Tužna priča mračnog Boltona...

Imali Okoču, Jera, Kampa i Olerdajsa, a danas nemaju ni za vodu! Klub star 145 godina doveden do prosjačkog štapa i ozbiljno mu preti gašenje!

Fudbal 08.03.2019 | 23:07
Tužna priča mračnog Boltona...
Nastavljaju se muke za nekadašnjeg prmijerligaša Bolton Vondererse. Ovom klubu danas je zvanično zatvoren i trening centar u jeku finansijskih problema koji razdiru nekada jedan od najomiljenijih klubova za sve neutralne ljubitelje engleskog fudbala.

Jero, Kampo, Okoča, Janakopulos... Na klupi sjajni Sem Olerdajs, Bolton je početkom 21. veka bio simbol lepog fudbala. Ali, vremenom je dotakao dno, ispao čak i u treću ligu u jednom trenutku, a već nekoliko godina se muči u Čempionšipu, gde mu je sada ugrožen ne samo opstanak već i samo postojanje istorijski važnog kluba osnovanog davne 1874. godine.

Igrači i stručni štab još nisu primili plate za februar, navijači protestuju iz nedelje u nedelju protiv predsednika, a na terenu se ređaju porazi. Čak je policija Mančestera tužila ovaj klub jer im nije platio za obezbeđivanje domaćih utakmica, pa Vondererse očekuju novi troškovi.

Vlasnik Boltona Ken Anderson očajnički traži nekoga da proda klub, koji je pretposlednji na tabeli i zaostaje sedam bodova za bezbednom zonom.

Ipak, teško da će taj plan sprovesti u delo nakon informacije da je klubu onemogućeno funkcionisanje i trening centra u kojem nema hrane, vode i ostalih namirnica za igrače i stručni štab.

Tužno. Bolton je klub velike tradicije, koji postoji već 145 godina i koji, nažalost, lagano izumire pod stegama komercijalizacije fudbala.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar