Ђоковић открио сљедеће...

. . . како је морао да остави скијање због тениса! Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, открио је како је као дечак, у разговору са родитељима у стану на Лабудовом брду, одлучио да се посвети тенису.

Тенис 13.03.2019 | 14:45
Ђоковић открио сљедеће...
Новак је тада одабрао да се посвети тенису, а не скијању, упркос томе што је био подједнако добар у оба спорта.

Он је у разговору за магазин Српска економија на питање која је најважнија одлуак коју је донео у каријери рекао:

"Тачка која ме је можда и највише одредила у каријери био је дан када сам с породицом, оцем и мајком, седео у стану на Лабудовом брду, где смо тада живели, и разговарао о мојим сновима. Био сам на раскрсници, с једне стране налазио се тенис, који сам волео и играо. С друге је било скијање, које је поред тениса моја највећа љубав и страст. Није ми било лако да се одлучим јер сам био добар у оба спорта. Морали смо да донесемо одлуку о томе чему треба да се посветим", рекао је Ђоковић.

Како је навео, договор је био да изаберемо једно, јер је научио да шансе за успех расту када се људи фокусирају на одређени циљ и све капацитете уложе да га остваре уместо да покушавају да учине више ствари у исто време.

Он је у интервјуу такође говорио и значају свог првог АТП поена, колико му је било важно када је са репрезентацијом Србије освојио Дејвис куп, првом освајању Вимблдона, првом тренингу код Николе Пилића, првом сусрету са Маријаном Вајдом, зашто се одлучио за јогу и исхрану без глутена, те колико су православље или рат утицали на његову каријеру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар