Rukavina: Izgleda da nije bilo mlađih...

Prekaljeni desni bek smatra da bi u reprezentaciji Srbije na njegovoj poziciji trebalo "gurati" Milana Gajića i Nemanju R. Miletića.

Fudbal 08.03.2019 | 14:00
Rukavina: Izgleda da nije bilo mlađih...
Antonio Rukavina debitovao je za "A" selekciju Srbije juna 2007, pod vođstvom Havijera Klementea, kod koga je bio prva opcija tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008.

Potom je na poziciji desnog beka došla "era" Branislava Ivanovića, Rukavina se našao na margini državnog tima, u nekim periodima nije bio ni pozivan, da bi Slavoljub Muslin po dolasku na klupu "orlova" 2016. godine promijenio formaciju u 3-4-3, pomjerio Ivanovića na poziciju štopera, a nekadašnjeg beka Partizana učinio ponovo standardnim, u nešto ofanzivnijoj ulozi kraj aut-linije.

Odigrao je potom i Mundijal, pa Ligu nacija kod Mladena Krstajića, a sada kucaju na vrata kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020.

U razgovoru za "Sportski žurnal", povodom osvajanja Superkupa Kazahstana, Rukavina je odgovorio na pitanje da li će biti reprezentativac i u narednom ciklusu...

"Jedan od razloga zašto sam poslije Mundijala prešao iz Španije u Kazahstan je što nisam očekivao da ću u 35. godini biti reprezentativac. Lično sam bio iznenađen što sam pozivan za Ligu nacija, ali izgleda da nije bilo mlađih za poziciju desnog beka", odgovorio je on.

Rukavina ističe da nije zatvorio vrata, ali da bi trebalo gledati u budućnost i imati plan ko u narednih desetak godina može najbolje da odgovori obavezama u državnom timu.

"Mislim da bi reprezentacija trebalo da se osloni na Milana Gajića. Igrao je za mlade, osvojio Svjetsko prvenstvo, prirodno je dati mu šansu. Takođe i Nemanji Miletiću iz Partizana. Ja ću se uvijek odazvati, ali ne mogu da zaustavim godine. U vrijeme Evropskog prvenstva imaću 36 i po".

Antonio Rukavina je za više od 11 godina sakupio 55 nastupa za "A" selekciju.

"Orlovi" će kvalifikacije početi utakmicom protiv Portugala u Lisabonu 25. marta, a u grupi B igraće još protiv Ukrajine, Litvanije i Luksemburga. Prije toga je na programu prijateljski duel sa Njemačkom, u Volfsburgu 20. marta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar