Miličević raspušta skupštinu?

Građani Teslića se na nedeljnom referendumu izjasnili protiv opoziva načelnika te opštine. Ubedljivom većinom glasači ove lokalne zajednice doneli odluku o nastavku mandata.

Republika Srpska 05.03.2019 | 08:00
Miličević raspušta skupštinu?
Voljom građana opštine Teslić, načelnik Milan Miličević neće biti opozvan i nastaviće da obavlja tu funkciju do narednih opštinskih izbora iduće godine.


Takav je rezultat referenduma o opozivu sa ukupno 71 biračkog mesta, na kojima je 42.000 registrovanih birača imalo priliku da se izjasni o poverenje načelniku Milanu Miličeviću.

Na birališta ih je izašlo nešto manje od 17.000, od kojih za opoziv bilo šest hiljada, a preostali su se izjasnili protiv. Skupštinskom odlukom posebno formirana komisija za sprovođenje referunduma do u ponedeljak pre podne nije izašla sa kompletnim rezultatima, već je saopštila delimične, na osnovu 64 odsto obrađenih rezultata, da je za opoziv bilo 34 odsto izašlih na referendum, a ostali su bili protiv.

Tokom dana i nakon zatvaranja glasačkih mesta bilo je dosta prigovora. SDS je isticao da je proces netransparentan, da birački odbori ne dozvoljavaju uvid u zapisnike nakon prebrojavanja. Ipak, situacija se zakomplikovala tek uveče, pa je u jednom ugostiteljskom objektu blizu prostorija gde je zasedala Komisija izbila tuča između pristalica SDS i SNSD, koji je i pokrenuo inicijativu za opoziv.

Situacija se pre ponoći smirila, ali su pristalice SDS ostale u blizini kako bi dežurstvom, kako su obrazložili iz SDS, sprečile pokušaj lažiranja referenduma.

Iako će tek uslediti analize testiranja glasača u Tesliću oko opoziva kadra SDS, mnogi se već slažu u oceni da će ovo vratiti poljuljani renome te stranke. Međutim, kako se predviđa ne i predsednika Vukote Govedarice, već će ojačati šanse predsednika Glavnog odbora SDS Miličevića da u najavljenim unutarstranačkim izborima preuzme i funkciju predsednika stranke.

Vukota Govedarica, predsednik SDS, poručio je da je u Tesliću pobedio narod koji je pokazao da se ne plaši i da je nepokolebljiv. Čestitajući pobedu načelniku Teslića Milanu Miličeviću, građanima i aktivistima SDS, Govedarica je rekao da je ovo pobeda građana Teslića, načelnika Miličevića i SDS, koji nisu poklekli pritiscima i pretnjama kojih je bilo.

- U više navrata sam poslednjih dana boravio u Tesliću i uverio sam se u odlučnost i nepokolebljivost građana i naših aktivista, što mi je ulivalo nadu da će sačuvati vrednosti za koje se zalagao SDS i naš načelnik - kazao je Govedarica.

On je konstatovao da je Teslić dokaz, kao i nedavno opština Rudo, da je pobeda izvesna kada imate koliko-toliko regularne uslove za izbore. 

U izjavi za "Novosti", Milan Miličević je ocenio da su zaokruživanjem na glasačkom listiću "protiv opoziva" njegovi sugrađani glasali protiv onih koji bi nastavkom koruptivnih radnji preuzeli opštinu i kojima je lični interes jedini motiv bavljenja politikom, jer opštinu Teslić i njen budžet posmatraju samo kao plen kojim će napuniti svoje džepove. Raspuštanje Skupštine i vanredni izbori, koji će uslediti, Miličević kaže da su opravdani i neophodni nakon neuspele smene. Od 29 odbornika SO Teslić, čak je 13 promenilo stranački dres i ne deluje u ime stranke sa čije liste su izabrani u Skupštinu 2016. godine.

Novosti

Komentari / 47

Ostavite komentar
Name

А

05.03.2019 08:17

Ја ово разумјех да је Миличевић побједио а да се љуља фотеља Вукоти. 'Ел так'о?

ODGOVORITE
Name

re A

05.03.2019 09:45

Bolje je biti načelnik u Tesliću, nego predsjednik SDS-a. Teško je zadovoljavat apetite svojih "prvaka" u stranci a da se drugi ne ljute.

