Вучковић долијао

Судска полиција Републике Српске ухапсила је бјегунца Горана Вучковића (44) из Сефероваца код Градишке.

Република Српска 05.03.2019 | 09:20
Вучковић долијао
Вучковић је избјегавао да добровољно оде у КПЗ Фоча како би служио правоснажну казну од осам године робије на коју је осуђен због покушаја убиства бивше дјевојке Сузане Прерад (35), а која је тешко рањена у експлозији бомбе у јулу 2016. године.

Српскаинфо сазнаје да током хапшења Вучковић није пружао отпор.

– Вучковић се није појавио у КПЗ Фоча, па је Судска полиција Републике Српске у оваквим ситуацијама дужна да лоцира осуђеника и да га спроведе на издржавање казне – објаснио је извор Српскаинфо из Судске полиције РС.

Врховни суд РС је још у децембру 2017. године правоснажно осудио Вучковића на осам година затвора.

Вучковић је у јулу 2016. године у Александровцу код Лакташа, покушао убити Прерадову, јер није жељела да с њим обнови везу.

Утврђено је да је Вучковић испред улазних врата куће своје бивше дјевојке оставио кесу с натписом “За Сузану”, у коју је ставио један чипс намијењен њеној кћерки, хепо коцке за ватру, мало ситних дрва за потпалу и ручну бомбу М52, коју је посебно увио у кору од дрвета. 

Он је, како је наведено у оптужници, бомбу бившој дјевојци оставио у јулу, а претходно је у јуну три пута долазио у кућу Прерадове, остављајући утисак да је све у реду и да јој ништа не замјера.

Бомбу је увио у кору дрвета и тако је прикрио да Прерадова није могла знати за њу, а притом јој је оставио и цједуљу с поруком “Од друга, поз”, рачунајући да ће остављеним порукама потврдити повјерење дјевојке у безазленост поклона.

– Знао је да ће оштећена кад-тад остављени “поклон” употријебити за потпалу ватре и да ће бомба под утицајем ватре експлодирати, што се и десило када је је она 16. јула, око 16.30 часова, због изузетно хладног времена, садржај из врећице ставила у пећ у дневном боравку стана – наведено је у оптужници.

Несрећна дјевојка потом је потпалила ватру, када је, клекнувши испред пећи, ручна бомба М52, коју је наложила, експлодирала.

– Усљед експлозије, дијелови пећи и бомбе су оштећеној нанијели тешке повреде у виду експлозивне ране у регији лица и раздерно-нагњечну рану лијеве шаке с опекотинама тог дијела руке – наведено у оптужници.

Прерадова је, иначе, разведена и има малољетну кћерку, која је, у вријеме експлозије, била код оца.

Српскаинфо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ста Реци На Ово,

05.03.2019 08:58

код смета, би добио две доживотне .

ОДГОВОРИТЕ