Наставак преговора о Брегзиту

Високи званичници Европске уније и Велике Британије настављају разговоре о Брегзиту, мање од мјесец дана прије предвиђеног изласка те државе из Уније, а, како је јуче потврђено, данас ће се главни преговарач ЕУ за Брегзит Мјакл Барни састати с британским министром за Брегзит Стевеном Барклијм и државним тужиоцем Џефријем Коксом.

Свијет 05.03.2019 | 10:15
Наставак преговора о Брегзиту

Замјеник лабуристичког градоначелника Лондона изјавио је јучер како би Велика Британија требала замрзнути термин изласка из Европске уније, а затим и одржати други референдум као потврду било каквог договора са Бриселом.

Рајеш Агравал, успјешни лондонски привредник и замјеник градоначелника Лондона задужен за економска питања, рекао је за АП како је 25 дана прије заказаног изласка Велике Британије из ЕУ још много ствари нејасно око услова Бреxита и „да је потребно да се растеретимо тог притиска“.

Британски опозициони политичари оптужили су јучер премијерку Терезу Меј да их покушава подмитити како би гласали за њен споразум о Бреxиту.

Британска влада најавила је пакет од 1,6 милијарди фунти за финансирање обнављања "пропалих" подручја државе током наредних неколико година.

Многе од тих заједница гласале су за опозициону Лабуристичку партију и тај потез се види као покушај добијања подршке њихових заступника за споразум премијерке Меј о одласку Велике Британије из Европске уније.

Британија би требала напустити ЕУ 29. марта, али је парламент одбацио споразум који је премијерка Меј постигла са ЕУ, повећавајући изгледе хаотичног, економски штетног одласка из блока.

Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар