Видео: Да ли сте чули за Месија са Грифин Парка?!

Фантастични Саид Бенрама је већ привукао пажњу Челсија и Арсенала.

Фудбал 09.03.2019 | 20:00
Видео: Да ли сте чули за Месија са Грифин Парка?!
Они који помније прате енглески друголигашки фудбал знају да је Чемпионшип занимљива лига која с времена на време изнедри и понеку нову фудбалску звезду. Неће много времена проћи, а неки од вас ће рецимо можда на фантазију следеће сезоне спазити неког јефтиног клинца који ће добро доћи као "бекап" играч.

Такав би могао да буде Саид Бенрама.

Алжирац, који носи дрес маленог лондонског клуба Брентфорда, привукао је последњих дана велику пажњу британских медија. За првотимца са Грифин Парка се занимају премијерлигаши Челси и Арсенал, а разлог је страшна форма од јануара на овамо коју овај офанзивни везиста достигао. Иако су најбољи стрелац Нил Мупеј и талентовани Оли Воткинс главне звезде када се спомену Пчелице са Грифина Парка, Саид Бенрама је у протеклих неколико недеља постао кључни човек овог клуба.

Дошао је прошлог лета из Нице за нешто мање од 2.000.000 евра, и наравно, прошао очекивано тешких шест месеци адаптације на нову средину када није наговештавао овакав потенцијал. Међутим, у протеклих месец и по дана Бенрама је одједном почео да игра изнад очекивања, да решава утакмице Брентфорда па је директно умешан у чак 13 голова (седам погодака и шест асистиенција), укључујући ту и хет-трик против Хала прошле недеље у тријумфу 5:1.

Довољно да већ добије и нови надимак од саиграча - Лионел Меси.

"Тренирао сам с њим и, мада људи мисле да можда мало претерујем, када је у питању вођење лопте и спринт потпуно је исти као Лионел Меси. Лопта не може да му се одвоји од ноге, као да се залепи док он спринта. Заслужан је за 13 голова нашег тима, што довољно говори с каквим нивоом самопоуздања игра у последње време", сматра некадашњи првотимац Брентфорда Сем Саундерс.

Нерма шта, ако овако настави Саид Бенрама се неће дуго задржати у Брентфорду. Овај клуб далеко је од борбе за плеј-оф, а чини се да осим талентованог играчког кадра нема ништа друго чиме би могао да крене у поход на Премијер лигу. Зато се и сам Бенрама можда неће дуго задржати са Пчелицама, пошто га скаути премијерлигаша већ неко време држе под присмотром.

Већ на лето ваљало би очекивати промену клупскох боја, јер је Меси са Грифин Парка, прерастао средину. 



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар