Vučković na robiji u Foči

Bombaša Gorana Vučkovića (44) uhapsila je Sudska policija RS tokom vikenda u njegovoj kući u Seferovcima, kod Gradiške, a on se pritom nije opirao, saznaju "Nezavisne".

Republika Srpska 05.03.2019 | 19:04
Vučković na robiji u Foči
Inače, Vučković je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke Suzane Prerad (35), koja je 2016. godine teško ranjena bombom koju joj je on poslao kao "poklon".

On je kaznu trebalo da služi u KPZ Foča, ali to nije učinio dobrovoljno, zbog čega je Sudska policija morala da ga privede. Nakon što je priveden, Vučković je sproveden na izdržavanje kazne u pomenutu vaspitno-popravnu instituciju.

Proglašen je krivim jer je u julu 2016. godine u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Preradovu, jer ona nije željela da se pomiri s njim. On joj je pred ulazna vrata ostavio kesu s natpisom "Za Suzanu", u koju je stavio čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za vatru, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je posebno uvio u koru od drveta. Kako je navedeno u optužnici, bombu je bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je uvio u koru drveta i prikrio  je, tako da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cedulju s porukom "Od druga, poz", računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

"Znao je da će oštećena kad-tad ostavljeni 'poklon' upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je ona 16. jula, oko 16.30, zbog izuzetno hladnog vremena sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana", navedeno je u optužnici.

Nesrećna djevojka potom je potpalila, a kasnije i doložila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, eksplodirala ručna bomba M52 koju je naložila.

"Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razderno-nagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke", stoji u optužnici te se naglašava da je Preradovu pokušao ubiti na krajnje podmukao način.

Preradova je razvedena i ima kćerku, koja je u vrijeme eksplozije bila kod oca.

Vrhovni sud RS je krajem 2017. godine pravosnažno osudio Vučkovića na osam godina, a prethodno je u banjalučkom Okružnom sudu bio osuđen na 11 godina.
 
(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radenko

05.03.2019 20:42

"Nalozila 16 jula zbog izuzetno hladnog vremena"...

ODGOVORITE