DNS će biti dio Parlamenta FBiH

DNS je od juče ponovo parlamentarna stranka u Federaciji BiH.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Centralna izborna komisija BiH je na hitnoj sjednici donijela tri odluke o dodjeli mandata za tri delegata iz reda srpskog naroda.

U Kklubu Srba u Domu Naroda Parlamenta FBiH, CIК je dodijelio mandat za interese Srba predsjedniku Regionalnog odbora DNS za FBiH Nikici Bosniću.

Demokratski narodni savez izražava zadovoljstvo što je ponovo potvrđena činjenica da je samo zajedničkim nastupom stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj moguće ostvariti dobre rezultate na izborima u FBiH.

-Prošlogodišnji primjer Srpske liste i njen uspjeh na izborima u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom dokazuje upravo navedeno. Jučerašnja odluka CIК-a, uvjerava nas da ovakav put saradnje sa koalicionim i drugim partijama koji prihvataju ova načela treba nastaviti - kaže Marko Aćić, potpredsjednik DNS-a za Federaciju BiH.

-Da se kojim slučajem desilo da su i druge političke partije sa sjedištem u Republici Srpskoj imale više sluha za zajednički nastup u FBiH na jednoj listi, u Кlubu Srba u Domu Naroda Parlamenta FBiH, bilo bi još više delegata izabranih glasovima srpskog naroda - istakao je Aćić.

(BN)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

!!!!

06.03.2019 11:14

A DEMOS..

Treba to dobro provjeriti da li je on DNS ili DEMOS...Ima puno duplikata danas...

Realista

06.03.2019 12:44

007

06.03.2019 12:47

Dobro je da nakon nekoliko godina i Srbi dođu do svojih potreba.

Pojedinci.

iskreno

06.03.2019 14:59

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.