Рукавина: Изгледа да није било млађих...

Прекаљени десни бек сматра да би у репрезентацији Србије на његовој позицији требало "гурати" Милана Гајића и Немању Р. Милетића.

Фудбал 08.03.2019 | 14:00
Рукавина: Изгледа да није било млађих...
Антонио Рукавина дебитовао је за "А" селекцију Србије јуна 2007, под вођством Хавијера Клементеа, код кога је био прва опција током квалификација за Европско првенство 2008.

Потом је на позицији десног бека дошла "ера" Бранислава Ивановића, Рукавина се нашао на маргини државног тима, у неким периодима није био ни позиван, да би Славољуб Муслин по доласку на клупу "орлова" 2016. године промијенио формацију у 3-4-3, помјерио Ивановића на позицију штопера, а некадашњег бека Партизана учинио поново стандардним, у нешто офанзивнијој улози крај аут-линије.

Одиграо је потом и Мундијал, па Лигу нација код Младена Крстајића, а сада куцају на врата квалификације за Европско првенство 2020.

У разговору за "Спортски журнал", поводом освајања Суперкупа Казахстана, Рукавина је одговорио на питање да ли ће бити репрезентативац и у наредном циклусу...

"Један од разлога зашто сам послије Мундијала прешао из Шпаније у Казахстан је што нисам очекивао да ћу у 35. години бити репрезентативац. Лично сам био изненађен што сам позиван за Лигу нација, али изгледа да није било млађих за позицију десног бека", одговорио је он.

Рукавина истиче да није затворио врата, али да би требало гледати у будућност и имати план ко у наредних десетак година може најбоље да одговори обавезама у државном тиму.

"Мислим да би репрезентација требало да се ослони на Милана Гајића. Играо је за младе, освојио Свјетско првенство, природно је дати му шансу. Такође и Немањи Милетићу из Партизана. Ја ћу се увијек одазвати, али не могу да зауставим године. У вријеме Европског првенства имаћу 36 и по".

Антонио Рукавина је за више од 11 година сакупио 55 наступа за "А" селекцију.

"Орлови" ће квалификације почети утакмицом против Португала у Лисабону 25. марта, а у групи Б играће још против Украјине, Литваније и Луксембурга. Прије тога је на програму пријатељски дуел са Њемачком, у Волфсбургу 20. марта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар