"Бата" Мирковић: Да гледам како развлаче моје играче?!

Тренер Партизана говорио о инциденту на 159. "вечитом дербију" у којем је и сам учествовао. Мирковић се извинио, али је приметио и да је једини то учинио. Бата и Вујадин "на вези": Испричали смо се. . . ! Тренер Партизана још једном се осврнуо на инциденте и "тешке речи", за време и после 159. "вечитог" дербија. Мирковић пред Раднички: Не би смело да буде кикса! Партизанов шеф струке рекао је шта мисли о изјавама Ненада Лалатовића, да је Раднички "најбољи у земљи после Црвене звезде". Верује да ће његов тим после "вечитог" дербија смоћи снаге за добар меч и против Нишлија.  Лалатовић пред Партизан: Да будемо Обилићи! "Не долазимо да се бијемо, већ да играмо фудбал. Називају нас другим тимом Црвене звезде и Обилићем, а ми ћемо у среду бити Обилић, долазимо да се витешки боримо за бодове и да победимо", рекао је тренер Радничког Ненад Лалатовић.

Фудбал 06.03.2019 | 16:00
"Бата" Мирковић: Да гледам како развлаче моје играче?!
И данас, када је пред нама наредно коло и нови дерби у српском фудбалу између Партизана и Радничког из Ниша, прича се о минулом 159. "вечитом дербију" и инцидентима који су се догодили током последњег окршаја Црвене звезде и Партизана.

У једном је учествовао и тренер "парног ваљка" Зоран Мирковић, а камере су забележиле како у једном поменуту темпераментни шеф стручног штаба црно-белих лупио по глави помоћног тренера домаће екипе Милана Косановића.

Мирковић је о овом инциденту говорио за "Спортски журнал".

"Зашто сам се нашао ту?! Зар је требало да са клупе гледам како десеторица са терена и још више њих са Звездине клупе развлаче двојицу мојих играча - Николића и Урошевића?", питањем је узвратио тренер Партизана, а затим је додао:

"Наравно да сам утрчао, али не да бих било кога ударио, него да бих зауставио инциденте. Симптоматично је да сам ја означен као неко ко је некога ударио. Није исто раздвајање и ударање. Одгурнуо сам у жељи да раздвојим. И мене су гурали у тој гужви, можда ме је неко и ударио. Ја нисам улетео да бих се тукао. А шта би се десило са том двојицом мојих играча да нисам притрчао? Отишао сам тамо да бих спречио гужву, тучу, на крају крајева да би се тај дерби привео крају."

Зоран Мирковић је одмах после утакмице признао да је претерао и извинио се, али му је криво што је у поступку смиривања страсти остао усамљен.

"Наравно да сам пружио руку и Косановићу... Одиграо сам 18 дербија. Још два водио као тренер. Ниједном нисам изашао са терена, а да се нисам поздравио са свим актерима. Сваког могу да погледам у очи. Био сам љут, имао сам разлоге за то, али сам вруће главе, на конференцији за медије, рекао да се извињавам свима. Остао сам на жалост усамљен", подвукао је тренер Партизана.

Зоран Мирковић се одмах после суботње утакмице Црвене звезде и Партизана извинио због неких својих реакција током дербија.

"Претерао сам и извињавам се свима. Не приличи ми", навео је тренер црно-белих и некадашњи репрезентативац, који је касније у изјави "Спортском журналу" потанко објаснио због чега се у финишу утакмице умешао у гужву крај аут-линије.

Упитан да ли је од суботе увече до данас, када је најављена нова важна утакмица, против нишког Радничког, било извињења за непримерене ствари са друге стране, Мирковић је одговорио да се "чуо са Вујадином Савићем".

Подсећамо да је капитен Звезде изјавио да се "не расправља са будалама", апострофирајући Сашу Здјелара и Немању Г. Милетића.

"Ја сам се чуо са Вујадином Савићем и испричали смо се. Вујадин је исто велики спортиста и рекао је да је можда мало претерао, или да му је можда мало другачије пренесено шта су играчи Партизана рекли".

Мирковић је нагласио да је дерби нешто што ће трајати"за вјек вјекова", а да су сви његови актери пролазни, мада је адреналин нешто што са дербијем иде руку под руку и никада неће моћи да се искључи.

"Дерби је велика утакмица. Такве ствари су се дешавале и пре нас, дешаваће се и после. Али мислим да сви треба да обратимо пажњу - ту мислим и на себе - како се понашамо у најави утакмице, у неким ситуацијама на самој утакмици и после ње".

Осврнувши се на игру и резултат, други реми 1:1 откако је он на клупи црно-белих, рекао је да не може да буде сасвим задовољан, али ни незадовољан.

"Ако у обе утакмице водите, па то вођство изгубите, не би требало да будете задовољни. Али кад погледамо како су момци одиграли први и други дерби, мислим да не могу да будем незадовољан - њиховим односом, жељом, стварима које су спровели на терену. Наравно, увек може боље, па нека иза ових мојих речи остане мали зарез".

Мирковић пред Раднички: Не би смело да буде кикса! Партизанов шеф струке рекао је шта мисли о изјавама Ненада Лалатовића, да је Раднички "најбољи у земљи после Црвене звезде". Верује да ће његов тим после "вечитог" дербија смоћи снаге за добар меч и против Нишлија.

Дерби је архивиран, на реду је Раднички!

Календар такмичења не иде на руку фудбалерима Партизана, који четири дана после гостовања највећем ривалу, на свом стадиону играју против екипе која је ове сезоне изненадила континуирано добрим резултатима и која црно-белима "бежи" чак осам бодова.

"Играмо против тима који је испред нас на табели, који има квалитетне појединце, а доста су јаки и као група. Вођени су изванредно од колеге Лалатовића, тако да ћемо у среду имати тежак задатак, али надам се да ћемо навијачима поклонити добру утакмицу", рекао је Зоран Мирковић на конференцији за новинаре у "Земунелу".

Он је признао да је тим Партизана "потрошен и физички и ментално", али то неће бити алиби пред нову важну утакмицу.

"Радили смо ова два дана на опоравку и неким детаљима, па се надам да ће све бити у реду. Јесмо исцрпљени више него Раднички, али за такве ствари се припремамо и што се тога тиче, не би смело да буде кикса", поручио је млади стручњак.

ПОВЕРЕЊЕ У ПАВЛОВИЋА

Штопер Страхиња Павловић (17) одмах после дуела са Ричмондом Боаћијем треба да се суочи са Нермином Хаскићем, први стрелцем Суперлиге са 17 голова. Може ли овај момак да игра добро из утакмице у утакмицу, имајући у виду да је тек дебитовао за први тим? "То би било идеално, мада знамо да је на тој позицији тешко одржати континуитет - и добрих игара и концентрације. Нећу да малеришем, али сигурно ће се у једном моменту десити пад у његовој игри. То је нормално... Он не треба да се оптерећује тим стварима, ни да размишља о грешци, јер има пуно поверење стручног штаба", јасан је Зоран Мирковић.

Он је напоменуо да жали што Саша Здјелар и Горан Закарић немају право наступа због жутих картона, али није дао ни наговештај ко ће их заменити у првих 11.

Само је рекао да не искључује ни повратак на терен Данила Пантића.

"Муса је и даље ван строја, као и Света Марковић. Сви остали су у комбинацији, али не бих да откривам тим".

У последњих тридесетак година, могу се на прсте једне руке избројати сезоне када Црвена звезда и Партизан нису били први и други на првенственој табели. Сада их је "раздвојио" Раднички, који је већ дуго најближи пратилац црвено-белих.

Може ли Партизан да у преосталих шест кола прве фазе и потом у плеј-офу, претекне Лалатовићев тим?

"Увек је добро када се појаве квалитетне екипе, јер из тога може да профитира цео српски фудбал. То је у овом моменту Раднички, надам се да ће сутра и Војводина, која је такође велики клуб. Од вишка квалитета глава никад није болела", одговорио је Мирковић.

"Ми се боримо прво за свој дрес, свој клуб, а онда и против других екипа. У сваку утакмицу улазимо да победимо. Када на крају будемо сабрали бодове, видећемо где смо".

Говорећи о Нишлијама, рекао је још да "многе ствари позивају на опрез" и поновио да имају одличну екипу.

"Мислим да им је 'мотор' наш бивши играч Дринчић, од ког полази много тога. Ту је и новајлија Којашевић, ког добро познајем из црногорске репрезентације, Ранђеловић, Грбић, Хаскић... Заиста квалитетна екипа".

Ненад Лалатовић више пута је изјавио да је Раднички најбољи тим у Србији после Звезде...

"Сви имамо различите углове гледања на те ствари. Ако је по тренутном стању на табели, онда може тако да изјави. Играчки, мислим да смо показали да смо конкурентни најбољима у земљи. То значи да смо ту негде, раме уз раме".

Мирковић је изјавио да је задовољан како црно-бели у последњих месец дана примењују идеје које он покушава да усади играчима од летошњег доласка на клупу. Нада се да то види и публика.

"Искрено се надам, а наравно и овом приликом позивам навијаче да дођу на стадион у што већем броју. Мислим да смо то играма у последње време и заслужили".

Лалатовић пред Партизан: Да будемо Обилићи! "Не долазимо да се бијемо, већ да играмо фудбал. Називају нас другим тимом Црвене звезде и Обилићем, а ми ћемо у среду бити Обилић, долазимо да се витешки боримо за бодове и да победимо", рекао је тренер Радничког Ненад Лалатовић.

Фудбалери Радничког играју у среду од 18 часова (ТВ Арена спорт 1) у Београду против Партизана, утакмцу 25. кола Суперлиге Србије. Раднички је други на табели са осам бодова више од црно-белих.

Тренер Нишлија Ненад Лалатовић рекао је да се његова екипа не плаши Партизана, да у Београд иде "да игра фудбал, а не да се бије" и додао да верује у позитиван исход предстојеће утакмице.

"Пред нама је дерби против екипе коју веома ценимо и поштујемо и надам се лепом и квалитетном мечу у правој фудбалској атмосфери. Не допадају ми се неке изјаве на њиховој телевизији где се константно подгрева атмосфера и прави непотребна тензија уочи овог сусрета. Ми тамо не идемо да се бијемо, већ да играмо фудбал. Ми смо други на табели, заслужено смо на терену зарадили ових 59 бодова, хоћемо да се боримо за трофеје, а тамо неко нас омаловажава, назива другим тимом Црвене звезде и Обилићем", рекао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба екипе са Чаира је затим додао:

"Али ми и хоћемо да будемо Обилићи, јер је бити Обилић за мене нешто добро, пошто то значи да желимо да играмо фудбал, понашамо се витешки и да покажамо да нисмо случајно на позицији на којој се налазимо. Ја веома респектујем Партизан и тренера Зорана Мирковића, који је мој велики пријатељ и сматрам да су озбиљна екипа. Али морам да кажем да се ми њих уопште не плашимо, пуни смо самопоуздања и верујемо у нови позитиван резултат", навео је Лалатовић.

Он је рекао да га радује што је улаз на стадион у Хумској бесплатан, пошто ће пун стадион бити додатни мотив за његове играче.

"Немамо никакакав притисак, бежимо им осам бодова. Одлично знамо њихове врлине и мане и још једном понављам да смо спремни да се тамо покажамо у најбољем светлу и да се у Ниш вратимо непоражени. Ми тамо не идемо да не изгубимо, већ желимо да победимо", навео је Лалатовић.

Раднички је у серији од седам победа, у прошлом колу победио је Радник са 4:1, а Партизан је одиграо 1:1 са Црвеном звездом.

"Гледао сам њихов меч против Звезде и видео многе добре ствари у игри Партизана. Мирковић тамо ради сјајан посао и направио је добру хемију у екипи. То што неће играти Зђелар и Закарић нас неће заварати, јер ће вероватно играти Пантић и Тошић, а можда ће се Косовић померити позади. То су све репрезентативци и они на папиру имају тим који би морао да се бори за титулу", рекао је тренер Нишлија.

"Па само голман Стојковић и Рикардо имају годишњу зараду као цео буџет Радничког, а ето ми њима бежимо осам бодова. Не плашимо се, сматрам да су шансе на овом мечу 50:50 и ми ћемо дати све од себе да сутра увече имамо већу предност у односу на њих. Што се тиче нашег састава, немамо кадровских проблема и ја екипу која добија нећу мењати", додао је он.

Фудбалер Радничког Петар Грбић рекао је да је екипа спремна, као и да је Партизан под већим притиском, "јер морају да оправдају све оно што су причали о Радничком целе сезоне".

"Када то кажем, не мислим на оне старе и праве Партизановце, већ на неке људе који својим непотребним изјавама подргевају атмосферу и покушавају да нас понизе причама да смо нечија испостава што је поптуна неистина. Само ми знамо кроз шта смо прошли ове сезоне. Крвавим радом смо освојили ових 59 бодова и нема потребе да то неко негира", навео је он.

Грбић је рекао да је Партизан велики клуб, у коме је провео сјајне тренутке, али да је сада фудбалер Радничког и да ће дати све за свој тим.

"У екипи је сјајна атмосфера, оборили смо многе рекорде ове сезоне и верујемо да ћемо у истом ритму наставити и сутра", додао је Грбић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар