Украјина: Политика изнад спорта!

Ракицки дефинитивно избачен из репрезентације Украјине! Један од најбољих играча државног тима прецртан зато што је прешао у руски Зенит!

Фудбал 05.03.2019 | 15:15
Украјина: Политика изнад спорта!
Зар и ти, сине Андреј? Политика је ушла у све поре украјинског друштва, поготово када је било какав однос са Русима у питању. Није томе одолео ни легендарни Андреј Шевченко, селектор репрезентације, који је дефинитивно избацио из државног тима Јарослава Ракицког зато што је у зимском прелазном року прешао из Шахтјора у Зенит.

О томе се шпекулисало у последњих месец дана, али сада је званично, пошто је изашао списак играча за утакмице са Португалом и Луксембургом у квалификацијама за Европско првенство, на којем немаРакицког, једног од најбољих играча у држави.

Дефанзивац Јарослав Ракицки је 28. јануара прешао из Шахтјора у Зенит и само који дан после тога је обрисан на сајту фудбалске федерације са списка актуелних репрезентативаца Украјине. Ако је неко уопште сумњао да је то случајност или да ништа не значи, показало се да је био само увод у званичну елиминацијуРакицког из државног тима, за који је одиграо 54 утакмице, а последњу у октобру против Чешке у Лиги нација.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар