Teslić: Prepucavanju nema kraja

Predsjednica izborne komisije za opoziv načelnika Teslića prijavila problem policiji.

Republika Srpska 05.03.2019 | 12:00
Teslić: Prepucavanju nema kraja
Predsjednica izborne komisije za opoziv načelnika opštine Teslić Nikolina Ristić prijavila je policiji da je onemogućena da preda izvještaj o provedenom opozivu na šalteru za prijem zahtjeva, potvrđeno je za Srpskainfo. 

-Po navedenom su postupili Policijski službenici Policijske stanice Teslić i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj –rekli su u PU Doboj.

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Oliver Blagojević rekao je Srni da bi sutra trebalo da bude prebrojan birački materijal iz četiri sporna biračka odbora za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić. 

On je pojasnio da je danas donesen set zaključaka, u smislu hitnog postupanja po zahtjevu Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, prema kojima je odlučeno da bi sutra trebalo da bude prebrojan materijal sa četiri glasačka mjesta.

Prema njegovim riječima, materijali će biti prebrojani u prisutvu članova glasačkih odbora i akreditivanih posmatrača političkih subjekata koji su imali pravo učešća u ovom izbornom procesu.

Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić proslijedila je zahtjev RIK-u u vezi sa daljim postupanjem sa biračkim materijalom iz četiri biračka odbora.

Načelnik opštine Milan Miličević rekao je Srni da zahtjev RIK-u nije protokolisan u Opštinskoj upravi, podsjetivši da je uprava odbila juče da protokoliše ovaj zahtjev, jer je, kako ističe, naknadno i neovlašteno prepravljen.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da se Policijskoj stanici Teslić juče obratila predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, koja je prijavila da je u zgradi Skupštine opštine onemogućena da na šalteru za prijem zahtjeva preda izvještaj o sprovodenom opozivu.

Stanovnici Teslića izjašnjavali su se u nedjelju, 3. marta, o opozivu načelnika opštine, a pravo glasa imala su 44.033 birača.

Protiv opoziva načelnika opštine Teslića Milana Miličevića glasalo je 64,32 odsto birača ili 9.436 od ukupno 44.033, pokazuju podaci sa 64 obrađena redovna biračka mjesta od ukupno 68.

Za opoziv je glasalo 37,94 odsto birača ili 5.566, jučerašnji su podaci Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine.

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su 31. januara odluku o opozivu načelnika ove opštine, a kao datum za neposredno izjašnjavanje stanovnika o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.

Srpskainfo

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

LUKA

05.03.2019 12:05

SNSD JE POKRAO GLASOVE NA OKTOBARSKIM IZBORIMA I TO JE UČINIO NEDAVNO U TREBINJU I DOBOJU,PA SU HTELI I U TESLIĆU,ALI IM NIJE POŠLO ZA RUKOM. PROKUŽENI SU.

ODGOVORITE
Name

rotterdam

05.03.2019 13:03

Predsednicu izborne komisije na poligraf istine,pa ako ne prodje u zatvor,da jedanput stanemo na kraj lopovluku.I onda sve koji su ucestvovali u pokusaju kradje prava gradjana na postene izbore.

ODGOVORITE
Name

Neutralni

05.03.2019 13:03

Procitaj te stav rajka vasica i ne morate ih ni brojati,a bogdanic neka i dalje onanise i po nama i po zdravom razumu.mislim da je zasluzio ne samo da ga smjenu sa predsjednika oo snsd nego da mu se zabrani baviti politikom bar dva izborna ciklusa

ODGOVORITE
Name

Mila

05.03.2019 14:45

Bogdanic nikako da shvati da ga ne vole njegovi Teslicani

ODGOVORITE
Name

Novica

05.03.2019 15:08

Zanimljivo isti metodi krađe na izborima u Tuzima i Tesliću!

ODGOVORITE
Name

Novica

05.03.2019 15:13

Zanimljivo isti metodi krađe izbora u Tuzima i Tesliću! Zahvaljujući ljudima koji kažu da su bili u snsd-u i da neće više da gledaju krađu izborne volje građana, krađa je spriječena! Sad se pokazuje kojim sve metodama se kradu izbori!

ODGOVORITE