Црнадак се састао са Нелсоном

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак у разговору са амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном изразио је увјерење да ће одлуку о прихватању Првог годишњег националног програма /АНП/ или његовом одбијању донијети нови сазив Савјета министара, односно политичке партије које буду чиниле нову скупштинску већину.  

Босна и Херцеговина 04.03.2019 | 20:51
Црнадак се састао са Нелсоном
Црнадак је у Сарајеву примио у наступну посјету Нелсона, са којим је разговарао и о односу БиХ са НАТО, с посебним нагласком на могућност активирања Акционог плана за чланство МАП.

Он је истакао да односи са САД имају стратешки значај за БиХ.

Црнадак је изразио захвалност САД на снажној подршци главним спољнополитичким приоритетима БиХ, а то су пут ка чланству у ЕУ и регионална сарадња, те истакао да је развој односа са Вашингтоном међу најважнијим спољнополитичким иницијативама БиХ, посебно у областима економије, безбједности и борбе против тероризма.

Он је рекао да су САД, учествовањем у креирању и подршком провођењу Дејтонског споразума, најдиректније подржале народе у БиХ у њиховој тежњи да живе у миру и јачању међусобног повјерења и разумијевања у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова у техничком мандату. 

Црнадак је упознао Нелсона да у БиХ постоји консензус по питању борбе против међународног тероризма, да БиХ на том плану остаје сигуран партнер САД, те да је о томе недавно информисао све чланове Глобалне коалиције за борбу против Исламске државе, на министарском састанку одржаном у Вашингтону.

Црнадак је пожелио добродошлицу Нелсону и изразио очекивање да ће се, након посјете замјеника државног секретара САД Џона Саливана у децембру прошле године, наставити са посјетама на високом нивоу, те да сматра да би било добро да БиХ ускоро посјети и државни секретар САД Мајк Помпео, чиме би био дат додатни подстицај јачању веза са САД.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар