Миличевић распушта скупштину?

Грађани Теслића се на недељном референдуму изјаснили против опозива начелника те општине. Убедљивом већином гласачи ове локалне заједнице донели одлуку о наставку мандата.

Република Српска 05.03.2019 | 08:00
Миличевић распушта скупштину?
Вољом грађана општине Теслић, начелник Милан Миличевић неће бити опозван и наставиће да обавља ту функцију до наредних општинских избора идуће године.


Такав је резултат референдума о опозиву са укупно 71 бирачког места, на којима је 42.000 регистрованих бирача имало прилику да се изјасни о поверење начелнику Милану Миличевићу.

На биралишта их је изашло нешто мање од 17.000, од којих за опозив било шест хиљада, а преостали су се изјаснили против. Скупштинском одлуком посебно формирана комисија за спровођење реферундума до у понедељак пре подне није изашла са комплетним резултатима, већ је саопштила делимичне, на основу 64 одсто обрађених резултата, да је за опозив било 34 одсто изашлих на референдум, а остали су били против.

Током дана и након затварања гласачких места било је доста приговора. СДС је истицао да је процес нетранспарентан, да бирачки одбори не дозвољавају увид у записнике након пребројавања. Ипак, ситуација се закомпликовала тек увече, па је у једном угоститељском објекту близу просторија где је заседала Комисија избила туча између присталица СДС и СНСД, који је и покренуо иницијативу за опозив.

Ситуација се пре поноћи смирила, али су присталице СДС остале у близини како би дежурством, како су образложили из СДС, спречиле покушај лажирања референдума.

Иако ће тек уследити анализе тестирања гласача у Теслићу око опозива кадра СДС, многи се већ слажу у оцени да ће ово вратити пољуљани реноме те странке. Међутим, како се предвиђа не и председника Вукоте Говедарице, већ ће ојачати шансе председника Главног одбора СДС Миличевића да у најављеним унутарстраначким изборима преузме и функцију председника странке.

Вукота Говедарица, председник СДС, поручио је да је у Теслићу победио народ који је показао да се не плаши и да је непоколебљив. Честитајући победу начелнику Теслића Милану Миличевићу, грађанима и активистима СДС, Говедарица је рекао да је ово победа грађана Теслића, начелника Миличевића и СДС, који нису поклекли притисцима и претњама којих је било.

- У више наврата сам последњих дана боравио у Теслићу и уверио сам се у одлучност и непоколебљивост грађана и наших активиста, што ми је уливало наду да ће сачувати вредности за које се залагао СДС и наш начелник - казао је Говедарица.

Он је констатовао да је Теслић доказ, као и недавно општина Рудо, да је победа извесна када имате колико-толико регуларне услове за изборе. 

У изјави за "Новости", Милан Миличевић је оценио да су заокруживањем на гласачком листићу "против опозива" његови суграђани гласали против оних који би наставком коруптивних радњи преузели општину и којима је лични интерес једини мотив бављења политиком, јер општину Теслић и њен буџет посматрају само као плен којим ће напунити своје џепове. Распуштање Скупштине и ванредни избори, који ће уследити, Миличевић каже да су оправдани и неопходни након неуспеле смене. Од 29 одборника СО Теслић, чак је 13 променило страначки дрес и не делује у име странке са чије листе су изабрани у Скупштину 2016. године.

Новости

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

А

05.03.2019 08:17

Ја ово разумјех да је Миличевић побједио а да се љуља фотеља Вукоти. 'Ел так'о?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре А

05.03.2019 09:45

Боље је бити начелник у Теслићу, него предсједник СДС-а. Тешко је задовољават апетите својих "првака" у странци а да се други не љуте.

Name

Вук

05.03.2019 10:19

Могуце тако како си рекао, али два дана прије гласања о опозиву Милицевиц је био на БНу и рекао је пар ствари.Једна од њих је да је неспојива функција нацелника опстине, са мјестом предсједника странке због обавеза, рекао је и да се Вукота мозда није најбоље снасао, али је исто тако рекао и да се странка мора подмладити кадровски ојацати итд.Потпуно коректно мисљење, ја не видим да ту има простора за Цицка И Мицу који су са Обреном исли додику на канабе да виде ста би могли усицарити и стрпати у своје дзепове, без договора на нивоу странке.Био је то опсти грабез, ста цу ја добити?Који су то лесинари.Вукота тренутно нема замјену, мозда би доктор могао бити умјесто њега,али и доктор је одмјерен цовјек, за мене откровење.Теслиц има изванредног нацелника

Name

Истина

05.03.2019 10:50

Милицевиц примјер како један цовјек треба да се понад и односи према функцији коју обавља. СНСД мисли како је он Бог, нико ко има свој став и мисљења није добар, јер они имају руљу којој су испарали мозак и која мисли како нико сем њих не мозе водити ову земљу. Глупог цовјека не мозе те науцити памети, народ нема хљеба да једе и презивљава а тапсе лоповима, па ста реци имамо глуп ограничен народ.

Name

ДА

05.03.2019 11:13

И ТРЕБА ОВАКАВ БОРАЦ НА ЦЕЛО ОПОЗИЦИЈЕ. СА ЗЛОЦИНЦИМА СЕ ТРЕБА ОВАКО БОРИТ ДА ТЕ НЕ ПОКРАДУ А НЕ КАО ВУКОТА ИЗДАВАТ НЕКА САОПСТЕЊА. ДА СУ СЕ ОВАКО СВИ БОРИЛИ И НА ОПСТИМ ИЗБОРИМА БИ БИО ОВАКАВ РЕЗУЛТАТ, НЕБИ БИЛО СВЕ НАСТИМАНО, ПОКРАДЕНО!!!

Name

Зар не!?

05.03.2019 11:29

Да, неки су из опозиције помагали у крадји па потрцали са цеститањима. Гласаце изневјwрили.

Name

Борислав

05.03.2019 11:34

Све честитке Др. Миличевићу који би сада требао остати уз своје грађане и наставити изградњу Теслића. Њему је боље бити са својим грађанима него лутати по РС.СДС се мора отарасити свих потпредседника странке па тек онда бирати новог председника странке.

Name

Гојко

05.03.2019 12:02

Једини човек у сзп који је нормалан и све најбоље му желим

Name

Романија

05.03.2019 12:36

Ово је исључиво побједа доктора Миличевића, а не СДС, инемој да се заносите да је побједио СДС. Да је било памети и мање сујете, и још прије Босића, странку је требао водити Миличевић. Видите да је све у карактеру људи, није могла да га сруши ни Додикова машинерија. Здрав и жив био докторе.

Name

Теслић

05.03.2019 15:21

Очекујемо од Нацелника да ускоро пусти воду А Папчине купљених проданих одборника ће да оду.

Name

Цика куре

05.03.2019 16:25

Иза Богданица стоје Маринко Дјукиц неосудјени ратни злоцинац,па карамандја тј Владо Дјуриц аутомеханицар,тј управљац натуре вите фирме Додика и Хариса Силлајдзица,екипа гдје је интелигенција рекла збогом а криминал једина им знана норма понасања,Угодном Мили евицу није било теско да побједи горе наведену багру

Name

РЕ

05.03.2019 18:26

Ако ови који спомињу Цицка мисле да је он некакав Додиков вазал,нека знају да су у криву.

Name

Мир Мал.

05.03.2019 22:02

Романијо, потпуно си у праву. И јос једна ситница: Цицко није сујетан.Вјерујем да неце имати проблема да се склони, а И помогне најбољем кандидату, будуцем предсједнику СДС-а, Др Милицевицу. Са њим на целу, уз помоц младих И искусних СДС-оваца, отвара се нова,свјетлија страница,дрзавотворне странке Републике Српске.

Name

РЕ за све

07.03.2019 22:46

Не браним Говедарицу, чак и ја сматрам да се није најбоље снашао и да је имао лоше савјетнике одмах послије избора, али гледала сам интервју Миличевића на БН-у и неке ми се ствари нису нимало допале код њега. Бранио је Обрена Петровића и још неке кадрове СДС-а који нису за одбрану. Сузана га је пар пута прозвала по питању коалирања са СНСД-ом и он није ни једном експлицитно био против, већ је заговарао разговоре. Ја нисам схватила да он не би био предсједник странке. Врло радо би био. То и јесте рак рана СДС-а што је мала бара, а пуна крокодила. Зашто није предсједништво јкединствено заједно са предсједником одмах послије избора у октобру стало на чело народа и не разилазило се док се не открију изборне крађе и преваре. Народ је видио све, био вољан, посебно у Бања Луци. Ми бисмо данас имали власт, али је Додик одлично изманеврисао, разбио опозицију, разјединио СДС у име некаквог српског јединства, жестоко их већину повукао за носеве и онда заиграо пред њиховим вратима. Свој се сопствени праг боље брани, него више прагова. Али у сваком случају и ово је добра ствар да нас даље онај преварант и илузиониста не вуче за нос, а и наше скутоноше које су у свако доба спремне носити скуте Милораду Додику.

Name

Милун

05.03.2019 08:24

Треба подржати овог људину на предстојећим изборима и да ако су грађани паметни његова партија пбиједи а може он узети и коалиционог партнера па да то буде 100%, да му ови нељуди из СНСД не могу ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реис

05.03.2019 10:23

Шта кажу из Социјалистицке Партије (цуј социјалистицке) и мали Дјокица? Јесу ли и они у тиму лопова снсд или су за правду?

Name

Цале!

05.03.2019 09:00

Под хитно Милицевица за предсједника СДСа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ !!!

05.03.2019 09:21

МИЛИЧЕВИЋ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА - ПОШТЕН, ИНТЕЛИГЕНТАН И ОДГОВОРАН... А САДА ЈЕ ПОКАЗАО И ДА ЈЕ ИЗУЗЕТНО ХРАБАР КАДА ЈЕ ГОЛОРУК СТАО ИСПРЕД БОГДАНИЋЕВИХ ВУЦИБАТИНА !!!

Name

Ваљда јасно

05.03.2019 09:43

Ојацати опстине и градове способним људима. Ту је успјех странке, као и бољег зивота свих нас.

Name

ре тако

05.03.2019 10:33

Ха, ха јесте и способан - побиједио Богданица. Па то је исто као да је погодио празан гол са пола метра.

Name

Ваљда јасно

05.03.2019 11:24

Ко мисли на Богданица, мислим на способност нацелника да успјесно води Теслиц.

Name

Арса

05.03.2019 10:14

По начелима демократије ово изјашњавање грађана није легитимно јер је изашло мање од 50 % уписаних бирача. Ово је недвосмислен доказ како је власт покрала изборе. Нема слободе док се листићи не буду скенирали на лицу места током убацивања у гласачке кутије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

777

05.03.2019 10:37

А шта је теби легитимно,били било легитимно да су покрали изборе као што су покушали на пар мјеста али их је добра организација спречила, а тај дебил Богданић може сада пухати у празно и уцјењивати,гмаз обични а има и још таквих у свакој општини, дебело се обогатили и мало им, ако има Бога стиће казна кад тад, свака част Миличевићу.

Name

Владавина права

05.03.2019 11:26

Изборни закон на тапет, па све сто не ваља мијењати.

Name

ре Арса

05.03.2019 11:57

А можда је власт протјерала или отјерала народ из ове државе па нема ко да гласа.

Name

Арса

05.03.2019 15:01

За 777: Нисам за режим, само сам за легитимност избора, не капирам како си закључио да сам за СНСД? Спортски поздрав!

Name

Мирослав

05.03.2019 11:04

Види ти оног гегавца,Богданића сто су му апетити били порасли..

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЊА

05.03.2019 11:25

Само напријед Милане све уљезе и кучљене папке макни из скупштине. Само још и СДС очистите од додикових климоглава и бићете права странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна дрзава

05.03.2019 11:38

Људи у локалним заједницама најбоље знају, ко су способни, ко су сколовани, ко су добри и цестити градјани, ко није преварант и криминалац., лазов,ко пљацка на локалу, као о ко искористава раднике, ко искористава и понизава младе образоване људе а у сустини је нико и ниста осим обицни криминални олос. Али нови изборни закон је потребан.

Name

Милићевић је побиједио

05.03.2019 11:28

Прије свега као човјек, а не као СДС-овац. Он је у претходном периоду показао своје људске квалитете, што је "он као појединац", јер у странци је, на жалост пуно издајника, чак у првим редовима. Овај Човјек је одмјерен, културан, образован, елоквевтан, дакле прави интелектуалац, да га је задовољство слушати. Нико у постојећем СДС-у му није за поређење, ни близу, што је изван сваке сумње. Био би прави потез да он буде предсједник СДС-а, јер би вратио углед странци у сваком погледу, али ће ови издајнички кружоци бити против, дај Боже да се варам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако је то, али како цес је саставит?

05.03.2019 11:33

Мозес лако скупстину распустити, али морас мислити и како цес је саставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

05.03.2019 12:01

Гору гамад од садасњих се немозе наци па тако да се треба распустити скупстина па онда видјети даље ниста се немозе изгубити са тим.

Name

Ре:

05.03.2019 13:57

Саставити је од људи који су читаву ноћ хватали додиклије у покушајима преваре, крађе и лоповлука! Такви људи заслужују да одлучују о свему, а не олош који на криминалу заснива своју тиранију!

Name

Зеница

05.03.2019 11:49

Дали знате да је Милицевиц из Зенице? И јос ктоме да је исао у цувену зеницку гимназију? Вецина гимназијалаца његове генерације су паметни, успјесни и освјестени људи. Да, прије свега људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.03.2019 12:26

Не знам у коју је гимназију ишао али знам какав је човјек, колико зна , колико је поштен, тачније знам га одлично и камо среће да их имамо бар мало више оваквих.

Name

Ре Борац

05.03.2019 13:59

Генерација 1981. Од нас цца 200 из генерације, најмање 180 је заврсило факултет и многи су признати професори у САД, Аустралији, Јапану, врхунски доктори, директори, приватници, јавне лицности итд итд. А Милан је један од нас и без обзира гдје смо и ста смо редовно се цујемо и поврх тога поштујемо без обзира на све.

Name

XY

05.03.2019 15:27

Баја је исао у средњу месарску у Бањалуци и зато је и научио рикати под Саторима. То Срби висе цијене од културе.

Name

правда

05.03.2019 12:51

цеститам милицевицу само растерај ту нбагру око себе буди прави наследник возда карадјордја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницанин

05.03.2019 13:56

Нее познајем доктора Милицевица и нијесам цлан нити једне странке али у сваком слуцајуцеститке од срца на побједи одавно се нисам оволико обрадовао а ово је само доказ са вецим надзором на гласацким мјестима да се исказе права зеља гласаца

Name

РЕАЛНО

05.03.2019 16:36

Парламент папака треба по аутоматизму распуштати гдје год не успије опозив.Ни у каквом случају да такав скуп вуцибатина одлучује о судбини народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пејасин

05.03.2019 18:21

А колико це костати ванредни избору у Теслицу ? И када опозиција прави тросак око избора онда је све ОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

05.03.2019 18:24

Све цеститке за СДС Теслиц,нацелника Милицевица али и за народ Теслица првенствено.Истине ради треба истскнути и да Теслицки референдум и Добојски избори ни по цему нису слицни и упоредиви,а објадницу и због цега.Наиме,у Теслицу је и поред неколицине прелетаца Опстинска организација СДС остала хомогена,са свим мјесним одборима и акивистима,то је ипак озбиљна оргснизација која врси власт 6 година у континуитету.Не треба занемарити ни будзет града којим управља нацелник Милицевиц,односно могуцност да бар донекле задовољава потребе градјана,све су то битни моменти ове утакмице и није лако скинути нацелника с функције сто резултати у многим локалним заједницама показују годинама уназад.УДобоју пак с једне стране су били сви,све странке прододиковске оријентације,муслиманска популација,будзети града и владе РС,цак и полиција и тузиластво,о изборним комисијама да и не говоримо.По свему једна ситуација која се мозе слободно назвати силовањем народа.С друге стране су били неколицина активиста СДС који цак у задњих годину дана били потпуно избацени из странацких органа,анатемисани и маргинализовани,свих 60 мјесних одбора је отисло уз Обрена Петровица и његову групу,са комплетком странацком инфраструктуром,активистима који су водили све претходне изборне циклусе.Све је у мјесец дана морало да се покрене од нуле,са ледине такореци,без новца,средстава,столица да се има гдје сјести,базе цланства и свега сто цини градску организацију.Лисени било какве помоци од било кога осим Вукоте Говедарице,нико није досао у Добој,ни Мициц,ни Милицевиц,нико...сви су цекали да Обрен демонстрира силу и зада Вукоти конацни ударац.Крали су нас,отимали,тукли,брутално и ван сваке мјере и људскости.ИПоред свег тог цца 4000 људи је смогло снаге и храбрости да прузи отпор,цак вјероватно и висе јер нико не зна колико су украли и насих гласова ако су могли да убаце 15000 својих...И ста смо добили,осуде,блацење,ријеци као сто су потоп,катастрофа...И поред тог сви це се увјерити 2020 сто је и ко је СДС у Добоју.А господин Милицевиц уз сво постовање и увазавање моје маленкости за свој рад и посвеценост СДС је рекао једну јако погресну квалификацију предсједника СДС Вукоте Говедарице у емисији на БН телевизији,а то је да је за вријеме предсједниковања странком у њој отворено јако много зариста,при том заборавивси да казе ко је та зариста отварао,да ли Говедарица или локални кнезови СДС,олицени у Мицицу,Бјелици,Петровицу...Истина је да је предсједник та зариста покусавао л окализовати и супротставити се непотизму старих цланова који су од СДС добкли и извукли све....Ово тек толико да се мало цује и другације видјење свега,не зелеци умањити херојство Теслицког народа и СДС...замислимо се мало сви редом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

07.03.2019 22:54

Тако је Зоране. Чак је у пар наврата оправдавао Обрена и заговарао разговоре са Додиком. Он се одлично организовао и одбранио свој статус, али што сво заједно у октобру не стадоше на чело народа и не наставише протесте док се не докажу изборне крађе и преваре. Никада народ није био расположенији за протесте, али их Додо и пар интережџија извозаше као балавце. И сад треба хладне главе о свему добро промислити да нам се не понављају исте грешке.

Name

Тинтор

05.03.2019 18:24

Милицевиц је ОК.Али гдје це он бити предсједник СДС? Ова странка треба некога ко це направити пробој и овај Милицевиц дефинитивно није од тога соја. Вициоус цирцле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доказ

06.03.2019 12:44

Ово је недвосмислен доказ да Додиг народним парама, а заарад инртереса западних странаца (бритање) купује изборе и тиме УНИСТАВА српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДОКАЗ

07.03.2019 06:53

БРАВО! Права истина, како то невиде грађани, ста им је у глави....ЦИСТА СЕКТА Живио Теслић и његови грађани.

Name

Пензионер

07.03.2019 14:01

Под хитно распустити скупстину млоги од њи неце висе никад сјести у скупстинске клупе по готову они који су покусали да покраду гласацке листице сама им је среца сто им је змај одСипова близу па могу код њега цувати краве