Посљедњи поздрав Дивни Карлеуши

Комеморација водитељки Дивни Карлеуши: Ожалошћена Јелена Карлеуша црним велом крије лице, ушла на споредни улаз, а од туге за мајком одсекла косу.

Србија 06.03.2019 | 12:18
Посљедњи поздрав Дивни Карлеуши
Комеморација радијске водитељке Дивне Карлеуше, која је преминула у недељу у 61. години, одржана је у згради Радио Београда, у Каменој сали, у 11 сати. Сахрана је на Новом бежанијском гробљу у 14.30.

Поп дива немо, без речи је примала саучешче, све време спуштеног погледа, а од ње се нису одвајали Душко Тошић, који је држао за руку, и тетка Данијела.  



На комеморацији, која је трајала нешто више од пола сата, Јелена је све време немо седила и гледала у под. 

Водитељка Јелена Петковић је одржала потресан говор:

- Драги пријатељи, драги сарадници, драги поштоваоци лика и дела Дивне Карлеуше, желим да вам се захвалим што сте данас дошли. Дивну ћемо данас у 15.20 испратити на Новом бежанијском гробљу, а породица ће саучешћа примати од 14.30 у капели. Молим вас испоштујте ову породицу", кроз сузе је рекла њена колегиница Јелена Петковић.

"Много ми је тешко с обзиром на то многи смо учили од ње. Нема више наше Дивне. У недељу поподне све нас је изненадила ова ружна вест. Ја и даље мислим да је све ово кошмар из кога ћу се пробудити. Како Дивна можеш да одеш? Како свет може допустити да неко ко је био толико велики, добар, искрен, неко ко је био борац, жена која је у својој борби победила сурови живот. Где одлазе сви ти дивни људи попут Дивне? Зар тај небески простор није већ довољно попуњен свим тим чистим душама. Када ће неко рећи доста - скрхана је од бола Јелена Петковић.



Јелена је у зграду Радио Београда ушла на споредни улаз, док је Душко Тошич заједно са Јованом ушао на главни улаз. Поп дива је на комеморацију стигла сва у црном, на глави је носила вео, а сви су приметили да је скроз одсекла косу.  

На комеморацију су заједно кренули Јелена Карлеуша, која је црним велом прекрила лице, и Душко Тошић са својим најближим сарадницима. 

У зграду Радио Београд стижу колеге и пријатељи како би се последњи пут опростили од Дивне, а међу првима је стигла Весна Змијанац, затим Снежана Ђуришић. Лепа Лукић, Боки 13...

Породица радијске водитељке Дивне Карлеуше одлучила је да ће је испратити уз песму "Била је тако лијепа", коју ће извести Београдски дувачки погребни оркестар, који ће осим ове одсвирати још неке песме.

Подсећамо, Дивна Карелуша преминула је после борбе са опаком болешћу, канцером плућа, са којим се борила последње три године.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миленко

06.03.2019 11:35

Искрено сауцесце ожалошћеним .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бол

06.03.2019 11:45

Нека јој буде боље, на оном, другом мјесту. Јелена мора бити храбра, а многи знамо да је Бол за родитељем неописив, јер никад више нема нигдје таквог пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

06.03.2019 18:09

Одлазак родитеља,нико немозе надокнадити.Нека драги Бог,подари јелени снаге да ово издрзи.

Name

Аqуа

07.03.2019 10:30

Само је једна особа на свијету која те воли висе од себе а то је " МАЈКА " зато и јесте толика бол и туга кад изгубис мајку. Искрено сауцесце ЈК и фамилији Карлеуса