Name

Vuk

05.03.2019 10:19

Moguce tako kako si rekao, ali dva dana prije glasanja o opozivu Milicevic je bio na BNu i rekao je par stvari.Jedna od njih je da je nespojiva funkcija nacelnika opstine, sa mjestom predsjednika stranke zbog obaveza, rekao je i da se Vukota mozda nije najbolje snasao, ali je isto tako rekao i da se stranka mora podmladiti kadrovski ojacati itd.Potpuno korektno misljenje, ja ne vidim da tu ima prostora za Cicka I Micu koji su sa Obrenom isli dodiku na kanabe da vide sta bi mogli usicariti i strpati u svoje dzepove, bez dogovora na nivou stranke.Bio je to opsti grabez, sta cu ja dobiti?Koji su to lesinari.Vukota trenutno nema zamjenu, mozda bi doktor mogao biti umjesto njega,ali i doktor je odmjeren covjek, za mene otkrovenje.Teslic ima izvanrednog nacelnika

Name

Istina

05.03.2019 10:50

Milicevic primjer kako jedan covjek treba da se ponad i odnosi prema funkciji koju obavlja. SNSD misli kako je on Bog, niko ko ima svoj stav i misljenja nije dobar, jer oni imaju rulju kojoj su isparali mozak i koja misli kako niko sem njih ne moze voditi ovu zemlju. Glupog covjeka ne moze te nauciti pameti, narod nema hljeba da jede i prezivljava a tapse lopovima, pa sta reci imamo glup ograničen narod.

Name

DA

05.03.2019 11:13

I TREBA OVAKAV BORAC NA CELO OPOZICIJE. SA ZLOCINCIMA SE TREBA OVAKO BORIT DA TE NE POKRADU A NE KAO VUKOTA IZDAVAT NEKA SAOPSTENJA. DA SU SE OVAKO SVI BORILI I NA OPSTIM IZBORIMA BI BIO OVAKAV REZULTAT, NEBI BILO SVE NASTIMANO, POKRADENO!!!

Name

Zar ne!?

05.03.2019 11:29

Da, neki su iz opozicije pomagali u kradji pa potrcali sa cestitanjima. Glasace iznevjwrili.

Name

Борислав

05.03.2019 11:34

Све честитке Др. Миличевићу који би сада требао остати уз своје грађане и наставити изградњу Теслића. Њему је боље бити са својим грађанима него лутати по РС.СДС се мора отарасити свих потпредседника странке па тек онда бирати новог председника странке.

Name

Gojko

05.03.2019 12:02

Jedini čovek u szp koji je normalan i sve najbolje mu želim

Name

Romanija

05.03.2019 12:36

Ovo je isljučivo pobjeda doktora Miličevića, a ne SDS, inemoj da se zanosite da je pobjedio SDS. Da je bilo pameti i manje sujete, i još prije Bosića, stranku je trebao voditi Miličević. Vidite da je sve u karakteru ljudi, nije mogla da ga sruši ni Dodikova mašinerija. Zdrav i živ bio doktore.

Name

Teslić

05.03.2019 15:21

Očekujemo od Nacelnika da uskoro pusti vodu A Papčine kupljenih prodanih odbornika će da odu.

Name

Cika kure

05.03.2019 16:25

Iza Bogdanica stoje Marinko Djukic neosudjeni ratni zlocinac,pa karamandja tj Vlado Djuric automehanicar,tj upravljac nature vite firme Dodika i Harisa Sillajdzica,ekipa gdje je inteligencija rekla zbogom a kriminal jedina im znana norma ponasanja,Ugodnom Mili evicu nije bilo tesko da pobjedi gore navedenu bagru

Name

RE

05.03.2019 18:26

Ako ovi koji spominju Cicka misle da je on nekakav Dodikov vazal,neka znaju da su u krivu.

Name

Mir Mal.

05.03.2019 22:02

Romanijo, potpuno si u pravu. I jos jedna sitnica: Cicko nije sujetan.Vjerujem da nece imati problema da se skloni, a I pomogne najboljem kandidatu, buducem predsjedniku SDS-a, Dr Milicevicu. Sa njim na celu, uz pomoc mladih I iskusnih SDS-ovaca, otvara se nova,svjetlija stranica,drzavotvorne stranke Republike Srpske.

Name

RE za sve

07.03.2019 22:46

Ne branim Govedaricu, čak i ja smatram da se nije najbolje snašao i da je imao loše savjetnike odmah poslije izbora, ali gledala sam intervju Miličevića na BN-u i neke mi se stvari nisu nimalo dopale kod njega. Branio je Obrena Petrovića i još neke kadrove SDS-a koji nisu za odbranu. Suzana ga je par puta prozvala po pitanju koaliranja sa SNSD-om i on nije ni jednom eksplicitno bio protiv, već je zagovarao razgovore. Ja nisam shvatila da on ne bi bio predsjednik stranke. Vrlo rado bi bio. To i jeste rak rana SDS-a što je mala bara, a puna krokodila. Zašto nije predsjedništvo jkedinstveno zajedno sa predsjednikom odmah poslije izbora u oktobru stalo na čelo naroda i ne razilazilo se dok se ne otkriju izborne krađe i prevare. Narod je vidio sve, bio voljan, posebno u Banja Luci. Mi bismo danas imali vlast, ali je Dodik odlično izmanevrisao, razbio opoziciju, razjedinio SDS u ime nekakvog srpskog jedinstva, žestoko ih većinu povukao za noseve i onda zaigrao pred njihovim vratima. Svoj se sopstveni prag bolje brani, nego više pragova. Ali u svakom slučaju i ovo je dobra stvar da nas dalje onaj prevarant i iluzionista ne vuče za nos, a i naše skutonoše koje su u svako doba spremne nositi skute Miloradu Dodiku.

Name

Milun

05.03.2019 08:24

Treba podržati ovog ljudinu na predstojećim izborima i da ako su građani pametni njegova partija pbijedi a može on uzeti i koalicionog partnera pa da to bude 100%, da mu ovi neljudi iz SNSD ne mogu ništa.

ODGOVORITE
Name

Reis

05.03.2019 10:23

Šta kažu iz Socijalisticke Partije (cuj socijalisticke) i mali Djokica? Jesu li i oni u timu lopova snsd ili su za pravdu?

Name

Cale!

05.03.2019 09:00

Pod hitno Milicevica za predsjednika SDSa!

ODGOVORITE
Name

TAKO JE !!!

05.03.2019 09:21

MILIČEVIĆ ZA PREDSJEDNIKA - POŠTEN, INTELIGENTAN I ODGOVORAN... A SADA JE POKAZAO I DA JE IZUZETNO HRABAR KADA JE GOLORUK STAO ISPRED BOGDANIĆEVIH VUCIBATINA !!!

Name

Valjda jasno

05.03.2019 09:43

Ojacati opstine i gradove sposobnim ljudima. Tu je uspjeh stranke, kao i boljeg zivota svih nas.

Name

re tako

05.03.2019 10:33

Ha, ha jeste i sposoban - pobijedio Bogdanica. Pa to je isto kao da je pogodio prazan gol sa pola metra.

Name

Valjda jasno

05.03.2019 11:24

Ko misli na Bogdanica, mislim na sposobnost nacelnika da uspjesno vodi Teslic.

Name

Arsa

05.03.2019 10:14

Po načelima demokratije ovo izjašnjavanje građana nije legitimno jer je izašlo manje od 50 % upisanih birača. Ovo je nedvosmislen dokaz kako je vlast pokrala izbore. Nema slobode dok se listići ne budu skenirali na licu mesta tokom ubacivanja u glasačke kutije.

ODGOVORITE
Name

777

05.03.2019 10:37

A šta je tebi legitimno,bili bilo legitimno da su pokrali izbore kao što su pokušali na par mjesta ali ih je dobra organizacija sprečila, a taj debil Bogdanić može sada puhati u prazno i ucjenjivati,gmaz obični a ima i još takvih u svakoj opštini, debelo se obogatili i malo im, ako ima Boga stiće kazna kad tad, svaka čast Miličeviću.

Name

Vladavina prava

05.03.2019 11:26

Izborni zakon na tapet, pa sve sto ne valja mijenjati.

Name

re Arsa

05.03.2019 11:57

A možda je vlast protjerala ili otjerala narod iz ove države pa nema ko da glasa.

Name

Arsa

05.03.2019 15:01

Za 777: Nisam za režim, samo sam za legitimnost izbora, ne kapiram kako si zaključio da sam za SNSD? Sportski pozdrav!

Name

Miroslav

05.03.2019 11:04

Vidi ti onog gegavca,Bogdanića sto su mu apetiti bili porasli..

ODGOVORITE
Name

САЊА

05.03.2019 11:25

Само напријед Милане све уљезе и кучљене папке макни из скупштине. Само још и СДС очистите од додикових климоглава и бићете права странка.

ODGOVORITE
Name

Pravna drzava

05.03.2019 11:38

Ljudi u lokalnim zajednicama najbolje znaju, ko su sposobni, ko su skolovani, ko su dobri i cestiti gradjani, ko nije prevarant i kriminalac., lazov,ko pljacka na lokalu, kao o ko iskoristava radnike, ko iskoristava i ponizava mlade obrazovane ljude a u sustini je niko i nista osim obicni kriminalni olos. Ali novi izborni zakon je potreban.

Name

Milićević je pobijedio

05.03.2019 11:28

Prije svega kao čovjek, a ne kao SDS-ovac. On je u prethodnom periodu pokazao svoje ljudske kvalitete, što je "on kao pojedinac", jer u stranci je, na žalost puno izdajnika, čak u prvim redovima. Ovaj Čovjek je odmjeren, kulturan, obrazovan, elokvevtan, dakle pravi intelektualac, da ga je zadovoljstvo slušati. Niko u postojećem SDS-u mu nije za poređenje, ni blizu, što je izvan svake sumnje. Bio bi pravi potez da on bude predsjednik SDS-a, jer bi vratio ugled stranci u svakom pogledu, ali će ovi izdajnički kružoci biti protiv, daj Bože da se varam...

ODGOVORITE
Name

Lako je to, ali kako ces je sastavit?

05.03.2019 11:33

Mozes lako skupstinu raspustiti, ali moras misliti i kako ces je sastaviti.

ODGOVORITE
Name

Kum

05.03.2019 12:01

Goru gamad od sadasnjih se nemoze naci pa tako da se treba raspustiti skupstina pa onda vidjeti dalje nista se nemoze izgubiti sa tim.

Name

Re:

05.03.2019 13:57

Саставити је од људи који су читаву ноћ хватали додиклије у покушајима преваре, крађе и лоповлука! Такви људи заслужују да одлучују о свему, а не олош који на криминалу заснива своју тиранију!

Name

Zenica

05.03.2019 11:49

Dali znate da je Milicevic iz Zenice? I jos ktome da je isao u cuvenu zenicku gimnaziju? Vecina gimnazijalaca njegove generacije su pametni, uspjesni i osvjesteni ljudi. Da, prije svega ljudi

ODGOVORITE
Name

Borac

05.03.2019 12:26

Ne znam u koju je gimnaziju išao ali znam kakav je čovjek, koliko zna , koliko je pošten, tačnije znam ga odlično i kamo sreće da ih imamo bar malo više ovakvih.

Name

Re Borac

05.03.2019 13:59

Generacija 1981. Od nas cca 200 iz generacije, najmanje 180 je zavrsilo fakultet i mnogi su priznati profesori u SAD, Australiji, Japanu, vrhunski doktori, direktori, privatnici, javne licnosti itd itd. A Milan je jedan od nas i bez obzira gdje smo i sta smo redovno se cujemo i povrh toga poštujemo bez obzira na sve.

Name

XY

05.03.2019 15:27

Baja je isao u srednju mesarsku u Banjaluci i zato je i naučio rikati pod Satorima. To Srbi vise cijene od kulture.

Name

pravda

05.03.2019 12:51

cestitam milicevicu samo rasteraj tu nbagru oko sebe budi pravi naslednik vozda karadjordja

ODGOVORITE
Name

Zvornicanin

05.03.2019 13:56

Nee poznajem doktora Milicevica i nijesam clan niti jedne stranke ali u svakom slucajucestitke od srca na pobjedi odavno se nisam ovoliko obradovao a ovo je samo dokaz sa vecim nadzorom na glasackim mjestima da se iskaze prava zelja glasaca

Name

РЕАЛНО

05.03.2019 16:36

Парламент папака треба по аутоматизму распуштати гдје год не успије опозив.Ни у каквом случају да такав скуп вуцибатина одлучује о судбини народа.

ODGOVORITE
Name

Pejasin

05.03.2019 18:21

A koliko ce kostati vanredni izboru u Teslicu ? I kada opozicija pravi trosak oko izbora onda je sve OK.

