeš da kontrolišeš. To ne vidim. Tu mislim na sve - od lidera, 'Kralja', pa do svih. Nema truda, nema komunikacije, a najvažnije je da nema ponosa u toj odbrani", rekao je Bilaps.

Kao primer loše Lebronove odbrane uzima se i njegov nastup protiv Memfisa, krajem februara.

Pogledajte:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar