Случај Борјан пред министром

Саша Борјан, кандидат ПДП на недавним пријевременим изборима за градоначелника Требиња, у складу с прописима је премјештен с мјеста љекара у Хитној помоћи на позицију координатора Службе за увођење, праћење и побољшање квалитета и сигурности здравствених услуга.  

Република Српска 05.03.2019 | 07:30
Случај Борјан пред министром
То је суштина одговора министра здравља и социјалне заштите Српске Алена Шеранића на питање посланика ПДП у Народној скупштини РС Љубише Крунића.

– У Требињу је направљен политички прогон над др Сашом Борјан, који је радио девет година у Хитној помоћи, на начин да је премјештен на радно мјесто координатор и шеф је само једном раднику. Ово је урађено само зато што је противкандидат, кандидату СНСД. На његово мјесто је дошао други љекар. Да ли ћете, господине министре реаговати и предузети неке мјере, да заштитите свог колегу и тиме спријечите политичке прогоне – питао је Крунић.

Шеранић је образложио да је Борјан уговором о раду на неодређено вријеме из 2014. и анексом из априла 2017. године распоређен на радно мјесто доктор медицине у Служби за хитну медицинску помоћ и хитни санитетски превоз, у оквиру Службе за медицинске послове у Дому здравља Требиње.

– Имајући у виду потребе процеса рада и организације рада у Служби  за увођење, праћење и побољшање квалитета и сигурности здравствених услуга, послодавац је сходно члану 7. став 2. Посебног колективног уговора за запослене у области здравства донио Рјешење 24. децембра 2018, којим се Саша Борјан привремено распоређује на радно мјесто координатора у тој служби – написао је Шеранић у одговору. 

Такође, додао је он, посебним колективним уговором за запослене у области здравства прописано је да се запослени у току рада може распоредити на свако радно мјесто у мјесту рада које одговара степену и врсти његове стручне спреме, знању и способностима, ако постоји потреба процеса рада и организације рада код послодавца.

– С обзиром на чињеницу да је због процеса рада и организације рада код послодавца постојала објективна потреба за привременим распоређивањем именованог радника на радном мјесту, које према Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Јавне здравствене установе Дом здравља Требиње одговара степену и врсти стручне спреме, знању и способностима, али у оквиру друге организационе јединице, послодавац је донио Рјешење о привременом распоређивању радника Саше Борјана на радно мјесто координатор Службе за увођење, праћење и побољшање квалитета и сигурности здравствених услуга – одговор је министра.

Подсјећамо, премјештај Борјана десио се када је он објавио кандидатуру за градоначелника Требиња. Изборе је изгубио од Мирка Ћурића из СНСД.

 Српскаинфо

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ццц

05.03.2019 06:34

Колективни уговори це нас доци ропства и биједе, све је намјестено, синдикалци су њихови људи у 99% слуцајева, директори их купе за мале паре и раде са њима ста хоце. Тако је и у ЕРС пола синдиката водја се продало тако је и у здравству зељезницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

05.03.2019 09:26

ДА, ТАЧНО СУ ЦИТИРАНИ ПРОПИСИ О ПРЕМЕШТАЈУ РАДНИКА, АЛИ У ОВОМ СЛУЧАЈУ ПОСЛОДАВАЦ НИЈЕ НАВЕО НИ ЈЕДАН РАЗЛОГ КОЈИ ОПРАВДАВА ОДЛУКУ О ПРЕМЕШТАЈУ РАДНИКА, НЕГО ЈЕ ПОСЛОДАВАЦ ЗЛОУПОТРЕБИО И ПОГРЕШНО ИСКОРИСТИО СВОЈЕ ДИСКРЕЦИОНО ПРАВО, АЛИ ЈЕ ЧИЊЕНИЦА ДА ЈЕ ОДЛУКА БЕЗ ОСНОВА.... БОЈАНЕ ИДИ НА СУД !!!

Name

бака

05.03.2019 06:56

еј мој докторе да си имо контролу на бирацким мјестима као у теслицу сад би бијо градонацелник као и милицевиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин рс

05.03.2019 06:57

Да сте контролисали изборе као ови у Теслићу, Борјан би побједио, а овако трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЊА

05.03.2019 07:23

Типична одмазда режима са не истомишљеницима. И ово није у нивоу његове квалификације него доста ниже а наравно и плата доста нижа него што је имао док је радио као доктор служби хитне помоћи. И министре не измишљај топлу воду очито је да си се ставио у одбрану режима а не оштећеног доктора Борјана. Сад једно питање! А зашто баш др Борјан да буде премјештен а не неко ко припада режиму?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницанин

05.03.2019 07:38

Докторе главу горе усоро це они сами себе зубима поклат како су кренули

Name

Ре

05.03.2019 09:45

Никад докторе нећу разумјети, па бар ви можете бирати гдје да радите , ако није куповна диплома што каже мој комшија , секунде неби чекао.

Name

ЗА ПЕ

05.03.2019 16:44

ПА ОНИ ТО ХОЋЕ ДА ОТЈЕРАЈУ НЕИСТОМИШЉЕНИКЕ,ЗАТО ВАМ И ЈЕСТЕ ТАКАВ КОЛЕКТИВНИ ДА СЕ НАРОДУ СМУЧИ И ДА БЈЕЖИ ОДАВДЕ.ЗАСТО БИ МИ ИСЛИ ИЗ НАСЕ ДРЗАВЕ ЗБОГ ШЉАМА КОЈЕ ДОДИК ДРЖИ НА ВЛАСТИ,ПАШЋЕ И ОНИ!

Name

ММ

05.03.2019 09:25

РЕЦЕ МИНИСТАР И ЗИВ ОСТАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Министар

05.03.2019 09:59

Не бих био овдје гдје сам да не слушам партију и ВОДЈУ свих сектаса. Извини Борјане и теби је то јасно,немам ни ја слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родитељ

05.03.2019 10:02

СТО ТИ МОМАК НЕ УЦИС ЈЕЗИК И НАПОЉЕ КАО И ВЕЦИНА ТВОЈИХ КОЛЕГА СТО СУ ОТИСЛИ И СТО ЦЕ ОТИЦИ...ПОЛИТИКА ЈЕ КУРВА..А СТО БИ ТИ У ОВОЈ ДРЗАВИ ПРОПАЛОЈ ИСАО У ПОЛИТИКУ СЕМ СТО ВИДИС ДА СЕ ТАКО БОГАТИ И НАПРЕДУЈЕ..ПИСУ СЕ ТИТУЛЕ ИСПРЕД ТО ДР...ИДИ ЦОВЈЕЦЕ ОДАВДЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РОДИТЕЉЕ

05.03.2019 16:46

ПА АКО ОДЕ САВ ЧЕСТИТ НАРОД У ШТА ЋЕ СЕ ПРЕТВОТИТИ ОВА ДРЖАВА?

Name

народ

05.03.2019 16:40

ЂУБРАД ЈЕДНА ДОЋИ ЋЕ И ВАМА КРАЈ.НЕКО ЋЕ СЕ И НА ВАМА ИЖИВЉАВАТИ! НЕ БРИНИ САША ИЗДРЖАЋЕШ ТИ И ТО,А ДОЋИ ЋЕ ДАН ДА ИМ ВРАТИШ МИЛО ЗА ДРАГО!!!

ОДГОВОРИТЕ