Posljednji pozdrav Divni Karleuši

Komemoracija voditeljki Divni Karleuši: Ožalošćena Jelena Karleuša crnim velom krije lice, ušla na sporedni ulaz, a od tuge za majkom odsekla kosu.

Srbija 06.03.2019 | 12:18
Posljednji pozdrav Divni Karleuši
Komemoracija radijske voditeljke Divne Karleuše, koja je preminula u nedelju u 61. godini, održana je u zgradi Radio Beograda, u Kamenoj sali, u 11 sati. Sahrana je na Novom bežanijskom groblju u 14.30.

Pop diva nemo, bez reči je primala saučešče, sve vreme spuštenog pogleda, a od nje se nisu odvajali Duško Tošić, koji je držao za ruku, i tetka Danijela.  



Na komemoraciji, koja je trajala nešto više od pola sata, Jelena je sve vreme nemo sedila i gledala u pod. 

Voditeljka Jelena Petković je održala potresan govor:

- Dragi prijatelji, dragi saradnici, dragi poštovaoci lika i dela Divne Karleuše, želim da vam se zahvalim što ste danas došli. Divnu ćemo danas u 15.20 ispratiti na Novom bežanijskom groblju, a porodica će saučešća primati od 14.30 u kapeli. Molim vas ispoštujte ovu porodicu", kroz suze je rekla njena koleginica Jelena Petković.

"Mnogo mi je teško s obzirom na to mnogi smo učili od nje. Nema više naše Divne. U nedelju popodne sve nas je iznenadila ova ružna vest. Ja i dalje mislim da je sve ovo košmar iz koga ću se probuditi. Kako Divna možeš da odeš? Kako svet može dopustiti da neko ko je bio toliko veliki, dobar, iskren, neko ko je bio borac, žena koja je u svojoj borbi pobedila surovi život. Gde odlaze svi ti divni ljudi poput Divne? Zar taj nebeski prostor nije već dovoljno popunjen svim tim čistim dušama. Kada će neko reći dosta - skrhana je od bola Jelena Petković.



Jelena je u zgradu Radio Beograda ušla na sporedni ulaz, dok je Duško Tošič zajedno sa Jovanom ušao na glavni ulaz. Pop diva je na komemoraciju stigla sva u crnom, na glavi je nosila veo, a svi su primetili da je skroz odsekla kosu.  

Na komemoraciju su zajedno krenuli Jelena Karleuša, koja je crnim velom prekrila lice, i Duško Tošić sa svojim najbližim saradnicima. 

U zgradu Radio Beograd stižu kolege i prijatelji kako bi se poslednji put oprostili od Divne, a među prvima je stigla Vesna Zmijanac, zatim Snežana Đurišić. Lepa Lukić, Boki 13...

Porodica radijske voditeljke Divne Karleuše odlučila je da će je ispratiti uz pesmu "Bila je tako lijepa", koju će izvesti Beogradski duvački pogrebni orkestar, koji će osim ove odsvirati još neke pesme.

Podsećamo, Divna Kareluša preminula je posle borbe sa opakom bolešću, kancerom pluća, sa kojim se borila poslednje tri godine.

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milenko

06.03.2019 11:35

Iskreno saucesce ožalošćenim .

ODGOVORITE
Name

Bol

06.03.2019 11:45

Neka joj bude bolje, na onom, drugom mjestu. Jelena mora biti hrabra, a mnogi znamo da je Bol za roditeljem neopisiv, jer nikad više nema nigdje takvog prijatelja.

ODGOVORITE
Name

MM

06.03.2019 18:09

Odlazak roditelja,niko nemoze nadoknaditi.Neka dragi Bog,podari jeleni snage da ovo izdrzi.

Name

Aqua

07.03.2019 10:30

Samo je jedna osoba na svijetu koja te voli vise od sebe a to je " MAJKA " zato i jeste tolika bol i tuga kad izgubis majku. Iskreno saucesce JK i familiji Karleusa