Đoković otkrio sljedeće...

. . . kako je morao da ostavi skijanje zbog tenisa! Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, otkrio je kako je kao dečak, u razgovoru sa roditeljima u stanu na Labudovom brdu, odlučio da se posveti tenisu.

Tenis 13.03.2019 | 14:45
Đoković otkrio sljedeće...
Novak je tada odabrao da se posveti tenisu, a ne skijanju, uprkos tome što je bio podjednako dobar u oba sporta.

On je u razgovoru za magazin Srpska ekonomija na pitanje koja je najvažnija odluak koju je doneo u karijeri rekao:

"Tačka koja me je možda i najviše odredila u karijeri bio je dan kada sam s porodicom, ocem i majkom, sedeo u stanu na Labudovom brdu, gde smo tada živeli, i razgovarao o mojim snovima. Bio sam na raskrsnici, s jedne strane nalazio se tenis, koji sam voleo i igrao. S druge je bilo skijanje, koje je pored tenisa moja najveća ljubav i strast. Nije mi bilo lako da se odlučim jer sam bio dobar u oba sporta. Morali smo da donesemo odluku o tome čemu treba da se posvetim", rekao je Đoković.

Kako je naveo, dogovor je bio da izaberemo jedno, jer je naučio da šanse za uspeh rastu kada se ljudi fokusiraju na određeni cilj i sve kapacitete ulože da ga ostvare umesto da pokušavaju da učine više stvari u isto vreme.

On je u intervjuu takođe govorio i značaju svog prvog ATP poena, koliko mu je bilo važno kada je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup, prvom osvajanju Vimbldona, prvom treningu kod Nikole Pilića, prvom susretu sa Marijanom Vajdom, zašto se odlučio za jogu i ishranu bez glutena, te koliko su pravoslavlje ili rat uticali na njegovu karijeru.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar