"Bata" Mirković: Da gledam kako razvlače moje igrače?!

Trener Partizana govorio o incidentu na 159. "večitom derbiju" u kojem je i sam učestvovao. Mirković se izvinio, ali je primetio i da je jedini to učinio. Bata i Vujadin "na vezi": Ispričali smo se. . . ! Trener Partizana još jednom se osvrnuo na incidente i "teške reči", za vreme i posle 159. "večitog" derbija. Mirković pred Radnički: Ne bi smelo da bude kiksa! Partizanov šef struke rekao je šta misli o izjavama Nenada Lalatovića, da je Radnički "najbolji u zemlji posle Crvene zvezde". Veruje da će njegov tim posle "večitog" derbija smoći snage za dobar meč i protiv Nišlija.  Lalatović pred Partizan: Da budemo Obilići! "Ne dolazimo da se bijemo, već da igramo fudbal. Nazivaju nas drugim timom Crvene zvezde i Obilićem, a mi ćemo u sredu biti Obilić, dolazimo da se viteški borimo za bodove i da pobedimo", rekao je trener Radničkog Nenad Lalatović.

Fudbal 06.03.2019 | 16:00
"Bata" Mirković: Da gledam kako razvlače moje igrače?!
I danas, kada je pred nama naredno kolo i novi derbi u srpskom fudbalu između Partizana i Radničkog iz Niša, priča se o minulom 159. "večitom derbiju" i incidentima koji su se dogodili tokom poslednjeg okršaja Crvene zvezde i Partizana.

U jednom je učestvovao i trener "parnog valjka" Zoran Mirković, a kamere su zabeležile kako u jednom pomenutu temperamentni šef stručnog štaba crno-belih lupio po glavi pomoćnog trenera domaće ekipe Milana Kosanovića.

Mirković je o ovom incidentu govorio za "Sportski žurnal".

"Zašto sam se našao tu?! Zar je trebalo da sa klupe gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača - Nikolića i Uroševića?", pitanjem je uzvratio trener Partizana, a zatim je dodao:

"Naravno da sam utrčao, ali ne da bih bilo koga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomatično je da sam ja označen kao neko ko je nekoga udario. Nije isto razdvajanje i udaranje. Odgurnuo sam u želji da razdvojim. I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario. Ja nisam uleteo da bih se tukao. A šta bi se desilo sa tom dvojicom mojih igrača da nisam pritrčao? Otišao sam tamo da bih sprečio gužvu, tuču, na kraju krajeva da bi se taj derbi priveo kraju."

Zoran Mirković je odmah posle utakmice priznao da je preterao i izvinio se, ali mu je krivo što je u postupku smirivanja strasti ostao usamljen.

"Naravno da sam pružio ruku i Kosanoviću... Odigrao sam 18 derbija. Još dva vodio kao trener. Nijednom nisam izašao sa terena, a da se nisam pozdravio sa svim akterima. Svakog mogu da pogledam u oči. Bio sam ljut, imao sam razloge za to, ali sam vruće glave, na konferenciji za medije, rekao da se izvinjavam svima. Ostao sam na žalost usamljen", podvukao je trener Partizana.

Zoran Mirković se odmah posle subotnje utakmice Crvene zvezde i Partizana izvinio zbog nekih svojih reakcija tokom derbija.

"Preterao sam i izvinjavam se svima. Ne priliči mi", naveo je trener crno-belih i nekadašnji reprezentativac, koji je kasnije u izjavi "Sportskom žurnalu" potanko objasnio zbog čega se u finišu utakmice umešao u gužvu kraj aut-linije.

Upitan da li je od subote uveče do danas, kada je najavljena nova važna utakmica, protiv niškog Radničkog, bilo izvinjenja za neprimerene stvari sa druge strane, Mirković je odgovorio da se "čuo sa Vujadinom Savićem".

Podsećamo da je kapiten Zvezde izjavio da se "ne raspravlja sa budalama", apostrofirajući Sašu Zdjelara i Nemanju G. Miletića.

"Ja sam se čuo sa Vujadinom Savićem i ispričali smo se. Vujadin je isto veliki sportista i rekao je da je možda malo preterao, ili da mu je možda malo drugačije preneseno šta su igrači Partizana rekli".

Mirković je naglasio da je derbi nešto što će trajati"za vjek vjekova", a da su svi njegovi akteri prolazni, mada je adrenalin nešto što sa derbijem ide ruku pod ruku i nikada neće moći da se isključi.

"Derbi je velika utakmica. Takve stvari su se dešavale i pre nas, dešavaće se i posle. Ali mislim da svi treba da obratimo pažnju - tu mislim i na sebe - kako se ponašamo u najavi utakmice, u nekim situacijama na samoj utakmici i posle nje".

Osvrnuvši se na igru i rezultat, drugi remi 1:1 otkako je on na klupi crno-belih, rekao je da ne može da bude sasvim zadovoljan, ali ni nezadovoljan.

"Ako u obe utakmice vodite, pa to vođstvo izgubite, ne bi trebalo da budete zadovoljni. Ali kad pogledamo kako su momci odigrali prvi i drugi derbi, mislim da ne mogu da budem nezadovoljan - njihovim odnosom, željom, stvarima koje su sproveli na terenu. Naravno, uvek može bolje, pa neka iza ovih mojih reči ostane mali zarez".

Mirković pred Radnički: Ne bi smelo da bude kiksa! Partizanov šef struke rekao je šta misli o izjavama Nenada Lalatovića, da je Radnički "najbolji u zemlji posle Crvene zvezde". Veruje da će njegov tim posle "večitog" derbija smoći snage za dobar meč i protiv Nišlija.

Derbi je arhiviran, na redu je Radnički!

Kalendar takmičenja ne ide na ruku fudbalerima Partizana, koji četiri dana posle gostovanja najvećem rivalu, na svom stadionu igraju protiv ekipe koja je ove sezone iznenadila kontinuirano dobrim rezultatima i koja crno-belima "beži" čak osam bodova.

"Igramo protiv tima koji je ispred nas na tabeli, koji ima kvalitetne pojedince, a dosta su jaki i kao grupa. Vođeni su izvanredno od kolege Lalatovića, tako da ćemo u sredu imati težak zadatak, ali nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu", rekao je Zoran Mirković na konferenciji za novinare u "Zemunelu".

On je priznao da je tim Partizana "potrošen i fizički i mentalno", ali to neće biti alibi pred novu važnu utakmicu.

"Radili smo ova dva dana na oporavku i nekim detaljima, pa se nadam da će sve biti u redu. Jesmo iscrpljeni više nego Radnički, ali za takve stvari se pripremamo i što se toga tiče, ne bi smelo da bude kiksa", poručio je mladi stručnjak.

POVERENJE U PAVLOVIĆA

Štoper Strahinja Pavlović (17) odmah posle duela sa Ričmondom Boaćijem treba da se suoči sa Nerminom Haskićem, prvi strelcem Superlige sa 17 golova. Može li ovaj momak da igra dobro iz utakmice u utakmicu, imajući u vidu da je tek debitovao za prvi tim? "To bi bilo idealno, mada znamo da je na toj poziciji teško održati kontinuitet - i dobrih igara i koncentracije. Neću da malerišem, ali sigurno će se u jednom momentu desiti pad u njegovoj igri. To je normalno... On ne treba da se opterećuje tim stvarima, ni da razmišlja o grešci, jer ima puno poverenje stručnog štaba", jasan je Zoran Mirković.

On je napomenuo da žali što Saša Zdjelar i Goran Zakarić nemaju pravo nastupa zbog žutih kartona, ali nije dao ni nagoveštaj ko će ih zameniti u prvih 11.

Samo je rekao da ne isključuje ni povratak na teren Danila Pantića.

"Musa je i dalje van stroja, kao i Sveta Marković. Svi ostali su u kombinaciji, ali ne bih da otkrivam tim".

U poslednjih tridesetak godina, mogu se na prste jedne ruke izbrojati sezone kada Crvena zvezda i Partizan nisu bili prvi i drugi na prvenstvenoj tabeli. Sada ih je "razdvojio" Radnički, koji je već dugo najbliži pratilac crveno-belih.

Može li Partizan da u preostalih šest kola prve faze i potom u plej-ofu, pretekne Lalatovićev tim?

"Uvek je dobro kada se pojave kvalitetne ekipe, jer iz toga može da profitira ceo srpski fudbal. To je u ovom momentu Radnički, nadam se da će sutra i Vojvodina, koja je takođe veliki klub. Od viška kvaliteta glava nikad nije bolela", odgovorio je Mirković.

"Mi se borimo prvo za svoj dres, svoj klub, a onda i protiv drugih ekipa. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Kada na kraju budemo sabrali bodove, videćemo gde smo".

Govoreći o Nišlijama, rekao je još da "mnoge stvari pozivaju na oprez" i ponovio da imaju odličnu ekipu.

"Mislim da im je 'motor' naš bivši igrač Drinčić, od kog polazi mnogo toga. Tu je i novajlija Kojašević, kog dobro poznajem iz crnogorske reprezentacije, Ranđelović, Grbić, Haskić... Zaista kvalitetna ekipa".

Nenad Lalatović više puta je izjavio da je Radnički najbolji tim u Srbiji posle Zvezde...

"Svi imamo različite uglove gledanja na te stvari. Ako je po trenutnom stanju na tabeli, onda može tako da izjavi. Igrački, mislim da smo pokazali da smo konkurentni najboljima u zemlji. To znači da smo tu negde, rame uz rame".

Mirković je izjavio da je zadovoljan kako crno-beli u poslednjih mesec dana primenjuju ideje koje on pokušava da usadi igračima od letošnjeg dolaska na klupu. Nada se da to vidi i publika.

"Iskreno se nadam, a naravno i ovom prilikom pozivam navijače da dođu na stadion u što većem broju. Mislim da smo to igrama u poslednje vreme i zaslužili".

Lalatović pred Partizan: Da budemo Obilići! "Ne dolazimo da se bijemo, već da igramo fudbal. Nazivaju nas drugim timom Crvene zvezde i Obilićem, a mi ćemo u sredu biti Obilić, dolazimo da se viteški borimo za bodove i da pobedimo", rekao je trener Radničkog Nenad Lalatović.

Fudbaleri Radničkog igraju u sredu od 18 časova (TV Arena sport 1) u Beogradu protiv Partizana, utakmcu 25. kola Superlige Srbije. Radnički je drugi na tabeli sa osam bodova više od crno-belih.

Trener Nišlija Nenad Lalatović rekao je da se njegova ekipa ne plaši Partizana, da u Beograd ide "da igra fudbal, a ne da se bije" i dodao da veruje u pozitivan ishod predstojeće utakmice.

"Pred nama je derbi protiv ekipe koju veoma cenimo i poštujemo i nadam se lepom i kvalitetnom meču u pravoj fudbalskoj atmosferi. Ne dopadaju mi se neke izjave na njihovoj televiziji gde se konstantno podgreva atmosfera i pravi nepotrebna tenzija uoči ovog susreta. Mi tamo ne idemo da se bijemo, već da igramo fudbal. Mi smo drugi na tabeli, zasluženo smo na terenu zaradili ovih 59 bodova, hoćemo da se borimo za trofeje, a tamo neko nas omalovažava, naziva drugim timom Crvene zvezde i Obilićem", rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba ekipe sa Čaira je zatim dodao:

"Ali mi i hoćemo da budemo Obilići, jer je biti Obilić za mene nešto dobro, pošto to znači da želimo da igramo fudbal, ponašamo se viteški i da pokažamo da nismo slučajno na poziciji na kojoj se nalazimo. Ja veoma respektujem Partizan i trenera Zorana Mirkovića, koji je moj veliki prijatelj i smatram da su ozbiljna ekipa. Ali moram da kažem da se mi njih uopšte ne plašimo, puni smo samopouzdanja i verujemo u novi pozitivan rezultat", naveo je Lalatović.

On je rekao da ga raduje što je ulaz na stadion u Humskoj besplatan, pošto će pun stadion biti dodatni motiv za njegove igrače.

"Nemamo nikakakav pritisak, bežimo im osam bodova. Odlično znamo njihove vrline i mane i još jednom ponavljam da smo spremni da se tamo pokažamo u najboljem svetlu i da se u Niš vratimo neporaženi. Mi tamo ne idemo da ne izgubimo, već želimo da pobedimo", naveo je Lalatović.

Radnički je u seriji od sedam pobeda, u prošlom kolu pobedio je Radnik sa 4:1, a Partizan je odigrao 1:1 sa Crvenom zvezdom.

"Gledao sam njihov meč protiv Zvezde i video mnoge dobre stvari u igri Partizana. Mirković tamo radi sjajan posao i napravio je dobru hemiju u ekipi. To što neće igrati Zđelar i Zakarić nas neće zavarati, jer će verovatno igrati Pantić i Tošić, a možda će se Kosović pomeriti pozadi. To su sve reprezentativci i oni na papiru imaju tim koji bi morao da se bori za titulu", rekao je trener Nišlija.

"Pa samo golman Stojković i Rikardo imaju godišnju zaradu kao ceo budžet Radničkog, a eto mi njima bežimo osam bodova. Ne plašimo se, smatram da su šanse na ovom meču 50:50 i mi ćemo dati sve od sebe da sutra uveče imamo veću prednost u odnosu na njih. Što se tiče našeg sastava, nemamo kadrovskih problema i ja ekipu koja dobija neću menjati", dodao je on.

Fudbaler Radničkog Petar Grbić rekao je da je ekipa spremna, kao i da je Partizan pod većim pritiskom, "jer moraju da opravdaju sve ono što su pričali o Radničkom cele sezone".

"Kada to kažem, ne mislim na one stare i prave Partizanovce, već na neke ljude koji svojim nepotrebnim izjavama podrgevaju atmosferu i pokušavaju da nas ponize pričama da smo nečija ispostava što je poptuna neistina. Samo mi znamo kroz šta smo prošli ove sezone. Krvavim radom smo osvojili ovih 59 bodova i nema potrebe da to neko negira", naveo je on.

Grbić je rekao da je Partizan veliki klub, u kome je proveo sjajne trenutke, ali da je sada fudbaler Radničkog i da će dati sve za svoj tim.

"U ekipi je sjajna atmosfera, oborili smo mnoge rekorde ove sezone i verujemo da ćemo u istom ritmu nastaviti i sutra", dodao je Grbić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar