Тужна прича мрачног Болтона...

Имали Окочу, Јера, Кампа и Олердајса, а данас немају ни за воду! Клуб стар 145 година доведен до просјачког штапа и озбиљно му прети гашење!

Фудбал 08.03.2019 | 23:07
Тужна прича мрачног Болтона...
Настављају се муке за некадашњег прмијерлигаша Болтон Вондерерсе. Овом клубу данас је званично затворен и тренинг центар у јеку финансијских проблема који раздиру некада један од најомиљенијих клубова за све неутралне љубитеље енглеског фудбала.

Јеро, Кампо, Окоча, Јанакопулос... На клупи сјајни Сем Олердајс, Болтон је почетком 21. века био симбол лепог фудбала. Али, временом је дотакао дно, испао чак и у трећу лигу у једном тренутку, а већ неколико година се мучи у Чемпионшипу, где му је сада угрожен не само опстанак већ и само постојање историјски важног клуба основаног давне 1874. године.

Играчи и стручни штаб још нису примили плате за фебруар, навијачи протестују из недеље у недељу против председника, а на терену се ређају порази. Чак је полиција Манчестера тужила овај клуб јер им није платио за обезбеђивање домаћих утакмица, па Вондерерсе очекују нови трошкови.

Власник Болтона Кен Андерсон очајнички тражи некога да прода клуб, који је претпоследњи на табели и заостаје седам бодова за безбедном зоном.

Ипак, тешко да ће тај план спровести у дело након информације да је клубу онемогућено функционисање и тренинг центра у којем нема хране, воде и осталих намирница за играче и стручни штаб.

Тужно. Болтон је клуб велике традиције, који постоји већ 145 година и који, нажалост, лагано изумире под стегама комерцијализације фудбала.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар