Вучковић на робији у Фочи

Бомбаша Горана Вучковића (44) ухапсила је Судска полиција РС током викенда у његовој кући у Сеферовцима, код Градишке, а он се притом није опирао, сазнају "Независне".

Република Српска 05.03.2019 | 19:04
Вучковић на робији у Фочи
Иначе, Вучковић је правоснажно осуђен на осам година затвора за покушај убиства бивше дјевојке Сузане Прерад (35), која је 2016. године тешко рањена бомбом коју јој је он послао као "поклон".

Он је казну требало да служи у КПЗ Фоча, али то није учинио добровољно, због чега је Судска полиција морала да га приведе. Након што је приведен, Вучковић је спроведен на издржавање казне у поменуту васпитно-поправну институцију.

Проглашен је кривим јер је у јулу 2016. године у Александровцу, код Лакташа, покушао убити Прерадову, јер она није жељела да се помири с њим. Он јој је пред улазна врата оставио кесу с натписом "За Сузану", у коју је ставио чипс намијењен њеној кћерки, хепо коцке за ватру, мало ситних дрва за потпалу и маскирану ручну бомбу М52, коју је посебно увио у кору од дрвета. Како је наведено у оптужници, бомбу је бившој дјевојци оставио у јулу, а претходно је у јуну три пута долазио у кућу Прерадове, остављајући утисак да је све у реду и да јој ништа не замјера.

Бомбу је увио у кору дрвета и прикрио  је, тако да Прерадова никако није могла знати за њу, а притом јој је оставио и цедуљу с поруком "Од друга, поз", рачунајући да ће остављеним порукама потврдити повјерење дјевојке у безазленост поклона.

"Знао је да ће оштећена кад-тад остављени 'поклон' употријебити за потпалу ватре и да ће бомба под утицајем ватре експлодирати, што се и десило када је она 16. јула, око 16.30, због изузетно хладног времена садржај из врећице ставила у пећ у дневном боравку стана", наведено је у оптужници.

Несрећна дјевојка потом је потпалила, а касније и доложила ватру, када је, клекнувши испред пећи, експлодирала ручна бомба М52 коју је наложила.

"Усљед експлозије, дијелови пећи и бомбе су оштећеној нанијели тешке повреде у виду експлозивне ране у регији лица и раздерно-нагњечну рану лијеве шаке с опекотинама тог дијела руке", стоји у оптужници те се наглашава да је Прерадову покушао убити на крајње подмукао начин.

Прерадова је разведена и има кћерку, која је у вријеме експлозије била код оца.

Врховни суд РС је крајем 2017. године правоснажно осудио Вучковића на осам година, а претходно је у бањалучком Окружном суду био осуђен на 11 година.
 
(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раденко

05.03.2019 20:42

"Налозила 16 јула због изузетно хладног времена"...

ОДГОВОРИТЕ