ODGOVORITE
Name

Zoran

05.03.2019 18:24

Sve cestitke za SDS Teslic,nacelnika Milicevica ali i za narod Teslica prvenstveno.Istine radi treba istsknuti i da Teslicki referendum i Dobojski izbori ni po cemu nisu slicni i uporedivi,a objadnicu i zbog cega.Naime,u Teslicu je i pored nekolicine preletaca Opstinska organizacija SDS ostala homogena,sa svim mjesnim odborima i akivistima,to je ipak ozbiljna orgsnizacija koja vrsi vlast 6 godina u kontinuitetu.Ne treba zanemariti ni budzet grada kojim upravlja nacelnik Milicevic,odnosno mogucnost da bar donekle zadovoljava potrebe gradjana,sve su to bitni momenti ove utakmice i nije lako skinuti nacelnika s funkcije sto rezultati u mnogim lokalnim zajednicama pokazuju godinama unazad.UDoboju pak s jedne strane su bili svi,sve stranke prododikovske orijentacije,muslimanska populacija,budzeti grada i vlade RS,cak i policija i tuzilastvo,o izbornim komisijama da i ne govorimo.Po svemu jedna situacija koja se moze slobodno nazvati silovanjem naroda.S druge strane su bili nekolicina aktivista SDS koji cak u zadnjih godinu dana bili potpuno izbaceni iz stranackih organa,anatemisani i marginalizovani,svih 60 mjesnih odbora je otislo uz Obrena Petrovica i njegovu grupu,sa kompletkom stranackom infrastrukturom,aktivistima koji su vodili sve prethodne izborne cikluse.Sve je u mjesec dana moralo da se pokrene od nule,sa ledine takoreci,bez novca,sredstava,stolica da se ima gdje sjesti,baze clanstva i svega sto cini gradsku organizaciju.Liseni bilo kakve pomoci od bilo koga osim Vukote Govedarice,niko nije dosao u Doboj,ni Micic,ni Milicevic,niko...svi su cekali da Obren demonstrira silu i zada Vukoti konacni udarac.Krali su nas,otimali,tukli,brutalno i van svake mjere i ljudskosti.IPored sveg tog cca 4000 ljudi je smoglo snage i hrabrosti da pruzi otpor,cak vjerovatno i vise jer niko ne zna koliko su ukrali i nasih glasova ako su mogli da ubace 15000 svojih...I sta smo dobili,osude,blacenje,rijeci kao sto su potop,katastrofa...I pored tog svi ce se uvjeriti 2020 sto je i ko je SDS u Doboju.A gospodin Milicevic uz svo postovanje i uvazavanje moje malenkosti za svoj rad i posvecenost SDS je rekao jednu jako pogresnu kvalifikaciju predsjednika SDS Vukote Govedarice u emisiji na BN televiziji,a to je da je za vrijeme predsjednikovanja strankom u njoj otvoreno jako mnogo zarista,pri tom zaboravivsi da kaze ko je ta zarista otvarao,da li Govedarica ili lokalni knezovi SDS,oliceni u Micicu,Bjelici,Petrovicu...Istina je da je predsjednik ta zarista pokusavao l okalizovati i suprotstaviti se nepotizmu starih clanova koji su od SDS dobkli i izvukli sve....Ovo tek toliko da se malo cuje i drugacije vidjenje svega,ne zeleci umanjiti herojstvo Teslickog naroda i SDS...zamislimo se malo svi redom...

ODGOVORITE
Name

Ana

07.03.2019 22:54

Tako je Zorane. Čak je u par navrata opravdavao Obrena i zagovarao razgovore sa Dodikom. On se odlično organizovao i odbranio svoj status, ali što svo zajedno u oktobru ne stadoše na čelo naroda i ne nastaviše proteste dok se ne dokažu izborne krađe i prevare. Nikada narod nije bio raspoloženiji za proteste, ali ih Dodo i par intereždžija izvozaše kao balavce. I sad treba hladne glave o svemu dobro promisliti da nam se ne ponavljaju iste greške.

Name

Tintor

05.03.2019 18:24

Milicevic je OK.Ali gdje ce on biti predsjednik SDS? Ova stranka treba nekoga ko ce napraviti proboj i ovaj Milicevic definitivno nije od toga soja. Vicious circle.

ODGOVORITE
Name

Dokaz

06.03.2019 12:44

Ovo je nedvosmislen dokaz da Dodig narodnim parama, a zaarad inrteresa zapadnih stranaca (britanje) kupuje izbore i time UNISTAVA srpski narod.

ODGOVORITE
Name

ZA DOKAZ

07.03.2019 06:53

BRAVO! Prava istina, kako to nevide građani, sta im je u glavi....CISTA SEKTA Živio Teslić i njegovi građani.

Name

Penzioner

07.03.2019 14:01

Pod hitno raspustiti skupstinu mlogi od nji nece vise nikad sjesti u skupstinske klupe po gotovu oni koji su pokusali da pokradu glasacke listice sama im je sreca sto im je zmaj odSipova blizu pa mogu kod njega cuvati krave