Добит Сбербанке 11,3 милијарди евра

Руска Сбербанка је у 2018. години остварила нето добит од 831,7 милијарди рубаља, односно око 11,3 милијарди евра, објавила је Сбербанка у извештају усклађеном са међународним стандардима финансијског извјештавања.

Свијет 05.03.2019 | 11:00
Добит Сбербанке 11,3 милијарди евра
Нето добит достигла је 831,7 милијарди РУБ (11,3 милијарде ЕУР), што је за 11,1% више у односу на 2017. годину. Годишњи поврат на капитал ( РОЕ ) достигао је 23.1%.

Херман Греф, предсједник Управног одбора Сбербанке, изјавио је: „ 2018. година је била важна година за Сбербанку. Не само да смо забиљежили рекордну нето добит и остварили поврат на капитал од преко 23%, већ смо успјешно завршили и прву годину наше Стратегије планиране до 2020. године.

Осим тога, прихватили смо амбициозан изазов за провођење наше технолошке трансформације. Завршили смо ревизију свих главних ИТ иницијатива, ангажовали искусне ИТ стручњаке, радикално редизајнирали производни процес и интегрисали наше пословање са ИТ-ом у циљу развоја наше платформе.

Научили смо да брже имплементирамо промјене, брже побољшавамо наше процесе и производе, чинећи их практичнијим и штедљивијим за наше клијенте. Ипак, чека нас дугачак пут када је ријеч о усавршавању искустава клијената, увођењу нових услуга на платформу Сбербанке и развоју нових вјештина у нашем тиму како бисмо изградили подацима поткријепљену компанију која је заснована на високом нивоу сарадње са клијентима.

Постизање наших стратешких циљева је кључ нашег самопоуздања / смјелости у суочавању са вањским изазовима и осигурању одрживог раста вриједности за дионичаре.“


Коментари / 0

Оставите коментар