Теслић: Препуцавању нема краја

Предсједница изборне комисије за опозив начелника Теслића пријавила проблем полицији.

Република Српска 05.03.2019 | 12:00
Теслић: Препуцавању нема краја
Предсједница изборне комисије за опозив начелника општине Теслић Николина Ристић пријавила је полицији да је онемогућена да преда извјештај о проведеном опозиву на шалтеру за пријем захтјева, потврђено је за Српскаинфо. 

-По наведеном су поступили Полицијски службеници Полицијске станице Теслић и о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој –рекли су у ПУ Добој.

Предсједник Републичке изборне комисије (РИК) Оливер Благојевић рекао је Срни да би сутра требало да буде пребројан бирачки материјал из четири спорна бирачка одбора за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић. 

Он је појаснио да је данас донесен сет закључака, у смислу хитног поступања по захтјеву Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић, према којима је одлучено да би сутра требало да буде пребројан материјал са четири гласачка мјеста.

Према његовим ријечима, материјали ће бити пребројани у присутву чланова гласачких одбора и акредитиваних посматрача политичких субјеката који су имали право учешћа у овом изборном процесу.

Комисија за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић прослиједила је захтјев РИК-у у вези са даљим поступањем са бирачким материјалом из четири бирачка одбора.

Начелник општине Милан Миличевић рекао је Срни да захтјев РИК-у није протоколисан у Општинској управи, подсјетивши да је управа одбила јуче да протоколише овај захтјев, јер је, како истиче, накнадно и неовлаштено преправљен.

Из Полицијске управе Добој саопштено је да се Полицијској станици Теслић јуче обратила предсједник Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић, која је пријавила да је у згради Скупштине општине онемогућена да на шалтеру за пријем захтјева преда извјештај о спроводеном опозиву.

Становници Теслића изјашњавали су се у недјељу, 3. марта, о опозиву начелника општине, а право гласа имала су 44.033 бирача.

Против опозива начелника општине Теслића Милана Миличевића гласало је 64,32 одсто бирача или 9.436 од укупно 44.033, показују подаци са 64 обрађена редовна бирачка мјеста од укупно 68.

За опозив је гласало 37,94 одсто бирача или 5.566, јучерашњи су подаци Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине.

Одборници у Скупштини општине Теслић донијели су 31. јануара одлуку о опозиву начелника ове општине, а као датум за непосредно изјашњавање становника о томе тајним гласањем одређен је 3. март.

Српскаинфо

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЛУКА

05.03.2019 12:05

СНСД ЈЕ ПОКРАО ГЛАСОВЕ НА ОКТОБАРСКИМ ИЗБОРИМА И ТО ЈЕ УЧИНИО НЕДАВНО У ТРЕБИЊУ И ДОБОЈУ,ПА СУ ХТЕЛИ И У ТЕСЛИЋУ,АЛИ ИМ НИЈЕ ПОШЛО ЗА РУКОМ. ПРОКУЖЕНИ СУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роттердам

05.03.2019 13:03

Председницу изборне комисије на полиграф истине,па ако не продје у затвор,да једанпут станемо на крај лоповлуку.И онда све који су уцествовали у покусају крадје права градјана на постене изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрални

05.03.2019 13:03

Процитај те став рајка васица и не морате их ни бројати,а богданиц нека и даље онанисе и по нама и по здравом разуму.мислим да је заслузио не само да га смјену са предсједника оо снсд него да му се забрани бавити политиком бар два изборна циклуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

05.03.2019 14:45

Богданиц никако да схвати да га не воле његови Теслицани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

05.03.2019 15:08

Занимљиво исти методи крађе на изборима у Тузима и Теслићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

05.03.2019 15:13

Занимљиво исти методи крађе избора у Тузима и Теслићу! Захваљујући људима који кажу да су били у снсд-у и да неће више да гледају крађу изборне воље грађана, крађа је спријечена! Сад се показује којим све методама се краду избори!

ОДГОВОРИТЕ