DNS će biti dio Parlamenta FBiH

DNS je od juče ponovo parlamentarna stranka u Federaciji BiH.

Bosna i Hercegovina 06.03.2019 | 11:09
DNS će biti dio Parlamenta FBiH
Centralna izborna komisija BiH je na hitnoj sjednici donijela tri odluke o dodjeli mandata za tri delegata iz reda srpskog naroda.

U Kklubu Srba u Domu Naroda Parlamenta FBiH, CIК je dodijelio mandat za interese Srba predsjedniku Regionalnog odbora DNS za FBiH Nikici Bosniću.

Demokratski narodni savez izražava zadovoljstvo što je ponovo potvrđena činjenica da je samo zajedničkim nastupom stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj moguće ostvariti dobre rezultate na izborima u FBiH.

-Prošlogodišnji primjer Srpske liste i njen uspjeh na izborima u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom dokazuje upravo navedeno. Jučerašnja odluka CIК-a, uvjerava nas da ovakav put saradnje sa koalicionim i drugim partijama koji prihvataju ova načela treba nastaviti - kaže Marko Aćić, potpredsjednik DNS-a za Federaciju BiH.

-Da se kojim slučajem desilo da su i druge političke partije sa sjedištem u Republici Srpskoj imale više sluha za zajednički nastup u FBiH na jednoj listi, u Кlubu Srba u Domu Naroda Parlamenta FBiH, bilo bi još više delegata izabranih glasovima srpskog naroda - istakao je Aćić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

!!!!

06.03.2019 11:14

A DEMOS..

ODGOVORITE
Name

Realista

06.03.2019 12:44

Treba to dobro provjeriti da li je on DNS ili DEMOS...Ima puno duplikata danas...

Name

007

06.03.2019 12:47

Dobro je da nakon nekoliko godina i Srbi dođu do svojih potreba.

ODGOVORITE
Name

iskreno

06.03.2019 14:59

Pojedinci.