Inter i Milan se ne razdvajaju, već zajedno dižu novi San Siro!

Gradski rivali pokrenuli projekat za izgradnju novog stadiona!

Fudbal 10.03.2019 | 20:45
Inter i Milan se ne razdvajaju, već zajedno dižu novi San Siro!
Ljuti gradski rivali, ali ne mogu jedan bez drugog! Čelnici Milana i Intera pokrenuli su zajednički plan o izgradnji novog stadiona, koji bi takođe delili i na njemu igrali, kao sada na San Siru, odnosno, Đuzepe Meaci.

Nije u pitanju ni trač, ni neka načelna ideja, već je projekat dobrano odmakao, s obzirom na to da su Ivan Gazidis i Alesandro Antonelo, čelnici dva milanska giganta, već bili u SAD, gde su razgovarali sa investicionim fondom i bankom Goldman Saks.

Tri strane su zajedničkim snagama pokrenule projekat o izgradnji novog stadiona koji će imati 60.000 sedećih mesta, pokretni krov, kao i pokretni teren, a imaće i tržni centar ispod tribina, kao i dvoranu za koncerte i slične događaje, sa 5.000 sedećih mesta.

Novi San Siro, koji će biti na samo 100 metara od sadašnjeg, kojeg je dobrano načeo zub vremena, izgledaće nalik na MetLajf stadion u Njujorku, na kojem igraju Njujork Džajantsi i Njujork Džetsi svoje mečeve u NFL ligi.

Cena celo projekta je 600 miliona evra, što je malo više od cene za renoviranje Santjago Bernabeua u Madridu. Plan klubova je da se taj novac dobrim delom vrati prodajom prava na ime stadiona, koja će koštati 25 miliona evra godišnje. Plan je da radovi budu završeni 2023. godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar