ДНС ће бити дио Парламента ФБиХ

ДНС је од јуче поново парламентарна странка у Федерацији БиХ.

Босна и Херцеговина 06.03.2019 | 11:09
ДНС ће бити дио Парламента ФБиХ
Централна изборна комисија БиХ је на хитној сједници донијела три одлуке о додјели мандата за три делегата из реда српског народа.

У Кклубу Срба у Дому Народа Парламента ФБиХ, ЦИК је додијелио мандат за интересе Срба предсједнику Регионалног одбора ДНС за ФБиХ Никици Боснићу.

Демократски народни савез изражава задовољство што је поново потврђена чињеница да је само заједничким наступом странака са сједиштем у Републици Српској могуће остварити добре резултате на изборима у ФБиХ.

-Прошлогодишњи примјер Српске листе и њен успјех на изборима у општинама са већинским српским становништвом доказује управо наведено. Јучерашња одлука ЦИК-а, увјерава нас да овакав пут сарадње са коалиционим и другим партијама који прихватају ова начела треба наставити - каже Марко Аћић, потпредсједник ДНС-а за Федерацију БиХ.

-Да се којим случајем десило да су и друге политичке партије са сједиштем у Републици Српској имале више слуха за заједнички наступ у ФБиХ на једној листи, у Клубу Срба у Дому Народа Парламента ФБиХ, било би још више делегата изабраних гласовима српског народа - истакао је Аћић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

!!!!

06.03.2019 10:14

А ДЕМОС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

06.03.2019 11:44

Треба то добро провјерити да ли је он ДНС или ДЕМОС...Има пуно дупликата данас...

Name

007

06.03.2019 11:47

Добро је да након неколико година и Срби дођу до својих потреба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено

06.03.2019 13:59

Појединци.