Ukrajina: Politika iznad sporta!

Rakicki definitivno izbačen iz reprezentacije Ukrajine! Jedan od najboljih igrača državnog tima precrtan zato što je prešao u ruski Zenit!

Fudbal 05.03.2019 | 15:15
Ukrajina: Politika iznad sporta!
Zar i ti, sine Andrej? Politika je ušla u sve pore ukrajinskog društva, pogotovo kada je bilo kakav odnos sa Rusima u pitanju. Nije tome odoleo ni legendarni Andrej Ševčenko, selektor reprezentacije, koji je definitivno izbacio iz državnog tima Jaroslava Rakickog zato što je u zimskom prelaznom roku prešao iz Šahtjora u Zenit.

O tome se špekulisalo u poslednjih mesec dana, ali sada je zvanično, pošto je izašao spisak igrača za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kojem nemaRakickog, jednog od najboljih igrača u državi.

Defanzivac Jaroslav Rakicki je 28. januara prešao iz Šahtjora u Zenit i samo koji dan posle toga je obrisan na sajtu fudbalske federacije sa spiska aktuelnih reprezentativaca Ukrajine. Ako je neko uopšte sumnjao da je to slučajnost ili da ništa ne znači, pokazalo se da je bio samo uvod u zvaničnu eliminacijuRakickog iz državnog tima, za koji je odigrao 54 utakmice, a poslednju u oktobru protiv Češke u Ligi nacija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar