Интер и Милан се не раздвајају, већ заједно дижу нови Сан Сиро!

Градски ривали покренули пројекат за изградњу новог стадиона!

Фудбал 10.03.2019 | 20:45
Интер и Милан се не раздвајају, већ заједно дижу нови Сан Сиро!
Љути градски ривали, али не могу један без другог! Челници Милана и Интера покренули су заједнички план о изградњи новог стадиона, који би такође делили и на њему играли, као сада на Сан Сиру, односно, Ђузепе Меаци.

Није у питању ни трач, ни нека начелна идеја, већ је пројекат добрано одмакао, с обзиром на то да су Иван Газидис и Алесандро Антонело, челници два миланска гиганта, већ били у САД, где су разговарали са инвестиционим фондом и банком Голдман Сакс.

Три стране су заједничким снагама покренуле пројекат о изградњи новог стадиона који ће имати 60.000 седећих места, покретни кров, као и покретни терен, а имаће и тржни центар испод трибина, као и дворану за концерте и сличне догађаје, са 5.000 седећих места.

Нови Сан Сиро, који ће бити на само 100 метара од садашњег, којег је добрано начео зуб времена, изгледаће налик на МетЛајф стадион у Њујорку, на којем играју Њујорк Џајантси и Њујорк Џетси своје мечеве у НФЛ лиги.

Цена цело пројекта је 600 милиона евра, што је мало више од цене за реновирање Сантјаго Бернабеуа у Мадриду. План клубова је да се тај новац добрим делом врати продајом права на име стадиона, која ће коштати 25 милиона евра годишње. План је да радови буду завршени 2023. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар